DanaKa81

Mně se tahle ztřeštěná výprava s nadšeným turistou Dvoukvítkem po Zeměploše moc líbila. Chodící zavazadlo, hrdina Hrun Barbar s Kringem a neschopný čaroděj Mrakoplaš nemají žádnou chybu :) Těším se na pokračování

Příběh strašidla je pořád stejně zábavný a dojemný i po více než sto letech od jeho vydání. Doporučuji

Dan Brown a jeho Inferno byla jízda od začátku až do konce. Oceňuji autorův smysl pro umění a tyto úžasná místa, kde se profesor Landon skrýval před pronásledováním, jsem si nejdřív našla prstem na mapě a později je i navštívila. Doporučuji

Samotářskou účetní Eleanor se šrámy na duši a jejího nového přítele Raymonda si postupně oblíbíte. Eleanor se má vážně skvěle, jen ta cesta ke štěstí byla v jejím případě o něco složitější. Opravdu pěkná kniha.

Hodnotím vysoko, protože se mi styl vyprávění o rodinných vztazích, které jsou ovlivněny láskou k včelařství líbil. Nejnapínavější příběh byl sice z budoucnosti o Tao, ale bez minulosti včelařů by příběh nebyl kompletní a nevedl by k zamyšlení. Doporučuji

Pro mě druhá kniha v pořadí od tohoto výborného spisovatele a opět nezklamala. Dechberoucí a zároveň poučný román, který je z velké části postaven na skutečných historických událostech moc doporučuji k přečtení.

Vraha bych nikdy neuhodla nebýt slečny Marplové. Pěkná detektivka s romantickým vztahem.

jedna z nejhezčích knih, kterou jsem si jako dítě přečetla

Mně se kniha líbila. Téma Smrtky bylo neobvyklé a ten konec hodně zajímavý, jen mi vadil nedokonalý popis toho nového světa a až moc poznatků z deníků Smrtek. Určitě si časem přečtu druhý díl Nimbus i když už dávno nejsem cílovou skupinou

Na Owena Meanyho s podivným hlasem a malým vzrůstem s láskou vzpomíná jeho nejlepší přítel. Jak se v průběhu děje dozvídáme, tak Owen má jisté poslání...Občas tragikomickou, ale moc dojemnou knihu Johna Irvinga z nelehké doby určitě doporučuji!

tenhle díl se moc povedl nemám vůbec co vytknout. Svět byl popsán tentokrát docela barvitě a příběh v něm nabral na dynamičnosti, teď už nezbývá nic jiného než si počkat na další pokračování

Nečekané rozuzlení bylo zřejmé od prvních stran knihy, ale to vůbec nevadilo. Musela jsem číst pořád dál a dál, dokud jsem neznala všechny souvislosti. Moc doporučuji! Je to příběh na který se jen tak nezapomíná

Skvěle sepsaný, ale smutný příběh dvou německých bratrů, kteří se proti své vůli dostanou do řad SS. Sice se snaží být i nadále slušnými lidmi, ale hrůzné události během 2sv. války je nadobro změní. Doporučuji

moc se mi tahle klasika líbila! Alberto Moravia patří do mých oblíbených spisovatelů z mládí, protože má výborný talent pro dramatičnost a barvitě popisuje prostředí a jednotlivé povahy lidí. Horalka je silná žena, která se snaží ochránit svoji osmnáctiletou dceru Rosettu, bohužel opět s lidskými životy hodně zamává 2. sv. válka

Fajn kniha pro pobavení o trampotách Krausovy rodiny a napsaná s humorem jemu vlastním. Metodu to na tobě doschne dobře znám, takže za mě určitě ano!

Harry i přes své problémy s alkoholem nezklame a vyřeší záhadnou vraždu až v dalekém Thajsku. Kniha se mi líbila rozhodně víc jak Netopýr...

Některé scény v knize byly jako ze Strašidel na Kulíkově :) obzvláště s těmi obrazy. Hororový příběh si představuji trochu jinak, ale byla to alespoň super oddechovka...

milý příběh čtyř sester, budu se těšit na filmové zpracování

Zajímavá zápletka se střídáním minulosti a současnosti. Jo Nesbo se zlepšil výrazně ve stylu psaní a až teprve touto jeho třetí knihou jsem si na něm vytvořila závislost.

Musela jsem si dát pauzu od těžkých témat a tyhle zasněžené vánoční příběhy byly docela příjemnou změnou. Kniha je určená pro mladší čtenářky, ale i tak se mi docela líbila.