Dani25 komentáře u knih
Milá, vtipná knižka. Tak veľmi som Donovi držala palce, aby našiel tu svoju ideálnu manželku, či už s projektom, alebo bez neho. :)
Veľmi zaujímavý nápad prežívania viacerých životov, podľa jednotlivých predchádzajúcich rozhodnutí. Tiež sa niekedy zamýšľam, čo by bolo, keby som niečo urobila v minulosti inak. :) A vďaka tejto knihe si prečítam niečo od Henry David Thoreau. “Ide o to, že partia sa neskončí, kým ju nedohrame. Kým je na šachovnici hoci len jediný pešiak, ešte nie je koniec. Ak na jednej strane šachovnice stojí už iba pešiak a kráľ a na druhej sú všetky figúrky, stále sa dá hrať.”
Milá kniha, štyri príbehy, ktoré boli navzájom prepletené. Zaujímavý nápad. Myslim, že každý z nás by chcel niečo doriešiť v minulosti, alebo nakuknúť do budúcnosti... ;) Hviezdičky uberám za to opakovanie či už pravidiel, alebo opisu kaviarne.
20 rokov života Dextera a Emmy, ktoré prežívame z pohľadu oboch hlavných hrdinov. Kniha o láske dvoch ľudí, ktorí nie sú spolu a tvária sa ako dobrí priatelia. Dej smutný.
Keďže sa ma veľmi dotkla kniha Tisíc žiarivých sĺnk, siahla som po ďalšej knihe autora. A nesklamala, prežívame život Amira od jeho detstva, radosti, smútky, zmeny v Afganistane, tajomstva v rodine. Na konci knihy mi vyhrkli slzy.
Podľa mna to humorné nebolo, bolo to na zamyslenie. Žili by sme inak, keby sme vedeli deň kedy a ako zomrieme? Čítala sa veľmi dobre.
Milá pozitívna kniha. Keby sa dalo, hneď by som Kodaň navštívila. :)
Krásna útla knižka. Celý čas som sa bála o Lennieho. :(
Naozaj zaujímavá kniha. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Zvláštni hlavní hrdinovia a ich životy. Postoj rodičov ma tiež udivoval. Giordano si ma získal už Čiernou a striebornou, teším sa na "Telo".
Velmi zaujímavý príbeh, nezvyčajný spôsob písania, prelínanie deja s dokumentmi. Je hrozné, co dokáže zloba jedného človeka, myslím Švanca. Na záver sa mi tisli slzy...
Vynikajúca kniha. Napísaná tak, že som sa úplne vžila do pocitov Christophera. A keďže mám matematiku rada, tak som aj tú úlohu na konci vypočítala :)
Vynikajúci román odohrávajúci sa v Írsku v rokoch 1945-2015, v ktorom prežijeme celý Cyrilov život. Dosť smutný príbeh, ale podaný tak, že som sa často usmievala. Určite odporúčam.
Veľmi dobrá detektívka, prelínanie rokov a dní. Zaujímavý kolektív vyšetrovateľov. Prekvapujúci záver. Idem sa pustiť do Rosničky :)
Odporúčam. O niektorých múroch som vedela, ale prekvapilo ma koľko ich na svete je, aké sú obrovské, koľko sa investuje do nich. Aj keď som človek, ktorý by si prial, aby neboli, autor mi vysvetlil, že niektoré sú potrebné. “Plánujeme si budúcnosť s nádejou v to najlepšie a v obavách z toho najhoršieho. A keďže sa bojíme, staviame múry. “. “Ťažko sa to derie z úst, no múry niekedy fungujú. “
Bolo to zaujímavé, som rada, ze som ju prečítala, ale nejaká topka to pre mňa nebola.
Dôležitá historická téma, o ktorej sa nepíše tak často. Kniha sa číta veľmi dobre, ale nebola som z nej až tak ohromená.
Dojímavá kniha. Prekvapilo ma, že bola napísaná v roku 1966. Dúfam, že dnes sa väčšina ľudí už ináč správa k mentálne postihnutým ľuďom.
Podľa mňa veľmi dobrá kniha, úvahy o tom čo človek naozaj v živote potrebuje. Naväznosti chýb človeka na deti i rodičov. A dozvedela som sa aj nové informácie o dejinách Čiech.
Čítala sa veľmi dobre, krátke kapitoly ťahajú čítať ďalej, za víkend prečítaná. Po prvej časti prišlo prekvapenie, ktoré som nečakala a záver tiež zaujímavý. Ale téma nie je novinkou. Domáce násilie a slúžka, ktorá sa zamiluje do manžela.
Veľmi zaujímavá myšlienka, napísať knihu o dizertačnej práci a pritom zaujať príbehmi. Nie je to pre mňa topka, ale páčilo sa mi to.