Danago komentáře u knih
Kniha je napsána podobný stylem jako pevní díl, ale nedejte se zmást není ani náhodou podobná obsahem. Začátek mě překvapil až šokoval. A potom se dostáváme k vyprávění Beccy problémovější mladší sestry Laury. Postupně se dostáváme do její minulosti , která zůstala skrytá jen v jejím srdci a mysli. A že je tato minulost bolestná to si dovedeme domyslet, ale jak, to si musíte přečíst.
Není to jen román s nádechem Vánoc nese čtenáři mnohem víc. Ale Vánoce jsou zde velice milý a příjemný bonus.
Nečekala jsem to , ale tento díl je stejně dobrý ne-li lepší než první.
I romantickou linku si zde užijete a to velmi milou, příjemnou a citlivě popsanou. Závěr knihy se mně osobně moc líbil.
Co velmi oceňuji je , že nám autorka připomíná ty nejdůležitější momenty z minulého dílu, které jsou důležité pro pochopení děje této knihy. Takže se dá kniha číst i samostatně, ale samozřejmě větší požitek ze čtení budete mít, když si přečtete oba díly Kavárny nových začátků.
Mám moc ráda knihy od autorky a rozhodně mě ani tato nezklamala. Napětí vás chytí od první stánky a udrží se po celou dobu čtení. Příběh je perfektně vypracovaný a zamotaný. Líbili se mi návraty do vzpomínek z minulosti, které perfektně doplnily a vysvětlily současný děj. Myslím, že překvapení nemine žádného čtenáře. Autorka umí napsat bravurní thriller a určitě není jen pro ženy, to v žádném případě. Ale ani se podle mého názoru nejedná o horor.
Knížka je podle mě rodinné drama, a mně se moc líbila. Určitě bude bavit hlavně ženy a zasáhne ženy matky. Ale je tu i velmi zajímavě zpracováno téma otce, který odešel od rodiny, a co si prožíval. Téma, které se nevyskytuje v knihách příliš často.
Kniha není oddechová, donutila mě se zamyslet ,jak život dokáže být těžký, jak je důležité pochopit, odpustit, změnit pohled , názor. Být velkorysý. Život je krátký a těžký.
Nádherná kniha můžu jen doporučit.
Další pokračování série, tentokrát má kniha velice svižný děj. Zajímavou zápletku a poměrně překvapivý závěr. Ideální odpočinková kniha , kdy se řeší další nevyřešený případ, tentokrát vražda známého doktora, kdy podezření padá na jeho ženu.
Moc pěkná knížka pro malé školáky. Zažijí zajímavé až detektivní dobrodružství a nenásilnou formou se i něčemu přiučí. Kniha je krásně ilustrovaná.
Tento díl se povedl jako vždy, ale úžasné načasování před Vánoci, kdy se děj odehrává o Vánocích je moc fajn a pro mě určitě velký bonus.
Vánoční atmosféra z této knihy nádherně sálá a při tom to není příliš banální a přeslazené ani na sílu.
Autorka malinko vybočila se své osnovy, tentokrát se děj malinko liší, i když je to opět příjemná romantická a odpočinková kniha. Erotiky je tu méně,(což mě osobně nevadí) a nejedná se o skupinu náhodných lidí, kteří se mají něco přiučit a navzájem se poznávají. Jinak co se týká ústředního páru je samozřejmě zápletka předvídatelná, ale to je asi každému, kdo se do této knihy pustí určitě jasné.
Izzy je velice sympatická a její matka je excentrická ale vyvažuje rozvážnost Izzy.
Zápletka se točí hlavně kolem záchrany zděděného hradu ve Skotsku.
Krásně mrazivý zimní příběh. Román pro muže i ženy s trochou napětí trochou přemýšlení, není to náročné ale ani bezduché čtení.
Dvě časové linky , které se na konci příběhu protnou. Ale tentokrat nejde o dávnou minulost , ale minulost asi 20 let na zpět. Co se stalo? A kdo nese vinu? A kdo pláuje velkou pomstu a proč?
Minulost zasáhne více osob a někoho stále tíží , jiného možná nakonec dožene.
Na zimu ideální knížka, která vás přenese do francouzských hor se spoustou sněhu , sněhových bouří , na sjezdovky a luxusní zimní chaty.
Jako vždy krásná knížka. Opět dvě časové linky , kdy v současnosti pátráme po minulosti velice úspěšné autorky detektivních románů. Je zde použito více časových os a proplétají se nám zde osudy dvou silných žen v minulosti, které se setkávají za druhé světové války ve vězení a posléze sespolečně dostávají do velmi těžkého v pracovního tábora. Děj se odehrává ve Francii , což je další plus. Protože mám ráda toto prostředí.
V současnosti se tajemství záhadného rukopisu postupně odhaluje a autorka nás dokáže opět překvapit.
Velice čtivá a laskavá kniha, přestože pojednává o velm těžké době a opravdu tragických momentech života obou žen a vlastně nejen jejich.
Mě mnohem více bavila historická linka a do té ze současnosti jsem se dlouho nemohla začíst, proto musím dát o jednu hvězdičku méně.
Co velmi oceňuji je doslov autorky, který nám osvětluje, že vycházela z některých historických případů. A hlavně , že přestože knihu psala v období covidovém , toto období do děje ze současnosti nezapracovala. Za to nesmírně děkuji.
Opravdu velmi dobře napsané, čtvivé, zajímavé, napínavé . Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Ale bohužel ne vše bylo vysvětleno a to mě moc mrzí. Závěr mě zklamal, přitom by stačila stránka dvě navíc. Nemůžu se ubráni dojmu, že autor sám nevěděl jak příběh vysvětlit. Velká škoda .
Krásný příběh. Je sice letní , ale je tak milý že se dá číst kdykoli. Chorvatsko je mi blízké a delfíny je tam opravdu možné vidět, takže i když se jedná o dětskou knihu, tak úplná pohádka to není. Což mě hodně potěšilo. Můžu velmi doporučit pro děti tak od 9ti let, které už nestojí o pohádky, ale chtějí si číst o zážitcích ze světa dětí. Knížečka se dobře čte, písmo má ideální velikost a hlavně jsou zde nádherné ilustrace.
Jako vždy skvělé, Yrsa prostě umí a je moje srdcová záležitost.
Příběh je opět hodně zamotaný ač se to nemusí zpočátku zdát, tak s postupem čtení se zamotává čím dál víc a napětí postupně graduje. A jako vždy vše se překvapivě odhalí a krásně logicky vysvětlí. Tentokrát je téma hodně zajímavé , v současné době velmi aktuální a pro rodiče hodně emotivní.
I když z knihy úplně nevyplývá, že se jedná o závěrečný díl, pochopila jsem na Světě knihy z rozhovoru s autorkou , že by toto měl být závěr série a snad by nás měla brzy čekat samostatná kniha. Tu už jsem i viděla v létě na Islandu. Takže se moc těším až se přeloží a vydá i u nás.
Nemám ráda klišé romantiku, ale přesto si občas nějakou takovou knihu vezmu s nadějí , že to bude to pravé ořechové, to co chci číst, co ve mě vyvolá spoustu emocí a nenechá mě vydechnout.
Takových knih je velice málo.
Ale s obrovskou radostí a velice upřímně prohlašuji, že toto je jedna z nich. Přestože autorčiny knihy znám a její knihu Kde končí nebe považuji za naprosto brilantní,tak příběh , který jsem právě dočetla předčil má nejsmělejší očekávání . Autorka dokázala vykreslit neuvěřitelně emotivní, laskavý a přímo nádherný příběh lásky s takovou grácií a lehkostí ,s jemným a citlivým humorem , jaký bychom si každá z nás ve svých nejtajnějších myšlenkách přála zažít.
Vrátila mě do doby, kdy jsem ty motýlky v břiše také měla, do let mých prvních lásek a zamilovanosti a touhy. Něco takového se velmi dlouho žádné knize ve mě vyvolat nepovedlo.
Jak to dokázala? Netuším. Petra Langová má úžasný dar popsat city bez toho, že by čtenáře zahltila neskutečným množstvím sexu na každé druhé straně, což já většinou v knihách přeskakuji. Tady jsem nevynechala ani jedno slovo, tady jsem po celou dobu čtení tajila dech.
Nedokážu dostatečně vyjádřit jak moc mě kniha pohltila, zasáhla ,pohladila po duši a nenechala mě usnout dokud jsem ji nedočetla.
Naprosto úžasné, překvapivé čtení. Ještě dlouho po dočtení ve mně budou pocity z této knihy doznívat. Jsou nádherné a zároveň trochu bolestné, takové jaké se prožívají jen v ranné fázi zamilovanosti.
Před autorkou smekám .
Moc doporučuji všem ženám a dívkám. Toto je kniha pod stromeček.
Pokud by byly všechny romantické knihy takové , tak nečtu nic jiného.
S každou další knihou v této sérii se laťka zvyšuje. Perfektně propracovaná a zamotaná detektivka. Téma velmi věrohodné, super vykreslené vyšetřování a celkově dobře vystavěný příběh. Určitou část knihy vůbec netušíte, kam bude děj směřovat , ale postupně sledujete, jak se schyluje k / pro mě/ dost šokujícímu činu a potom jen sledujete, jak se všechno rozkrývá. Jak vyšetřovatelé hledají pachatele a důkazy.
Pro mě opravdu skvělé čtení, je to sice jen detektivka, ale má určitým způsobem velký přesah, což není vždycky u tohoto žánru pravidlem.
V tomto díle dostává prostor Emma. Postupně se vracíme do minulosti její, ale i dalších postav a to až do jejich dětství a dokonce životu jejich rodin.
Příběh dokresluje předchozí dvě knihy. Styl autorky je stále na stejné vlně, takže koho nadchly předchozí dvě knihy bude spokojený. Máme tu smutné a dojemné pasáže. Opět místa kde se život s hrdiny vůbec nemazlí, ale každý si své místo na slunci musí vybojovat. Knížka mi zase osvětlila některá otevřená místa z prvních dvou knih. Určitě se nedá číst samostatně a je potřeba číst knížky postupně, tak jak byly napsané.
Určitě se jedná o příběh ojedinělý, tak trochu jiný . Někomu se bude líbit bezmezně, někdo může mít určité výhrady. Já patřím k té první skupině. Na mě osobně všechny tři knížky působí příjemně a jsou velice hřejivými pohlazením po duši.
Velmi dobře napsaný román o přátelství. Kniha je čtivá a opravdu odpočinková, takže žádné velké drama tu nenajdete,je to vykreslený život , tak jak ho může zažít kdokoli z nás. Najdete tu jak rovnocenné přátelství, tak něco, co se s tím pravým přátelstvím úplně nazývat nedá a přece se to dost často děje. Romantiku tu úplně nenajdete, což je za mě velké plus. Do příběhu je velice nenásilně zasazena tématika zneužití děti hlavně chlapců a jak se s tím dál žije velmi těžko. Téma očekávání rodičů , která kladou na své děti , téma stáří, kdy tytéž děti nyní rodiče potřebují. Téma opakujících se vzorců výchovy. Téma sobectví a naopak otevřených srdci.
Podle mě velmi dobře napsaná knížka.
Kniha Kandidát mi vyrazila dech.
Autorka zdůrazňuje, že se jedná o fiktivní příběh, ale... Toto ale ve mě po dočtení knihy bude ještě dlouho rezonovat. Je to pouze fikce? Co se děje v zákulisí? To se běžný občan nemá šanci dozvědět.
Dokonale popsané prostředí prezidentské kampaně, precizně a zároveň velmi přirozeně zakomponovaná závažná témata a problémy, na které tímto dílem autorka upozorňuje. Kniha má nesmírný přesah.
Vše je naprosto věrohodně vykresleno, až z toho mrazí v zádech.
Tak skvěle napsanou knihu, od českého autora a z českého prostředí, jsem dlouho nečetla. Román Kandidát se může postavit čelem ke světové tvorbě.
Brilantní jazyk, bez jediné chybičky, což také není v současné tvorbě samozřejmostí.
Román navíc zaujme i pěkných grafickým zpracováním.
Knihu řadím mezi nejlepší knihy letošního roku.
Velice smutné téma, které se mnou otřáslo. Bohužel, ale kniha mě místy nebavila, dost jsem se musela nutit do čtení. Zajímalo mě jak to celé dopadne, tak jsem knihu dočetla, ale nějak mi chybělo napětí a spád.
Od autorky jsem četla i jiné knihy ,něktré lepší , ale i horší.
To byla neuvěřitelná kniha. Román je velice čtivý. A Když víte, že toto byl skutečný život Antonie musíte si uvědomit, že sám život dokáže napsat něco neuvěřitelného.
Moc jsem jí fandila a přála úspěch. Je neskutečné, že toto se dělo vlastně nedávno. Jak to ženy měly těžké a těžko hledaly podporu. Bolelo mě s toho srdce. Ale jsou tu i drobné a někdy větší výhry.
Doporučuji si přečíst i doslov, který mě také šokoval.
Úžasná kniha, skvěle napsaná má velký přesah a mnoho jsem se toho naprosto nenásilnou formou dozvěděla. Nejen ze světa hudby .
Moc hezké čtení , tak jako všechny knihy autorky. Linka minulosti je moc zajímavá , napínavá, dojemná, i když místy smutná. A příběh jde opravdu daleko do minulosti. Současnost je taky zamotaná a zajímavá . Megan a Hellen si k sobě postupně hledají a nachází cestu. Moc se mi líbí hledání střípků minulosti a konec příběhu nám odkrývá velice zajímavou rodinnou ságu. Kde se obě linky dokonale propojí. Kdo četl předcházející knihu autorky , tak se zde opět setká se známými postavami a může sledovat jejich další osudy. Kdo nečetl nevadí, je to pouze volné pokračování.
Tak to bylo velice originální téma a velmi neotřele zpracované. Místy mrazivé a to jak prostředím, tak i dějově. Taková zápletka tu podle mě ještě nebyla, nebo aspoň já jsem se s ní nikdy nesetkala. Opravdu do poslední chvíle autorka čtenáře dokonala mate. A můžete mít své scénáře a domněnky , já je taky měla a byla jsem přesvědčená, že jsem na správné stopě. No, byla jsem na závěr velice překvapená. Skvělá čtivá knížka s perfektním nápadem, co mi dokázala zamotat hlavu. A to jsem toho v životě nepřečetla málo, myslela jsem že mě nic nepřekvapí, tak tentokrát opravdu překvapilo. Moc mě knížka bavila . A závět stojí opravdu za to. Nic není ponecháno náhodě.
Navíc mě překvapila diagnóza hlavního hrdiny a co to sebou nese, nikdy jsem nad tím takto neuvažovala. Takže vás příběh přivede i k zamyšlení.