danny_21 komentáře u knih
Další z průměrných sbírek, kvalitu mají u mě 2 - Reanimátor a Uvězněn s faraony - 50 %
Dalších z dětských robinsonád, která mi prošla rukama - 75 %
Povedená i když netradiční Verneovka bez fantaskních vynález(c)ů o osudech a útrapách trosečníků v Atlantiku - 65 %
Vrchol série - tohle byla vyloženě bída, dřív nepolapitelní záporáci z předchozích dílů jsou tady likvidování na pár stranách - asi i Kájovi došla trpělivost, já jsem to vyloženě protrpěl - 30 %
Pád pokračuje, zase se obměnily jména, postavy zůstaly stejné. No už aby byl konec, navíc sežrat nakladatele za dvoudílný svazek útlých knížeček - 40 %
Kupodivu nečekaný návrat do průměrných vod i díky tomu, že skvělý doktor kosí protivníky a Indoše bez milosti s podobnou výbavou jako starý dobrý Olda. Nicméně je to pořád táááák naivní a na klasické Mayovky se může jen se závistí koukat - 55 %
Další osudy známých postav z předchozích dílů a jejich nových klonů. Začíná to tou romancí a intrikami pomalu připomínat Ordinaci v růžové zahradě - 45 %
Pokračování španělského dobrodružství ještě docela slušné, nicméně nic netušící čtenář nemůže v tu chvíli vědět, že šablona příběhu je používána v následujících dílech série s malými obměnami a co hůř, postavy buď zůstávají, nebo jsou nahrazeny svými potomky, levobočky, chovají se jako přes kopírák, ať už jsou kdekoliv a jejich osudy a intriky se neustále opakují - osudy a pohnutky Cortejovic familie dostávájí - 55 %
První z Mayových kolportážních románů, které jsem měl tu "čest" číst. První a druhý díl španělského dobrodružství ještě docela slušný, nicméně nic netušící čtenář nemůže v tu chvíli vědět, že šablona příběhu je používána v následujících dílech série s malými obměnami a co hůř, postavy buď zůstávají, nebo jsou nahrazeny svými potomky, levobočky, chovají se jako přes kopírák, ať už jsou kdekoliv a jejich osudy a intriky se neustále opakují - Rosita a Karlík se u mě ještě dostaly na - 55 %
Další ze slabších "Verneovek", syndrom německého" pomateného vědce, který nemůže přenést přes srdce odmítnutí lepé děvy a rozhodne se mstít tu už byl a celkové rozuzlení je takové chabé, neslané, nemastné - holt lehký podprůměr, víc ani ťuk - 45 %
Zajímavý soubor povídek a nejznámnější autorovy novely. Povidky většinou průměrné, líbily se mi Ostrov Aepyornisuův a Země slepců, které mĕ v prvním případě svou humornou stránkou pobavila a v druhém případě námĕťovĕ zaujala. Jako celek na hranici mezi lepším průměrem a lehkým nadprůměrem - 70 %
Těžko se mi hodnotí tato sbírka opĕvovaného Lovecrafta. Povídky snové, o putování za vybájenými krajinami šly uplnĕ mimo mĕ, ty které se věnovaly boji nebo čelení neznámému se líbily daleko víc. No jako celek to vidím na čistý střed - 50 %
Průměrná sbírka povídek, zaujaly nichž zaujaly jen 2 - Černé oko a Písek zkázy - 50 %
Srdce v Atlantidě je spíš příběhovou knihou, ve kterých se prolínají životní cesty dětských hrdinů, kterým zkříží cestu v první a nejlepší povídce jeden z Bořitelů Pistolníkova světa, ostatní příběhy z doby, kdy USA řešili oprávněnost a neoprávněnost vietnamské války už nemají podobnou kvalitu - 65 %
Můj výběr Simakovy tvorby má co se týče kvality sestupnou tendenci. Tento příběh o paralelních světech mě nenadchnul, kolem a dokola se nic moc neděje a celá ta myšlenka mutantů, dělených životů a točících se vlčků mi připomněla P. K. Dicka v "nejlepší formě" - 30 %
Druhé setkání se Simmonsem hodnotím s rozpaky. Do chvíle než se neohrožená lékařka Kate vydává na misi to vypadalo hodně slibně - ale to všechno potom, co jí Dan dovolil v Rumunsku spáchat bylo spíš k smíchu. Velké zklamání - 50 %