dancadragneel dancadragneel komentáře u knih

Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Kniha je krásná poutavá a pro děti rozhodně jednou z nejkrásnějších. Rozhodně doporučuji. Nemohu se dočkat až si přečtu další díly.

Naruto Uzumaki Naruto Uzumaki Masaši Kišimoto

Když už člověk zná anime tak proč si nepřečíst skvělou mangu? Rozhodně vtipná a svým způsobem i lepší v jedné věci než anime. Nejsou zde žádné fillery. :D

07.03.2017 4 z 5

Osud Osud Aprilynne Pike

Překrásné ukončení krásné série. Rozhodně jsem ráda za to, že jsem si tuto sérii knih mohla přečíst.

Iluze Iluze Aprilynne Pike

No popravdě tento díl byl ze všech asi nejslabší. Yuki jsem moc nemusela a přišla mi divná a vadilo mi chování k Taminovi, kterého jsem si vážně zalíbila. No konec byl ale přesto nejkrásnější.

Kouzlení Kouzlení Aprilynne Pike

Druhý díl jak to bývá je vždycky slabší, ale i přesto se mi tato série tolik líbila. Kniha se mi líbila díky tomu, že jsme se dozvěděly něco nového o tom krásném světě víl a upřímně život tam by se mi hodně líbil. Rozhodně doporučuji přečíst. Ten zážitek stojí za to...

Kočičí holka Kočičí holka Thomas Brezina

Krásná dívčí kniha jejiž konec asi předvídal každý kdo knihu četl. Rozhodně doporučuji pokud si potřebujete odpočinout od složité četby. Je to rozhodně výborná kniha.

07.03.2017 4 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha má ukázat na hrůzu, kterou naskytují drogy a vše okolo tohoto světa, ale upřímně znám i lepší knihy. Během čtení mě to nijak nezaujalo. To už radši doporučuji Memento pokud máte zájem o takovou četbu.

07.03.2017 2 z 5

Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Pokud se někdo chce dozvědět o tom jak vlastně vypadal svět během 2. světové války očima židovského dítěte, tak doporučuji tento deník přečíst. Není to nijak zábavná četba, ale je v ní poukázano na krutost a absurditu války. Po přečtení této knihy se hodně člověk zamyslí nad tím jak se v dnešní době máme docela dost dobře.

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Krásné poutavé dílo, které rozhodně doporučuji. Myšlenka této knihy se hodí do jakékoliv doby a rozhodně vás donutí se nad vším tím zamyslet.

06.03.2017 3 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Tato hra je velmi dobře zpracovaná a rozhodně doporučuji. Pokuď jste viděli film tak tato hra vás rozhodně překvapí, poněvadž se v něčem liší. Vřele doporučuji.

06.03.2017 4 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Je krásný, že tuto knihu hodně všude ohlašujeme a že polovina českých občanů zná nazpamět aspoň pár veršu, ale i přesto si myslím, že máme rozhodně lepší poezii, která stojí za více pozornosti než tato. Aspoň to je můj názor na tuto báseň.

06.03.2017 1 z 5

Květy zla Květy zla Charles Baudelaire

Těžké na pochopení a i přesto jsem si tuto sbírku básní oblíbila. Jsou odlišné a jsou krásné. Rozhodně nelituji toho, že jsme si mohla tuto sbírku půjčit a přečíst.

06.03.2017 2 z 5

Prázdniny na farmě Prázdniny na farmě Andrea Wandel

Překrásné, rychle čitelné a rozhodně zajímavé pro mladé koňáky co mají čas si číst o koních.

První První Kiera Cass

Překrásný díl, který končí dost zajímavě, ale přesto tu svatbu očekával snad každý ne? Důležitějším překvapením je osud královny a krále a Maxonovo poslední rozhodnutí. Rozhodně doporučuji mladším čtenářům, kterým by se tato kniha mohla líbit. Svým způsobem je to tak trochu jemnější podání Hunger Games s romantickou a milou atmosférou.

Elita Elita Kiera Cass

Narozdíl od prvního dílu slabší část této trilogie. Děj je svým způsobem pořád to samé dokola a nudný. Rozhodně naproti prvnímu dílu tady tato kniha klesla. Škoda toho...

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

První drama, které se mi obtížněji četlo i přesto rozhodně stojí za to si ho přečíst. Po přečtení se budete nadále smát lidské hlouposti. Rozhodně trefné dílo, které se hodí i do dnešní doby.

06.03.2017 5 z 5

Král Lávra Král Lávra Karel Havlíček Borovský

Vtipná dětská veršovaná pohádka, která snad potěší každého.

Křest svatého Vladimíra Křest svatého Vladimíra Karel Havlíček Borovský

Překrásné a rychle přečitelné. Rozhodně není problém s tím pochopit smysl básně. Rozhodně doporučuji....

Tyrolské elegie Tyrolské elegie Karel Havlíček Borovský

Hrozně rychle přečtené a hrozně snadno pochopitelné. Snad první poezie, při které jsem neměla problém pochopit o co jde. Rozhodně doporučuji k maturitě.

Poník hrdina Poník hrdina Anne Bachner

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů této série. Rozhodně doporučiji těm kdo mají rádi koně a poutavé dětské příběhy.

06.03.2017 5 z 5