Danilla Danilla komentáře u knih

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Tato kniha mi přišla jako nejslabší ale špatná rozhodně nebyla. David Raker opět jako muž bez pudu sebezáchovy a obrovským štěstím.

22.07.2021 3 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Zase lehce překombinovaný příběh ale i tak je kniha čtivá a bavila mě.

21.07.2021 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Mé první setkání s autorem. Kniha nebyla úplně špatná ale místy opravdu jen těžko uvěřitelná. To že David Raker postrádá pud sebezáchovy, mně bylo hned jasné.
Zápletka byla v pohodě, kniha se dobře četla, což jsem fakt moc ráda, protože jsem si aktivně koupila celou sérii s Davidem najednou.

21.07.2021 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Tak tahle kniha rozhodně neměla žádný pomalý rozjezd. Chvilkami až docela dost brutální ale přesto velice čtivá kniha. Celá zápletka mě dost překvapila, poté jsem už i něco vytušila a přesto jsem celou knihu četla s otevřenou pusou. Za mě perfektní.

21.07.2021 5 z 5

V bezpečnom úkryte V bezpečnom úkryte Rachel Abbott

Knihy Rachel Abbott mám ráda. Kniha V bezpečnom úkryte byla super. Děj měl spád, v postavách jsem se neztrácela.
Jak to bylo s Alex, to jsem tak nějak tušila v polovině knihy ale i tak nějaká překvapení na konci byla.
Jen je veliká škoda, že je to druhá kniha ze série Stephanie Kingové a překlad do češtiny zatím není.
Za mě si kniha pět hvězd určitě zaslouží.

18.11.2020 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

(SPOILER) Perfektní thriller! Kniha, která mě chytla hned první kapitolou a až do úplného konce nepustila. Rachel byla úžasná a témeř jsem s ní prožívala její pocity, když hledala na sociálních sítích dítě, které unese. Výborná byla i druhá část knihy, kde byl popsán počátek řetězu a co všechno tomu předcházelo.

17.10.2020 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

(SPOILER) Kniha nebyla úplně špatná ale Za zavřenými dveřmi se mi líbila daleko více.
U čtení této knihy jsem si každou chvíli představovala, jak to s Laylou je a napadla me i možnost, která se na konci knihy ukázala jako správná ale tak nějak mi to přišlo neuvěřitelný.
**SPOILER**
Nějak nemůžu pochopit, že by Finn nepoznal Laylu, když se v knize neustále zmiňuje, jak moc ji miloval.

24.07.2020 4 z 5

Outsider Outsider Stephen King

První polovina knihy byla super a ani nebyl problém se zorientovat v postavách. Druhá polovina byla o něco horší ale i tak se kniha dala číst. Knihy TO a Pod kupolí jen tak něco nepřekoná.

12.07.2020 4 z 5

Dívka a noc Dívka a noc Guillaume Musso

Mně se kniha líbila. Děj byl svižný, lehká dávka napětí tam byla taky - ne tedy taková, že bych se bála, že na mně za rohem bafne vrah ale kniha měla něco, co mě nutilo číst dál.
Vinca a Alexis - o co přesně v tomto milostném románku jde, mi bylo jasný v první polovině knihy, zato Thomas a jeho rodina mě překvapili.

22.02.2020 4 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Že Malcolm a Harriet Bensonovi nejsou úplně normální, je patrné z anotace knihy. Kdybych měla malou dcerku, jsem si naprosto jistá, že od první stránky knihy Ani muk, bych začala trpět paranoiou, že nás někdy v noci navštíví Malcom a mojí dceru si přivlastní.
Kniha se četla fakt dobře a i když jsem si v noci říkala “ještě jednu kapitolu a jdu spát,” téměř jsem jí přečetla najednou. Děj měl spád a neustále mě držel v napětí - i když bylo od začátku naprosto jasné, kdo je únosce. Konec a rozuzlení vší té hrůzy bylo super.

15.02.2020 5 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Začátek knihy se trochu vlekl ale i tak jsem musela číst dál. Kdo je holič jsem nevěděla do poslední chvíle a podezírala jsem úplně všechny (jen opravdového holiče ne).
Ale jo, kniha nebyla špatná a od Sebastiana Fitzeka si přečtu určitě další knihy.

15.02.2020 4 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Ke konci knihy jsem si v hlavě pomalu připravovala komentář, který tady napíšu. Něco v tom smyslu jako “to byl nářez.” Jenže na konci knihy mi slova úplně došla a potřebovala jsem den na “strávení” knihy.
Kniha byla opravdu super, od začátku do úplného konce to mělo ráz. Jak jsem u Angely zvyklá, plno zvratů i napětí. Ale sakra, co mi to Angelo děláte? Proč takový konec?

21.01.2020 5 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Další perfektní díl s Kim. Až do finálního rozuzlení jsem netušila, kdo zabijí prostitutky (ač jsem podezřívala více postav, ani jednou to nebyl opravdový pachatel) a velice se mi líbila vsuvka s ilegálními přistěhovalci. Pevně věřím, že Angela napíše ještě spoustu knih s Kim a jejím týmem, protože se mi tato partička dostala pod kůži.
Dávám pět hvězd a jdu na Skryté karty.

09.01.2020 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Série s Kim je prostě povedená. Kniha nezklamala a i když jsem tušila, kdo je ten darebák, stejně jsem neměla úplnou jistotu do konce knihy. Hlavní téma o které v knize šlo - rasová nesnášenlivost v Británii, byla skvěle popsána a vše k sobě perfektně pasovalo.
Pevně věřím, že knih s Kim bude ještě hodně. Jdu na Zlámané kosti.

01.01.2020 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Líbilo se mi, jakým stylem je kniha psaná a i vědecké vsuvky nebyly vůbec špatné. Malinko “přitažená za vlasy” mi přišla MAAT to už bylo fakt trochu sci-fi. Ale jinak dobrý - kniha se četla dobře, zápletka nebyla špatná a sem tam jsem se i zasmála.

01.01.2020 4 z 5

Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Rachel je výborná spisovatelka a její kniha opět nezklamala.
Ač jsem téměř od začátku knihy tušila, jak to všechno je a proč se to stalo, nevěděla jsem, s kým sympatizovat nejvíce. Na konci knihy mi tak nějak bylo lito úplně všech. Všechny postavy měli své démony, kterými se celý život užírali. Parádní kniha a děj od zacatku perfektní.

15.12.2019 5 z 5

Na útěku Na útěku Harlan Coben

Harlan jako vždy nezklamal. Přečetla jsem jeho všechny knihy a i tato byla excelentní. Děj, který chytil na začátku knihy nepustil až do jejího konce. Perfektní vykreslení celého příběhu a jako vždy je na konci knihy vše vysvětleno.

15.12.2019 5 z 5

Výherkyně Výherkyně David Baldacci

Tuhle knihu prostě miluju. Je to už hodně dávno, co jsem četla zkrácenou verzi knihy a měla jsem opravdu radost, když jsme sehnala tuto knihu. Přiznávám, že začátek je tak trochu neuveřitelný a takové věci se prostě nestávají ale kniha se fakt dobře čte a hlavní hrdinku si musí čtenář zamilovat.

17.09.2019 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Kniha rozhodně nebyla špatná, napětí bylo dávkované tak akorát, kdo je vrah jsem taky nejakou tu chvíli nevěděla ale třeba Písečný muž se mi líbil více. Něco mi tam prostě nesedělo.

17.09.2019 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha Hypnotizér se mi dobře četla. Měla vše, napětí, parádní zápletku a co oceňuji, jsou krátké kapitoly.

24.07.2019 4 z 5