-Daniela- komentáře u knih
Tahle knížka se mi moc líbíla a moc dobře četla, je to skvěle "přeložené" evangelium do dnešního jazyka a napsané jednodušeji a čtivěji, než je tomu v Bibli. Přitom kniha ale evangelium nijak neupravuje a nemění, jen mu dává čtivou a srozumitelnou podobu. Taky vysvětluje některé Ježíšovy výroky nebo chování, které pro mě bylo dřívě trochu nejasné. Myslím, že příběh je popsán velmi lidsky a citlivě.
Tak knihu jsem přečetla, ale nemůžu říct, že by to pro mě bylo jednoduché, oddechové a záživné čtení. Což také nejspíš nebylo účelem knihy. Povídky jsou zdánlivě strohé a bez pointy, ale myslím, je na čtenáři, aby si atmosféru a význam dotvořil sám. To se mi ale ne vždy povedlo, protože jednak prostředí tehdejšího Dublinu mi není nijak blízké, jednak jsem povídky četla většinou po částech v autobuse cestou do práce, takže jsem se do nich nestihla v klidu dostatečně ponořit. Možná se ale k Joycovi ještě vrátím.
Doporučuji, je zde mnoho jednoduchých receptů ze základních, dostupných a levných surovin, což v moderních vegan kuchařkách často postrádám.
Je to opravdu nádherný a kouzelný příběh, napsaný krásným jazykem. "Pro všechny, kteří milují."
Osudy obyčejných žen odehrávající se sice v Mongolsku, ale mohly by se klidně odehrávat podobně i v Čechách. Líbilo se mi, že každá kapitola byla vyprávěna některou z hrdinek a mohla jsem tak vidět prožívání a vnímání vztahů a životních situací vždy několika pohledů.
Moc zajímavá kniha, poutavé příběhy. Líbí se mi, jak aplikuje principy nenásilné výchovy a motivace na mezilidské vztahy, mě velice zaujala například "metoda tabule" při výchově dětí.
Originálně a čtivě napsané stručné dějiny filosofie, z knihy jsem byla opravdu nadšená, četla jsem ji na gymnáziu a i díky ní mě filosofie jako předmět bavila, takže můžu doporučit studentům a všem, kteří jsou otevření a zajímají je různé pohledy na svět.
Opravdu povzbudivá, kouzelná knížka, doporučuji všem, hlavně hledajícím a váhajícím. Je napsaná jednoduše, srozumitelně a je velkým a úžasným svědectvím.
Příjemná knížka, jen podle názvu jsem čekala něco jiného než (převážně) dobrodružný příběh mladých lidí uprostřed války. Čtení bylo celkem oddechové, jen jsem raději přeskočila několik pasáží o brutálních praktikách nacistů.
Nenáročná oddechová knížka, zajímavý příběh. Ale stálě mi to nepřipadá jako autentická výpověď muže. Spíš je to napsané tak, jak by to (některé) ženy chtěly vidět. A taky mi chybí nějaký popis chování a vlastností hrdinky, v knize bylo jejím nejčastějším projevem pokrčení rameny, takže tato postava mi připadala "nemastná neslaná".
Povídky se mi moc líbily, bylo mi blízké vesnické prostředí, autorovy vzpomínky a poetická jemnost.
Tuto knihu vnímám jako velkmi oddechovou četbu pro ženy a dívky, žádné hluboké myšlenky v ní nejsou a ani se v tomto žánru neočekávají. Dá se u ní ale celkem příjemně odreagovat.
Jednoduché a pěkné příběhy z koňského prostředí, ideální pro odpočinek a odreagování. Já jsem si je četla vždy po jezdeckých hodinách v kavárně, než mi jel autobus. Příjemné chvíle :)
Už dlouho jsem se u knížky tak nenasmála. Humoristické romány nejsou sice můj šálek čaje (nebo jsem spíš možná nenašla ty správné), ale tento je výjimka, je to opravdu vtipně a zároveň chytře napsané.
Knížka je poučná a je v ní hodně bodů k zamyšlení. Ale v některých pasážích se mi zdají nároky na obyčejného člověka až moc vysoké. Údajně je prý určená pro dlouholeté křesťany, kteří se zapomněli upřímně modlit.
Tato kniha nebyla sice úplně mým šálkem čaje (nějak jsem si pořád nemohla najít to svoje a možná proto mi nepřipadala tak čtivá), ale musím souhlasit s některými předchozími příspěvky, že za zfilmování by tento příběh stál a určitě bych si na něj do kina zašla.
Tohle je čtenářský oříšek a všechno, jen ne oddechová četba. Kdo má rád psychologické horory, ten bude spokojený.
Milá, hravá a poetická četba, opravdu vhodná ke klidným chvílím s šálkem čaje.
Praktické rady pro začínající i dlouhodobé běžce. Pro mě byly nejužitečnější kapitoly o protahování před a po běhání a také běžecká abeceda - obojí jsem dřívě docela zanedbávala, ale nyní poctivě praktikuju :)
Zajímavé čtení, doporučuji těm, kteří hledají toho pravého/tu pravou a jsou ochotni obrátit se o pomoc k Bohu.