Danago Danago komentáře u knih

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Nádherné čtení. To jsem teda vůbec nečekala, že mě knížka tak dostane. už se mi dlouho nestalo , že bych si přála, aby knížka neskončila. Krásně vykreslený příběh dvou českých rodin. Chvilkama jsem se musela smát a chvilkama jsem měla slzy v očích. Knížka mě MOC mile překvapila. SKVĚLÉ!!!

11.07.2017 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Kniha mě překvapila, protože jsem jí původně moc nevěřila. Ale toto se povedlo, příběh je neskutečně napínavý a nepředvídatelný.

12.04.2024 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Ano autorka má svůj styl , ale mě to připadalo osvěžující a osobité. Navíc celá rodinná sága se odehrává na Moravě, což bylo pro mě plus. Nářečí je zde použito přiměřeně tak , aby neobtěžovalo a při tom jasně víte , že jste u nás na Moravě. Autorka přešla do minulosti a už v ní zůstala , vše nám povyprávěla chronologicky a nepoužila , tak často používané a populární dvě časové linky.
Mě knížka opravdu moc bavila a na prvotinu rozhodně příjemně překvapila.

09.04.2023 5 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Podle mě si autorka stále drží nastavenou laťku. Samozřejmě už zde není ta gradace která byla postupně v prvních třech dílech, které na sebe opravdu úzce navazovaly. Z původně plánované trilogie se stala série a to tak jak série známe.
Takže v tomto díle máme další případ vyšetřování Josie a jejich spolupracovníků. Zápletka je napínavá od samého začátku, děj postupně odhaluje zajímavá tajemství a určitě dokáže čtenáře mnohokrát překvapit. Jako vždy přečteno jedním dechem, autorka prostě umí psát čtivě se vzrůstajícím napětím a překvapivým koncem.
Jsem moc ráda , že autorka píše dál, i když věřím, že by tyto případy skvěle fungovaly a
bavily čtenáře , i kdyby byly napsány s jinou hrdinkou a trilogie by byla ukončena , tak jak bylo plánováno.

20.03.2023 5 z 5

Strmý pád Strmý pád Linda Castillo

Opět jedná velká jízda. Příběh má od úplného začátku spád a napětí. Konec jsem prohlédla, ale předpokládám, že nebudu jediná. Nijak mi to nevadilo.
Co můžu říct, klidně se do tohoto dílu můžete pustit jako do samostatné knihy. Základní fakta autorka v každém díle opakuje, takže se kdokoli bez problémů zorientuje .
Pro mě byl tento díl dokonalý. I když konec je podle stále podobné osnovy. Kate opět v drastickém ohrožení života. Trochu absurdní
a nepochopitelné chování pachatele, ale co člověk ví.
Autorka ukazuje , že ani v amišské komunitě není všechno jen čisté vše je jen o lidech, ať vyznávají cokoliv

Moc se mi líbily vzpomínky Kate na její mladí, které ji s obětí spojovalo.

29.01.2023 5 z 5

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Tak toto bylo hodně drsné čtení a já jen doufám, že mnoho mladých lidí neřeší takové problémy a nemají tak depresivní životy. Ale naprosto chápu , že jako čtení je tento žánr v určitém věku baví, ale nikomu mladšímu 14ti let bych knihu radši číst nedávala. Už jsem četla více knih určených od 15ti let a většinou jsou takto depresivní. Popravdě pro mě knížka byla víc než krimi spíše thriller.
V každém případě , kniha je napínavá a těžko se od čtení odchází v některých místech jsem snad ani nedýchala. Napětí postupně stále více graduje.
Vůbec jsem neodhalila, co se chystá ani kdo je pachatelem.
Popravdě knížka se mnou hodně otřásla, ale mladí to tak vážně jako já asi brát nebudou. Já si vše promítám do vlastních dětí a tím to pro mě bylo drastičtější čtení.

20.09.2022 5 z 5

Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

Kniha, která vás chytne od první stránky, to nebývá příliš časté. Hned u druhé kapitoly jsem dostala informaci, která mě přiměla knížku už neodkládat. Není to žádný drastický thriller a už vůbec ne horor. Ale obálka příběh dokonale vystihuje. Příběh je napsaný neskutečně čtivou formou s lehkostí a citlivostí. Autorka si dala záležet na každém slově, nic neponechala náhodě a vše dokonale a logicky vypointovala.

14.09.2022 5 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Opravdu lituji , že jsem karla Čapka doposud přehlížela.Drama R.U.R. většina z nás zná, a nebo aspoň rámcově ví o čem to je. I já jsem to věděla, ale přečíst si drama a posleze si poslechnout i audioknihu byl pro mě neuvěřitelný a velice překvapivý zážitek. Když si uvědomím, kdy Karel Čapek psal své knihy, musím smeknout. Nejen tématem , ale i dějem se hra vyrovná současným dílům.

25.06.2022 5 z 5

Iluze Iluze Camilla Läckberg

Naprosto skvělá, originální detektivka. Čtení mě uchvátilo a ohromně jsem si jej užívala.
Radši bych upozornila, že se jedná o detektivní román, není to jen tak bezhlavá rychlá detektivka. Příběh je hodně propracovaný. Nápad s iluzemi a kouzelníky je opravdu ojedinělý a mě to moc bavilo.
Vražda jako nepovedené kouzlo. Proč? Pachatel má , ale opravdu věrohodný motiv.
Pokud i přijdete na to kdo, nebudete až do konce vědět proč a co má následovat.
Hlavní hrdina mentalista Vincent je, tak trochu autista, ale dokáže toho správně využít a zvládat život dost dobře, ale situace, které s toho plynou , jeho pozorovací schopnosti vysokou inteligenci jsem celou dobu obdivovala. Vyšetřovatelka trpící strachem z nečistot virů a bakterií je taky zajímavá postava. Naprosto bravurně a přesvědčivě vykresleny postavy. K tomu návraty do Vincentovi minulosti čtenáři postupně odkrývají co se stalo tenkrát a jaký to má vliv na současnost. Určitě jsem knihu četla jedním dechem, chvílemi jsem lapala po dechu. Při tom všem , co se zde odehrává je kniha velice mile, citlivě a velmi lidsky napsaná.
Konec není přepálený , ale naopak opět velmi věrohodný a uzavřený.

Moc jsem si čtení užila a těším se na další díly.

04.06.2022 5 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Kniha mě ohromně nadchla o to víc, že jsem neviděla film a ani jsem netušila , co od knihy očekávat. Příběh nabitý emocemi. Na mnoha místech jsem měla slzy v očích. Nádherný příběh o úžasné lásce. Plný opravdovosti života.

30.03.2022 5 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Tato knížka byla skvělá. Četla jsem předchozí dvě , ale ty se vůbec nedají srovnat, jakoby to napsal úplně někdo jiný. Brilantně vykresleny obě sestry. Celý příběh má v sobě určitý přesah s pohledem do světa lidí s lehčí formou autismu. Určitě tato kniha by měla právem nést označení thriller nebo psychothriller, protože napětí v ději postupně graduje. Určitě to není běžný román, jako byly předchozí dvě knížky.
Tuto knihu rozhodně doporučuju, jsem nadšená, překvapená a moc jsem si čtení užila.

11.02.2022 5 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Můžu se shodnout s kladnými komentáři. Moc pěkný napínavý thriller s romantickou linkou, která do příběhu dobře zapadla. I když téma není úplně originální, zpracování je jiné a velice zajímavé. Vysvětlení je logické, což mě moc potěšilo a navíc uzavřený konec.

25.01.2022 5 z 5

Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Knížku jsem dlouho odkládla a když jsem s k ní dostala tak zsem zjistila, že je naprosto můj šálek kávy. Neuvěřitelně čtivý příběh z lékařského prostředí především, jak název napovídá , z prostředí zdravotních sestřiček, odehrávajíí s v 30. letech dvacátého století v Londýně. Jedním slovem skvělá kniha a hned se vrhnu na pokračování.

29.12.2021 5 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Velice originální román o, v současnosti hodně často zpracovávaném, tématu druhé světové války, tentokrát se příběh odehrává ve Velké Británii, která byla během druhé světové války určitým ostrovem na mapě okupované Evropy.
Autorka svůj román začíná na začátku druhé světové války, kdy se v Londýně, jakoby nic moc neděje, přesto se jeho vláda a obyvatelé na válku, která probíhá všude kolem v Evropě, prozíravě připravují. Mezi lidmi se mluví o tzv. nudné válce. Ale nezůstane tomu tak napořád. Muži odcházejí do války a mnozí se už nevrátí, děti jsou evakuovány na venkov a z nebe začínají padat bomby, které obyvatele připravují o domovy, obživu i blízké. Lidé trpí hladem, okrasné zahrádky a truhlíky se mění na zeleninová políčka.
Londýn byl během války bombardován, zpočátku jen občas, takže lidé někdy i podceňovali ukrývání se do krytů, ale s postupem času byl Londýn bombardován noc co noc. A to sebou neslo strašnou zkázu, trosky vybombardovaných domů, ve kterých umírali lidé, obrovské požáry, které nebylo čím hasit, ač Temže protéká Londýnem, při odlivu v ní nebylo dost vody.
Vůbec jsem netušila, jak válka v Londýně byla strašlivá, přestože byla vedena „jenom“ z nebe. Knížka mi doslova otevřela oči.
Obálka je nádherná, ale mohla by být zavádějící, tento román je velice realistický, tragický, bolestný, ale i dojemný, ukazující sílu přátelství, ale i kouzlo knížek, které pomáhaly i v těch nejhorších chvílích, nejtemnějších nocích a dnech, kdy se lidé museli vyrovnávat s nepředstavitelnými ztrátami.
V hrdince Grace nám autorka ukázala její vlastní cestu ke knihám, kterou si hledá za těchto tragických událostí. Její příběh je příběhem nesmírné odvahy, odhodlání, statečnosti, ale i naděje, přátelství a úžasné solidarity mezi lidmi, které spojují společné hrůzy války, ale i láska ke knihám, které jim dokáží alespoň na chvíli pomoci zapomenout a přenést se do jiných realit.
V určitých částech knihy jsem nedokázala udržet slzy dojetí.
Poslední knihkupectví je velmi emotivní román, který můžu doporučit naprosto všem.

25.09.2021 5 z 5

Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Knížka ve mně rozlila obrovskou vlnu emocí a na mnoha místech jsem nedokázala zadržet slzy. Velice dobře zpracovaný příběh, ukazuje že nic není černobílé. V knize je skvěle vystižený pohled na situaci ze všech zúčastněných stran.
Velice dojemné, ale i dost znepokojivé, protože toto se opravdu dělo a není to zas tak dávno.
Autorka napsala knihu bez hluchých míst, která čtenáře zaujme od první stánky do poslední a nedá čtenáři vydechnout.
Já jsem nebyla schopná knížku odložit ani na malou chviličku.
Za mě skvělá kniha.

28.02.2021 5 z 5

Volání hvězd Volání hvězd Emma Donoghue

Emma Donoghue píše stylem, který člověka zasáhne a nenechá ho klidným. Je to moje třetí knížka a zase mě dostala. Já, jako zdravotní sestra, jsem úplně dokonalá cílová skupina. Hlavní hrdinka chytrá a velice schopná zdravotní sestra Julie , je laskavá, rozhodná a lidská. Sama to v životě nemá jednoduché a přesto nebo právě proto, přistupuje ke svým pacientkám, rodičkám s pochopením, trpělivostí, ale i s odborností a zkušenostmi. ( Každá z nás, která jsme si porod zažila, víme jak je takový přístup důležitý a nejednou se ho nedostává) A to všechno v době španělské chřipky , kdy je nedostatek zdravotnického personálu a rodičky se potýkají s nevyzpytatelnou chřipkou a personál s obrovskou únavou.
Kniha se odehrává v Irsku, které se potýká nejen se španělskou chřipkou, ale i jinými neduhy své doby. Chování církve, vlády, chudoba, špatné podmínky všude.
I když se děj odehrává jen během tří dnů obsáhne většinu žhavých problémů té doby.
Román je velice opravdový, není to žádná romantická pohádka.
Dnes v době ,kdy se také potýkáme s neznámým virem po celém světě, najdete v knize hodně podobností s tím, co se děje dnes. A v některých ohledech se za těch 100 let zase tak moc nezměnilo.
Nad knížkou budu ještě dlouho přemýšlet a určitě nezůstane u jednoho přečtení.

24.11.2020 5 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Musím říct, že Smrtící bílá se podle mě výrazně odchýlila od stylu předchozích dílů.
Nejde zde na prvním místě o samotný detektivní případ, ale spíše o to, jakým směrem se posunuje vztah mezi Robin a Cormoranem. Vyšetřovaný případ je v pozadí. Už to není tak úplně detektivka , ale spíš román pro ženy.
Knížka je příliš dlouhá a zbytečně natahovaná , spoustou opakujících se informací nesouvisejících s případem. Příběhu chybí tempo, je pomalý a zdlouhavý.
Ale kdyby kniha měla polovinu stran, byla by skvělá. Detektivní zápletka i vztah mezi Robin a Cormem mě bavil.

24.08.2020 3 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Harry Hole je moje srdcová záležitost. Nedovedla jsem si představit, že mě může autor ještě překvapit. Ale povedlo se . Skvělá knížka, pro mě nemá konkurenci.

18.02.2020 5 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Tak toto byl thriller, ke kterému jsem si sedla a když jsem se po několika hodinách zvedla byl konec. Děj ubíhal neuvěřitelnou rychlostí. Moc se mi líbilo vykreslení mysli malé Daisy a únosců. Příběh je originální, bez hluchých míst.
Za mě skvělé čtení.

Jen mě mrzí, že je to zase třetí díl ze série, dá se číst samostatně, ale na některé drobnosti z minulosti je zde odkazováno.

29.10.2019 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Knížka u níž jsem brečela i se smála někdy dokonce obojí najednou. Medvědín mě dostal, ale pokračování je úplně stejně skvělé. Příběh obyčejných lidí, které již dobře znám z prvního dílu pokračuje . Tito lidé jsou mi blízcí a já jejich osudy prožívám s nimi. Úžasná knížka, nejen pro milovníky hokeje, kterým ani já nejsem.

26.04.2019 5 z 5