Danafantom Danafantom komentáře u knih

Dobrodružství Augieho Marche Dobrodružství Augieho Marche Saul Bellow

Knížka je psána stylem, který je pro mě naprosto nestravitelný. Navíc je to vytištěno hustým, nepříjemným fontem, písmenka mi úplně skákala před očima.

08.04.2012

Thajské masáže a jiná dobrodružství Thajské masáže a jiná dobrodružství Alena Harnová

Já jsem si u této knížky odpočinula a pobavila se. Také si už umím představit, co by mě asi tak čekalo na poznávacím zájezdu po Thajsku. Je to psáno sice hovorovým, rozverným stylem, ale já s tím na rozdíl od předchozích komentátorů nemám problém.

08.04.2012 4 z 5

Medvědi - ti vědí: Medvědí strategie, aneb, V klidu je síla Medvědi - ti vědí: Medvědí strategie, aneb, V klidu je síla Lothar Seiwert

Obsahem knihy je poměrně krátká bajka o zvířátkách, v jejichž chování se jistě každý pozná. Na konci knížky je test, kterým se ujistíte, pokud vás to tak jako mě netrklo už při čtení bajky, strategie kterého zvířete je vám nejbližší, a následují rady, jak v životě lépe naložit s časem, abychom si ho více užili. Nejdříve jsem se obávala "nalejvárny", ale v závěru musím říct, že mi to docela pomohlo srovnat si některé věci v hlavě, tak dávám plný počet bodů.
P.S. Jsem liška :-)

24.03.2012 5 z 5

Cviky na vaši bolest Cviky na vaši bolest Kamil Ramík

Příručka, která se vždycky hodí. Koho z nás občas nezabolí záda...

22.02.2012 5 z 5

Talisman Talisman Cynthia Harrod-Eagles

Abych se aspoň trochu v ději tohoto dílu vyznala, přinutilo mě to přečíst si něco o občanské válce v Anglii. Kdyby to někoho taky zajímalo, tak tady je odkaz:
A pustím se samozřejmě do dalšího dílu.

04.02.2012 5 z 5

Rok v Provenci Rok v Provenci Peter Mayle

Fajn knížka, užila jsem si jí.

27.01.2012 5 z 5

Budeš tam? Budeš tam? Guillaume Musso

Početla jsem si, bylo to napínavé, jen mi život hlavních postav připadal takový nenaplněný, a to před i po změně.

19.01.2012 5 z 5

Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Možná proto, že jsem "kočičí" a ne "psí" mě tato kniha jen utvrdila v tom, že žádného uslintaného závisláka nechci, natož ještě neurotického. Jinak to byla příjemná oddychovka. Láska je vždycky dojemná a její ztráta vždycky bolí. V tom knížka nic převratného nepřinesla.

08.01.2012 4 z 5

Cesta časem Cesta časem Nora Roberts

Děj knížka v podstatě nemá, ale popisuje do detailu sbližování dvou párů. Kdo si chce vychutnat intimní atmosféru, každé hnutí mysli a emocí hlavních postav, tak si to jistě užije.

08.06.2011 3 z 5

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Chtěla jsem být "vzdělaná", ale čtení mě nebavilo a Sofiin příběh mě připadal čím dál tím víc křečovitý. Podle nadšených ohlasů jsem asi čekala, že by mě knížka mohla posunout dále v mém pátrání, jak ten svět vlastně funguje, a k pojmenování mého světonázoru, ale připadá mi, že Sofiin svět byl napsán poněkud prokřesťansky, a to mi vůbec nesedlo. A co se týče filozofie, nejsem o nic "moudřejší" než předtím - k mým chatrným základům to nic nepřidalo. Škoda...

04.05.2011

Smrtící sláva Smrtící sláva J. D. Robb (p)

Tento druhý díl se mi líbil víc než první. Má to správnou dávku napětí i oddechu při sledování vývoje vztahu mezi Evou a Roarkem. Tak se teď těším na další.

25.02.2011 5 z 5

Christina 3 - Vědomí vytváří mír Christina 3 - Vědomí vytváří mír Christina Von Dreien

Připadá mi že nic nového neřekla. Aspoň ne mně.

20.11.2024

Mlsné čenichání jihovýchodním směrem Mlsné čenichání jihovýchodním směrem Jiří Sádlo

Tuto knížku bych zařadila spíš do humoristických než do kuchařek, protože jsem se u ní hodně nasmála, ale nic jsem podle ní neuvařila. Zato jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí a souvislostí.
Malá ukázka: "Zelňačky. Kolik národů, a dokonce kolik kuchařů, tolik je zelňaček. Areál zelňačky jde od Nemecka přes Rakousko, Čechy a dál do Maďarska a Rumunska a na severu do Polska a do a do Litvy, na Ukrajinu a do Ruska. Tam se zelňačka mění ve šči a my se s ní loučíme, protože šči už je spíš zelný bezřepný bratr boršče než sestra zelňačky."

10.08.2024 4 z 5

Petr Chobot, já a sny Petr Chobot, já a sny Pavla Benettová

Knížka o astrálním vztahu. Bylo pro mě velmi zajímavé si přečíst, jak ho zažívá někdo jiný. Prožila jsem něco podobného, ale s někým jiným. Jsem zvědavá, jestli autorka přijde na svoji shodně se mnou položenou otázku - PROČ a CO se vlastně ve skutečnosti přihodilo. A soudě dle názvu dalšího dílu byla nakonec ráda, že se ze vztahu vyvázala.
Nevím jestli je to nějaké blíženecké prokletí, ale takový vztah člověka roztrhá na kusy a je pak docela těžké dát se zpátky dohromady. A navíc takovýchto týpků je vážně hodně těžké se zbavit.

01.06.2024 5 z 5

Na druhý pohled Na druhý pohled Amanda Quick (p)

Bylo to takové vtipné. Za mě mohlo být paranormálna podstatně víc.

29.02.2024 5 z 5

Levně a chutně po celý rok Levně a chutně po celý rok Růžena Přibylová

Knížka není rozdělená podle ročních období, jak jsem čekala, ale to vůbec nevadí. Je přehledně členěná a dobře se v ní listuje, protože recepty jsou pouze na levé straně a obrázky na pravé. Jsou tam po většině recepty na běžná jídla. Takže listujete, dokud nedostanete na něco chuť. Za mě povedená kuchařka.

20.02.2024 5 z 5

Kuchařka pro lenochy Kuchařka pro lenochy Cornelia Trischberger

Klidně bych podle ní i vařila, kdybych nebyla líná sehnat si ingredience které doma běžně nemám, například pastu sambal oelek, tou je ochuceno téměř každé jídlo v knize.

20.02.2024

Ve vlaku - 30 výletů po Evropě trochu jinak Ve vlaku - 30 výletů po Evropě trochu jinak kolektiv autorů

Za mě knížka úplně k ničemu. Města pospojovaná železniční tratí. Stejné informace bych dostala, kdybych se podívala do mapy. Praktické informace veškeré žádné, kromě poslední kapitoly, kde vám napíšu aspoň webové stránky železnic států Evropy.
Když jí navíc srovnám s podobnou knížkou 'Úchvatné cesty vlakem', která mě opravdu uchvátila, tak 'Ve vlaku' je naprostý propadák.

31.07.2023 1 z 5

Plážová chatka Plážová chatka Christina Olséni

Knížka se mi líbila. Ale jenom zvenčí - má hezkou barvu a veselý obrázek. Obsah mě nenadchl. Humor jsem nepobrala, o napětí v knížce ani moc nešlo. Hodně postav, takových nijakých, které se mi pletly. No, dočetla jsem, ale stýskat se mi nebude...

17.06.2023 2 z 5

Čtyři posvátná tajemství - Pro lásku a prosperitu. Jak žít v krásném stavu Čtyři posvátná tajemství - Pro lásku a prosperitu. Jak žít v krásném stavu kolektiv autorů

Takové knížky mám ráda. Čtu, a pak podle návodu upadnu do meditace (nebo jak to nazvat) a všechno se mi to spojí. Jinak tajemství pro mě nebyla nijak převratná, což je ale možná spíš tím, že už toho mám dost načteno a zažito.

18.04.2023 4 z 5