Dandulka Dandulka komentáře u knih

Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Jako vzdy skvela kniha. Paradmi, mohu jen doporucit.

03.11.2021 5 z 5

Perunův hněv Perunův hněv Arnošt Vašíček

Super pribeh z meho rodneho kraje. Moc se tesim na dalsi pribehy.

10.10.2021 5 z 5

Stalingrad Stalingrad František Kotleta (p)

Opět vyvážená dávka skvělých hlášek, pervrznosti, sexu a vulgarity tak, jak to umí jen Kotleta. Všude samý upír; prostě pohodovka na víkend.

14.06.2021 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Asi nejlepší kniha od autorky. Přečetla jsem ji jedním dechem. Skvěle napsáno, hlavně to postupné a logické odhalování skutečností.

23.04.2021 5 z 5

Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Skvělé čtení! Moc se mi líbilo, co všechno je člověk ochoten udělat pro to, čemu věří. I za cenu velkých ztrát. Tak by mě moc zajímalo, jestli a jaký bude další díl.

08.04.2021 5 z 5

Neboj se vrátit domů Neboj se vrátit domů Aleš Palán

Kniha rozhovorů. Moc mě však nezaujala, i když tyhle věci mám moc ráda. No, není vždycky posvícení, co se dá dělat?

31.03.2021 2 z 5

Zajatec noci Zajatec noci J. R. Ward (p)

Nejprve mě překvapily hned dva příběhy, ale oba dva byly super. Já tyhle "upírky" prostě miluji! Vždycky je to pro mě pohodovka, moc si u nich odpočinu.

31.03.2021 5 z 5

Zamilované královny Zamilované královny Jan Bauer

Zpočátku jsem si myslela, že jde o tiskovou chybu, ale pak jsem pochopila, že první vydání proběhlo pod pseudonymem. Musím poctivě přiznat, že druhý příběh byl povedenější, víc se mi líbil.

17.03.2021 5 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Na tento díl jsem se obzvlášť těšila, protože jsem nejprve přečetla druhý díl a moc se mi líbil. Tak jsem se začetla a za dva večery jsem to zvládla. Moc doporučuji.

09.03.2021 5 z 5

Rozhovory s Putinom Rozhovory s Putinom Oliver Stone

Jelikož jsem viděla i filmy s těmito rozhovory, moc jsem se na knížku těšila. Kniha je sice ve slovenštině, ale to mi nijak nevadilo. Vtipné odpovědi nejmocnějšího muže Evropy mi vyloudily úsměv na rtech. Je patrné, že Putin není jen nesmlouvavý politik, ale i obyčejný muž, který ráno cvičí, plave, věnuje se vnoučatům.....

05.02.2021 5 z 5

Karneval revoluce Karneval revoluce Padraic Jeremiah Kenney

Zajímavé čtení, respektive zajímavý pohled na vlnu revolucí v roce 1989, a co tomu předcházelo. I když to člověk zažil na vlastní kůži, přece jsem netušila, že se toho dělo tolik kolem. Doporučuji přečíst.

05.02.2021 5 z 5

Češi a Slováci ve 20. století Češi a Slováci ve 20. století Jan Rychlík

Rozsáhlost knihy může jednoho odradit, přesto se zde dají najít informace, o kterých běžný smrtelník nikdy neslyšel.

10.12.2020 3 z 5

Kdo zradil krále Kdo zradil krále Jan Bauer

Také tento díl se mi hodně líbil, i když měl trochu pomalejší rozjezd. Mám ráda toto období dějin.

10.12.2020 5 z 5

Suez: zapomenutá invaze Suez: zapomenutá invaze Robert Jackson

Na první pohled malá útlá knížečka. Na můj vkus však příliš těžká na čtení. Detailní popisy každého dne se mi moc nezamlouvaly, také jsem se ztrácela v popisech zbraní, zvláště těch francouzských. Celkově kdybych nemusela, opět bych ji nečetla.

17.11.2020 3 z 5

Veřejné záchodky ze zlata Veřejné záchodky ze zlata Jiří Suk

Hodně informací, ale podané v docela zmatené formě. O zásadních ekonomických reformách, Rozsypalovy v 50. letech a Šikovy v následující dekádě se však autor zmiňuje jen jako by okrajově. Což je velká škoda. Hlavně reforma ekonoma Oty Šika byla dost zásadní ve své době.

17.11.2020 4 z 5

Sbíráme mince Sbíráme mince Pavel Frouz

Skvělá knížka o našich mincích. Není jen na jedno přečtení. Obsahuje mnoho zajímavých informací, rarit. Prostě je fajn mít ji doma.

01.07.2020 5 z 5

Vzestup a pád ČSLA? Vzestup a pád ČSLA? Jiří Hlaváček

Velmi dobře se mi četla, pan Hlaváček jako vždy ví, o čem je řeč. Dokonce se mi podepsal i s věnováním a s poznámkou, že podepisuje poslední knihu na Veleslavíně (zasvěcení vědí a znají).

01.07.2020 5 z 5

Zloděj Zloděj J. R. Ward (p)

Tak jsem si zase hezky početla. Pro mě je to taková vzpruha po spoustě nečitelných knih, které musím přelouskat. Prostě svátek.

16.06.2020 5 z 5

Kdo po Žižkovi?: Životní příběh Prokopa Holého řečeného Veliký Kdo po Žižkovi?: Životní příběh Prokopa Holého řečeného Veliký Jan Bauer

Docela pěkné čtení, jen mi to přišlo krátké. Zbytek knihy vyplnili informacemi. To se mi moc nelíbí. Myslela jsem, že si hezky počtu. No, zklamalo mě to! Jako by už pan Bauer ztrácel dech a chtěl pořád více. V poslední době se mi přestává líbit. Je to škoda.

02.06.2020 4 z 5

Konec experimentu: Přestavba a pád komunismu v Československu Konec experimentu: Přestavba a pád komunismu v Československu Michal Pullmann

Opět jedna kniha z kategorie "kdybych nemusela, nečtu". Na druhou stranu i přesto byla docela zajímavá.

24.05.2020 3 z 5