Dela90

(SPOILER) Poslední díl nás zavede k princezně Eve a Bodyguardovi Kinsleymu.
Líbí se mi, že v knížce najdete jejich první seznámeni, ale i první společnou bolest, odloučení a následně shledání po letech.
Po letech se znovu potkávají na prestižní škole pro studenty s titulem, kdy má King jako bodyguard proniknout do dění školy a chránit tak Eve, před nepřátelskou skupinou a tamními problémy. Najdete tu spoustu akce, nebezpečí, ale i postupné romantiky, jak kolem nich začnou tát ledy.
Do Kinsleyho se zamilujete, na oko je to drsňák, ale se srdcem na pravém místě. Přátelství je pro něj na 1. místě. Eve, rebelka, která se zamiluje a nemůže na něj zapomenout, ačkoliv je jí jasné, že by měla.
“Někteří lidé vejdou druhému do života, když je tam vpustí.Oproti tomu jiní jsou člověku darováni, ačkoliv on v tu chvíli ještě neví, jestli je chce, stanou se vším, co potřebuje, aby byl kompletní. A já jsem Eve, potřeboval, abych se cítil kompletní.
Kromě toho se zde setkáváme také s předchozími postavami, což bylo za mě opravdu osvěžující.
U knihy se budete smát, brečet, mračit se nebo Vám bude běhat hrůzou mráz po zádech, ano je to emocionální jízda, ale opravdu to stojí za to. Ačkoliv je to trošku bichlička.
Většina knihy se odehrává na prestižní škole, tady jsem sem tam kroutila hlavou, tohle se doopravdy někde děje? Akce a závěrečné rozuzlení, wow. Tohle asi v romantické knize nečekáte. Nicméně u mě vede první díl a tento mu dost šlape na paty.
Bonusový příběh za mě rozhodně ne, to bylo velký špatný. Vůbec se to do toho příběhu nehodilo a upřímně jsem se u toho docela nudila, přišlo mi to strašné přitažené za vlasy. Což byla opravdu jediná chyba celé knihy.
Ale kompletní příběh Eve a Kinga rozhodně doporučuji přečíst.
Opět se mi potvrdilo, že společné čtení je skvělý způsob, jak přečíst knihu, ke které bych se jinak nedokopala.

“Duše, která se ocitla mezi dvěma světy.
Kniha je vyprávěna ze dvou časových obdobích. Minulost, která jí je přehrávána zpětně a přítomnost, která se momentálně děje. Začátek knížky může být trošku matoucí.
Máme tu Freyu, studentku, která to nemá ve svém životě vůbec lehké, a aby se postarala o matku a sebe na vysoké škole uživila, tancuje v jednom klubu u tyči. A kromě toho, je tu sexy profesor, do kterého se zabouchla.
Najdete tu i erotické scény, ze kterých vám bude pořádně horko, ale i nebezpečné scény, u kterých vám bude běhat mráz po zádech, a i scény, kde vám budou cukat koutky.
Její život jsem ji vůbec nezáviděla. A i přesto, že je knížka tenoučká má silný příběh, který se mi ve své podstatě líbil. Je to taková jednohubka. Zase něco úplně jiného, než na co jsem u autorky zvyklá. Určitě hodnotím kladně, protože profesor a studentka je moje oblíbené téma .
Co se mi moc líbí, je krásná obálka, modrá je dobrá .
Určitě knížka stojí za přečtení, stejně jako její dvě předcházející. Já děkuji, že jsem si knihu mohla přečíst #spoluprace @hope_marks_spisovatelka

(SPOILER) Perfektní erotický román se vším všudy ve stylu profesor a studentka. Zakázaná a tajná láska v jednom.
Penny je studentka 2.ročníku, která vždy dodržuje pravidla. Až pak jednou potká v kavárně sexy borce, z kterého se jako na potvoru vyklube její profesor komunikace. Bezhlavě se do něj zamiluje a začíná porušovat svá vlastní pravidla. Pokušení je totiž opravdu veliké.
James je profesor na VŠ. Začíná tu nový život a rozhodně se nepotřebuje kamarádíčkovat se studenty. Jenže to by nesměl potkat okouzlující Penny.
Za mě skvělý erotický román, mistami opravdu žhavý a hlavně s příběhem.
James se jevil jako pan dokonalý. Ovšem Penny byla s prominutím úplně pitomá. No, moc jsme si nesedly. Prvně se bezhlavě zamiluje, pak se v tom tak jako plácá, nenávidí lži, vyčítá mu je a sama si nezamete před vlastním prahem. Bylo jasné, že na to dojede. A celkově se mi moc nelíbilo, jak se snažila první o jednoho, nadešla první krize a hned otevřela vrátka druhému. Chudák chlapi fakt. To její oslovování v soukromí “Profesore Huntere už mi lezlo na nervy. Proč mu proboha neříkala křestním?
Co se mi naopak dost líbilo, byly hodiny komunikace , které vyučoval James. Vždy probíraly témata, která byla spjata s jejich románkem. Při jedné dosti spicy scéně jsem si říkala, že to snad ani není pravda .
To, že má knížka na obale uvedeno erotický román, není jen tak pro nic za nic. Opravdu se to tady erotikou jen hemží a v některých situacích Vam bude opravdu horko.
Popravdě měla jsem za to, že příběh se v této knize uzavře. Jaké to překvapení když jsem zjistila, že série má celkem 5 dílů, do háje! Samozřejmě, si to teď chci přečíst všechno.

(SPOILER) Pokračování série Vlci zvěrokruhu, začíná tam, kde skončil 2.díl.
Tento díl přináší odpovědi na spoustu otázek z předešlých dílů. Jedna z nich je i to,kdo jsou měsíční čarodějky. Ayla se dozvídá, kdo je její matka a učí se ovládnout svou moc. Taky jsou tady ony zvrácená pouta, které řídí sluneční čarodějky.
Tento příběh je plný různého vysvětlování, strategie, přesvědčováni, chtíče, nenávisti, erotiky.
Na scéně se objevují nové postavy, jako nadaná čarodějka Larkin, kterou jsem si od pohledu zamilovala. Máme tu taky Jordana, na kterého jsem přehodnotila názor, protože jeho jednání vše změní.
Krom toho, že je tu i pár dosti spicy scén, to začíná mezi Aylou a Kaden trošku skřípat ,aneb potíže v ráji. Každý má svůj vlastní názor. Popravdě, Kaden se choval, jako idiot na entou. Chvílemi mi připadalo, že mu snad úplně přeplo. Alfa samec zaslepený pomstou, to je kombinace .
Příběh je čtivý, jen jsem měla pocit, že se tam jednu dobu vůbec nic nedělo. Závěrečný boj a zvrat asi ani nebyl úplně šokující, ale to nevadí.
Nicméně, musím bohužel, podotknout, že mi tady chyběla šťáva. Bylo to dobrý, ale prostě jsem čekala víc. Předchozí díly nasadily laťku hodně vysoko, takže doufám, že to poslední díl vylepší.
Děkuju holkám za společné čtení. Bylo to opět super a já doufám, že si spolu přečteme i ten závěrečný.

Dva úplně odlišné světy, které se střetnou na opuštěné silnici. Ona ho málem přejede, ale udělá na něj velký dojem. Vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je. Jeden na druhého nemůžou zapomenout. A pak je náhoda opět svede dohromady, nebo lépe řečeno internetová aplikace.
Harper byla správně střelená, její povolání bylo naprosto nevšední. Na nic si nehrála, byla prostě svá. Takže, když ji lhal, chápala jsem jí.Ale taky jsem jim přála happyend.
Collins jako hráč NHL, na mě nepůsobil jako hvězda, které stoupla sláva do hlavy. Zjistíte, že má opravdu velké srdce a zamilujete si ho, ačkoliv udělá pár přešlapů.
Kniha se četla velmi dobře, a to i ve slovenštině. Je kraťoučká točí se okolo hokeje, navíc v ní najdete i chatovou komunikaci mezi hlavními hrdiny, takže stránky doslova letí pod rukama.
Přiznám se, že knih, které mají v sobě chat/seznamku jsem už krapet přesycena, nicméně tuhle knihu si přečtěte, je to skvělé pohodové čtení, u kterého si odpočinete.
“Hej, č. 96! Dalo by sa povedať, že som fanúšik. “

(SPOILER) Napínavý, dobrodružný příběh plný alchymie přátelství a tajemství, který zaručeně chytne za srdce nejen děti, ale i dospělé.
Vydáváme se zpátky do Oberonu. Kde se setkáváme s Merturem a Lorou. Mertur je díky svému původu obviněn ze zrady, proto se vydává na cestu plnou nebezpečí. Po boku má nadanou alchymistku a léčitelku Loru, která ho, ale dovádí k šílenství. Jejich hašteření si užijete. Najde Mertur odpovědi na své otázky a zastaví příchozí nebezpečí v Ayře?
Kapitoly jsou přiměřeně dlouhé. knížka obsahuje nádherné ilustrace, Bestiář, runovou abecedu, nejdůležitější pojmy, ale taky vysvětlivky co je to například alchymistický prach nebo z čeho se vyrábí.
"To musíš vidět! vyběhla zpoza rohu Lora a málem do něj vrazila. On jí na oplátku málem urazil hlavu bojovou holí. Ježkovy voči! Co tu hulákáš? Málem mě z tebe kleplo. Nemůžeš na lidi takhle vyběhnout!
To si prostě musíte přečíst!

Máte to taky tak, že když se vám líbí 1.díl, tak si automaticky koupíte 2. díl a ani nečtete anotaci?
To se mi stalo u téhle knížky. Nevím, proč čekala jsem knihu s nábojem jako u Konfliktu. Ze začátku jsem byla mírně zklamaná, říkala jsem si, že to bude takové to klasické klišé, šéf a podřízená, ale knížka mě velmi mile překvapila.
Překvapil mě hlavně samotný zvrat knížky. Příběh je akční, čtivý a máte ho přečtený prakticky za dva dny. Nechybí ani romantika.
Lexi se uchází o práci na zámku jsou tu velmi přísné pravidla a její nadřízený je extrémní bručoun, jenže postupem času se z něj stane docela fajn chlap. Postava Lexi se mi moc líbila. Protože nerespektovala pravidla a byla tvrdohlavá. Nebála si pustit pusu na špacír. Byla prostě osobnost, před kterou roztál nejen Halton, ale i jeho psi. Kteří byli top.
Rozuzlení s Haltonem jsem vůbec neodhadla. Jenom jsem koukala s otevřenou pusou. Musela jsem číst scénu dvakrát, aby mi cvaklo co se tam vlastně stalo.
Rozhodně si zamilujete i Lexinu sestru, neskutečný IT génius s hlavou v oblacích, ale se srdcem na dlani.
Bylo to naprosto něco jiného než první díl Ale mně si knížka získala. Bylo to skvělý čtení. Doporučuji!

Romeo a Julie ve stylu Meghan March.
Drama protkané erotikou s tajemstvím a intrikami.
V knížce se přeskakuje z minulosti do současnosti. Za mě trošku hektické posuny, měla jsem ze začátku problém se zorientovat, kde se právě nacházíme.
Whitney je rozhodně chudák holka, kterou využíval její manžel. Celou dobu jsem si říkala, proboha proč si brala takového hňupa a proč s ním zůstávala???
Naneštěstí je z ní vdova a vrací se domů, kde narazí na Lincolna svou dávnou lásku. Jenže, co když k němu pořád něco cítí?
Lincoln je z velmi bohaté rodiny a ačkoliv od něj rodina očekává velké výsledky, on sám má svou vlastní hlavu. Whitney říká Modroočko, moc hezka přezdívka, nemyslíte?
Zápletka se mi moc líbila. Přiznám se že tahle série se mi zatím líbí asi nejvíc. No, uvidím zda, mi to vydrží i v následujících dílech.
Konec vás naprosto rozseká a vy vůbec nechápete, jak to zase autorka dokázala.
Hodnotím kladně, ale ještě si nechám půdu pro další díly.

Leah a Olivie jsou nejlepší kamarádky už od dětství. Leah je strážkyně Země a umí léčit a Olivie je strážkyně vody, stejně tak jako její bratr Eric. V období Slunovratu se koná slavnost, kterou navštěvují různí bohové. Aby nové generaci strážců, předali jimi zvolený živel. Zde se setkáváme poprvé s bohem Smrti.
Skvělé fantasy od české autorky. Rozjezd knížky byl naprosto suprový. Líbil se mi slunovrat, i jednotlivé živly, včetně magie. Pevné přátelství mezi Leah a Olivií.
Po jedné smutné události jsem byla dosti v šoku a zmatená. Kdo umřel a proč?
Cesta k bohovi smrti byla taky dokonalá. Plná nástrah a nebezpečí. Knížka Vás rozhodně nebude nudit. Úplně jsem cítila souhru mezi Leah a Ericem
Scéna z lesa byla pro mě dost nepochopitelná, musela jsem ji číst dvakrát a stejně jsem to nepochopila. Jak k ní Leah přišla? (nechci spoilerovat, takže nebudu psát o co se jedná)
Když se Leah propadla do říše mrtvých. Čekaly na ni celkem 4 zkoušky, které se mi moc líbily. A pak najednou přišla smršť a já se začala v samotném ději docela ztrácet. To co provedla Olivie jsem vůbec nečekala. Docela mě naštvala tím, že zradila dva lidi, kteří ji byli opravdu nejblíž. Leah byla celkem velkorysá, když ji odpustila. Jenže to zjištění na konci knihy, kdo byly rodiče Leah a Erica - jsem vůbec nepochopila. Bylo to na můj vkus, docela kostrbatě napsané. Asi bych toužila po nějakém květnatém vysvětlení. A ten konec, tak ten mě dorazil. Předpokládám, že bude mít kniha pokračování, protože to vlastně zůstalo všechno takové otevřené.
Nicméně, po takovém závěru, bych si opravdu ráda přečetla i další díl, pokud bude a zjistila co a jak.
Co musím ještě pochválit, je moc povedená obálka a taky moc děkuji @humbook_blogeri @humbook za poskytnutí knihy v rámci spolupráce k recenzi.
Knížka určitě stojí za přečtení, jen z toho konce asi bude maličko zmatení.
Hodnocení: 4*

Skvělá fantasy oddechovka od české autorky.
Mac je mladá čarodějka, která nemůže najít své ohnisko magie, tudíž ji nemůže ovládat. Ačkoliv v ní někde dřímá. Taky se na ni neustále lepí trable. Až jednou se dostane do takového maléru, že ji METLA tj. magická společnost přeřadí do Evropy.
A právě tady se začnou dít podivné věci, někdo jí jde po krku, moře ji k sobě začne lákat. Intriky na každém rohu, zkrátka je toho hodně.
Rozhodne se jedná o krásný magický příběh s kapkou nebezpečí. Hlavní hrdinka si mě docela získala. Knížka Vás vtáhne do světa čarodějek, mořských pannen, upírů a dalších nadpřirozených nestvůr. Kane mě dosti překvapil, snad se v dalším díle ještě objeví.
Líbila se mi i jemná romantická linka, doufám, že v dalším díle bude více rozvinutá.
Těším se na pokračování, protože to nahlédnutí, jak to bude dál bylo skvělý. Snad se Mac pořádně skamarádí se svou magií. Očistí své jméno a bude nakonec šťastná.
Hodnocení: 4*

(SPOILER) Nessa je nejmladší dcerou mafiánské rodiny Griffin. Když jednoho večera záhadně zmizí, je unesena. Aby se díky ní mohl Mikolaj pomstít za smrt svého otce. Miko drží Nessu ve starobylém sídle jako rukojmí. Ačkoliv se Nessa ze začátku vzpouzí a nechce jíst, posléze si na své vězení zvykne a začne naplno trénovat balet. Mikolaj se mezitím snaží zničit celou její rodinu a přátele.
Jenže najednou na sebe Ti dva začnou koukat jinak, než jen jako na netvora a vězenkyni. Dokážou si uvědomit co je přednější, touha, láska nebo pomsta?
“Jsem jako dřevo a on jako sirka. Nezáleží na tom, jak moc se rozhoříme - nikdy se své touhy nezbavíme.
Na knihu jsem se moc těšila, protože první díl byl naprosto skvělý. Nessa mi přišla ze začátku strašně pitomá, no jo holka, z mafiánské rodiny, která je vlastně obyčejná. Mikolaj naopak byl ten správný bad boy, o kterém chcete v knize číst. Trošku mě mrzelo, že nebyla více zmíněna jeho minulost. Přitom Nessa mu toho o sobě řekla spoustu.
“Je zároveň krutý a něžný. Jeho tetování je jako brnění, které nemůže nikdy sejmout a na němž se nachází pár nepatrných zranitelných míst - jeho tvář a ruce jako jediné odhalují, kým kdysi býval.
Postupem příběhu se z nevinné holky stala všímavá žena. Text je je proložený polštinou, která je však přeložena - což je za mě plus.
O akci a nebezpečí tady není nouze, měla jsem trošku problém se zorientovat ve všech jménem početné rodiny. Je fajn, že se zde potkáváme ještě i s Aidou a Callumem.
Žhavějších scén bych tedy uvítala daleko více. Přišlo mi, že se do sebe zamilovali nějak snadno. Tento díl se spíš pořád točil okolo podsvětí mafie Chicaga.
Za mě dobré, temné, místy pikantní, ale ne tak dobré jako první díl.
Co musím pochválit je ta krásná obálka a taky moc hezké citace v knize.
“Byla jako zurčící potok třpytící se na slunci. Její voda je ale každým dnem hlubší a stává se s zní jezero a nakonec i oceán.

Poslední dobou historickým románům docela přicházím na chuť. A tahle kniha je jednou z nich. Dostala jsem se k ní v rámci #zavislackespolecnecteni a jsem moc ráda, že jsem s ji přečetla. Někdy je dobré obměnit svůj obvyklý žánr.
Knížka je vyprávěna z pohledu dvou žen napříč desetiletími. Taktéž je rozdělena na 4 části.
Lobotomie - neboli operativní neurochirurgický zákrok, který přeruší určitá nervová vlákna spojující mozkový lalok s ostatními částmi mozku. Jako brr, tohle fakt není pro slabé povahy.
Hlavní postavou je Ruth, která pracuje na Emeraldinově nemocnici pro duševně choré. Povídá si s pacienty a stará se o ně. Když přijme do nemocnice doktor Apter. Vše se najednou přetočí o 180 stupňů. Zamiluje se a vypadá to, že bude moci pomoci i doposud beznadějným případům. Protože doktor Apter provede s pomocí chirurga první lobotomii vůbec.
Musím říct, že bylo zajímavé sledovat, jak život Ruth postupně plynul. A ačkoliv to byla jen žena průkopníka, byla to úžasně silná a bojovná žena. To co ke konci dokázala, čeho se vzdala, klobouk dolů.
Robert Apter byl ze začátku normální chlap a doktor, jenže bohužel sláva a uznání se na něm dosti podepsaly. Ke konci už z něho šel docela strach. Přišel mi, jak maniak, jen si prostě říznout, aby byl v klidu. A na nikoho ani na svou ženu nebral ohledy. A upřímně, jak je možné, že muž, který v té době neměl neurochirurgické vzdělání, mohl něco takového vůbec provádět?
Pak tu máme Margaret, jejíž příběh je vyprávěn v pozadí, a ke konci knihy se spojí její osud a Ruth. Té mi bylo hrozně moc líto, ale měla milujícího manžela a já pořád tajně doufala, že se rozhodne správně.
Někde v druhé třetině se příběh krásně rozvinul a už to nebyla jen taková ta omáčka okolo. Mělo to hlavu a patu. Jako plusové body beru krátké kapitoly.
Přijde mi úplně šílené, že se taková metoda mohla opravdu kdysi používat. Nicméně knihu jako takovou Vám určitě doporučím, stojí za to si ji přečíst. Je to opravdu silný román.

Jessie právě nastoupila na vysokou, společně se svou kamarádkou Sárou a plánovaly si, jak si to všechno hezky užijou. Jenže ve skutečnosti se Sára “hezky vybarvila a Jessie zůstala na ocet. A tak, když ji jednoho dne naboural počítač hacker, začala si s ním dopisovat.
Knížka se četla dobře. Nicméně hlavní hrdinka mi přišla strašně naivní. Na někoho, kdo je studuje vysokou školu, až moc. Přece si nemůžete dopisovat s hackerem, já bych se teda bála. Vy ne? Ona to brala jako zábavu.
Působilo to na mě pocitem, že je to psané pro mladší čtenáře. Byla to taková pěkná oddechovka, ale příběh samotný mě upřímně moc neoslovil. Asi poslední dobu narážím na psaní na chatech, nebo nevím.
Na scéně jsou celkem 3 kluci a můj typ byl správný. Hacker byl ve své podstatě slušný a sladký kluk.
Co se mi líbil, byl epilog. Za ten má autorka u mě plusové body.
Ale více se mi líbila série Hřiště lásky, ale jako oddechovka. Dobrý.

Kempování, láska, dobrodružství, hvězdy a rodina. Tohle všechno skrývá pod obálkou tato kniha.
Hned na začátku se seznamuje s dívkou jménem Zorie a klukem Lennonem, kteří mají společnou minulost, kdysi byli kamarádi, ti nejlepší a pak se něco stalo a najednou se nenávidí. Pak je tu taky otec Zorie, který má spoustu tajemství a rozhodně Vám nebude moc sympatický.
Když se Zorie nechá přemluvit na kempování s ostatními kamarády, netuší, že jede i Lennon. Z jedné nemilé návštěvy kempu se stane útěk, který vyústí v hádku. Kamarádka Regan očividně není taková kamarádka, jak se může zdát a Brett je naprostý idiot. Tak jsem byla ráda, když konečně zmizely ze scény.
Zorie a Lennon se vydávají na cestu do Condor Peak, kde se koná hvězdářský sraz. Protože Zorie je nadšencem do astronomie. Cesta je však spletitá.
Z jejich putování jsem měla na malý okamžik pocit, že bych snad i já chtěla aspoň na chvíli kempovat.A to už je co říct! Lennon byl skvělý průvodce, bohužel si zažil své a nebyl tu nikdo, kdo by ho podržel. Zorie, se naopak díky této výpravě dozvídá celou pravdu, a zjišťuje, že k němu pořád něco cítí. Jedna obrovská bouřka všechno změní.
Celkově se mi kniha líbila, ale určitě je psaná pro mladší publikum, protože mě osobně tam něco chybělo. Nicméně, i tak Vám knihu doporučím, protože stojí za to si přečíst jako nenáročnou oddechovku pod hvězdami.
Hodnocení: 3,5*/5*

Tohle bylo opravdu velmi těžké a silné čtení. Obdivuju autorku, že dokázala svou posedlost přenést na papíru a vyprávět ji tak více lidem.
Nedovedu si ani představit, jak to muselo být všechno těžké. Při čtení této knihy jsem si vzpomněla na svou spolužačku ze základky, která byla dřív naprosto v pohodě, a pak jak přestoupila na jinou školu, vše se změnilo. Ještě teď na ní Anna zanechala určité stopy.
Bylo to srdcervoucí čtení a asi to úplně není kniha pro každého. Na druhou stranu, o téhle nemoci by se mělo mluvit daleko víc.
Vůbec jsem nechápala její vztah s Tadeášem. Moc mě mrzelo, jak se k ní chovala maminka, že ji vůbec neposlouchala, to je pak jasné, že když nemáte oporu u rodiny, vše jde do kytek.
Je šílené, že tohle může někdo zažít. Obdivuju Petru, že bojovala a teď žije svůj život.
Děkuji za možnost si knihu přečíst, bohudík, že já tento problém nikdy neměla, takže se asi úplně nemůžu vcítit do její situace. Ale rozhodně Vám knihu doporučím přečíst, protože se jedná o opravdu silný příběh.

"Jsem Dorian Fabri, ale v práci mi říkají Candy.
Candy Show budu mít v paměti ještě dlouho.
Candy byl naprosto k sežrání. “A ta prdelka. jako dva česneky.
Už nikdy neuvidím jen česnek
Dokonalost. Candy se četl jedna báseň, mně se mi líbil trošičku víc než Habibi.
Dorian měl svou temnou minulost a rozhodl se pomstít za to, čím si vším musel projít.
Přesto všechno se snažil být dobrý majitelem klubu a “o své holky se skvěle staral.
Zapůsobil i na spolumajitelku Virginii.
“Protože rodina není jen o krvi. Ta kterou si vybereš, je mnohem víc.
Znovu otevření LocalX bylo grandiózní. Popisy vystoupení i klubu samotného mě vtáhly do děje a všechno jsem to prožívala, jako kdybych tam skutečně byla.
Není zde nouze ani o pikantnější chvilky. Candy se prostě uměl postarat o ženu.
“ Jsi drahokam. Jsi vzácná, krásná i silná. Jen si musíš dovolit zářit.
Autorka Vám nabídne vyprávění ze dvou pohledů. Virginie a Doriana.
Je zde také retrospektiva obou hlavních postav, které krásně říkají co vše si musely prožít.
Líbilo se mi, že i v tomhle díle se objevoval i Habibi a Cassie.
Čtení Candyho jsem si moc užila a nechtěla jsem, aby skončilo. Tak jsem si ho pomalu dávkovala.
Nicméně konec, mě totálně šokoval a spadla mi brada. Jakože, cože? A proč? V hlavě mi zůstalo po dočtení několik otázek a já chci opravdu vědět, jak to bude dál!
Musím pochválit nádhernou ořízku, klenot mé knihovny.
Děkuji za možnost si knihu přečíst v rámci #spolupráce @venupress @bajadolce opět to byl zážitek!
Hodnocení: 5

Molly vyrůstává od jisté doby v sirotčinci a když ji umře kamarádka za záhadných okolností a ona dostává zprávu, že má tetu, která si ji vezme k sobě. Otočí se její svět vzhůru nohama.
Mrtvoly, mrtvoly a zase mrtvoly. Kniha plná děsivých anomáliích a situacích. Některé byly na můj vkus dost nechutné. Nicméně příběh jako takový se mi líbil. A dozajista bych po knize asi jen tak nesáhla, děkuji za společné čtení, které bylo v rámci #ukolovkasaduli
Děj se odehrává ve Philadelphii v 50. letech 19. století. Molly se dozví, že její teta je hodně bohatá a má ve městě značný vliv. Ti vyvolení ji znají jako “královnu mrtvol a Molly si může žít v blahobytu pokud přijme její nabídku. Bude pro ni obstarávat těla.
Protože se snaží vypátrat, kdo zabil její kamarádku Kitty, která se ji neustále zjevuje. Přistoupí na tyto podmínky. Najde si tu taky přátele, Toma, Ginny a Jamese.
Na scéně je taky tajemný řezník, který zabijí ženy, ne moc hezkým způsobem. Kromě toho je tu děsivý zubař, brrr z toho mi běhal mráz po zádech.
Pak tu máme taky její touhu stát se chirurgičkou, což v téhle době nebylo nic lehkého. Ženy nemohly být doktorkami. Ale Molly dokáže, že na to má.
Konec knížky střídá jen zvrat za druhým a já vůbec neodhadla, kdo je řezník. A z celkového tajemství jsem byla dost překvapená.
Takže za mě pokud miluje děsivé příběhy, kde se vraždí a kde je plno tajemství, tohle je přesně pro Vás.

(SPOILER) Julie se svými rodiči přestěhuje na odlehlý ostrov v Severním moři. Její otec má práci na majáku a její matka se snaží najít žraloka grónského. Společně s nimi přijela i kočka Nudle.
Jak tu Julie vydrží celé léto? A najde její maminka žraloka?
Tohle byl skvost. Od obálky počínaje až po nádherné ilustrace a obsahem konče.
Příběh je určen pro mladší čtenáře, nicméně tady mi to vůbec nevadilo.
Kniha řeší závažné témata jako je šikana a duševní choroba.
Taky tu vidíme vzájemnou lásku rodičů, ačkoliv je jeden z nich nemocný, ten druhý se ho snaží podpořit. To, že občas někomu rupnou nervy, je asi jasné. Nicméně já tam tu lásku cítila.
Julie jakožto dítě má svůj vlastní svět viz. její sny o žralokovi.
Ke konci knihy jsem byla ráda, že je to jen smyšlený příběh, protože, kdyby se moje dítě vypravilo v takové kocábce na rozlehlé moře s cílem narazit na žraloka, asi bych umřela strachy.
Byla to taková hezká pohádka s relativně hezkým koncem a já moc děkuju za štafetu.
Ještě na ni budu dlouho vzpomínat.

(SPOILER) Druhý díl temné fantasy série z dystopické Budapešti. Kvůli zradě Warwicka se Brexley stane zajatkyní Killiána. Jenže, všechno je jinak a on není ten krutý vládce, jak ho všichni líčili. Po následné explozi, se její život znovu doslova převrátí vzhůru nohama a tam kde si myslela, že má domov, už se doma necítí. Co je dobré a co naopak ne?
Jestli jsem si o prvním dílu říkala, že to byla bomba, tak dvojka ji daleko předčila. Knížka má 365 stránek a na každé stránce bylo “wow! Před autorkou musím vyseknout poklonu, protože napsat něco tak fascinujícího, co Vás nutí číst pořád dál a dál a vy pořád jen koukáte s otevřenou pusou, bomba!
Brexley zjišťuje, že se změnila, a to doslova. Dozví se spoustu nových informací o sobě i o své rodině. Dávná tajemství vyplouvají na povrch. A pak je tu to zvláštní pouto co má s Warwickem.Musím uznat, že se mi to jejich pouto docela líbí.
Warwick v tomhle díle dostal větší prostor, poznáváme jeho minulost. Na scéně je taky Kilián vládce fae, který není až tak strašný, jak se na první pohled může zdát. Pak tu máme Scorpiona, Ashe, Andrise atd..- spousta nových postav, které zasáhnou do děje.
Mrňouska a Opie tyto dvě stvoření mě vždy rozesmějí. Jejich lumpárny jsou skvělé oživení pro tuto knihu nabytou akcí.
Brexley je silná žena, která se po pobytu v Halalhazu změnila. Pere se jako chlap. A jen tak něco ji neskolí. Špičkování mezi Warwickem a Brex naprosto dokonalé a přitom tak dost HOT Bohové!
“Lhaní ti přijde zbytečné. Jsi jako tsunami - všechno převálcuješ, selemeš a rozdrtíš. Ale nelžež.
S jistotou můžu říct, že tahle kniha je za mě zatím nejlepší knihou roku. A já už napjatě čekám na další díl. Protože, ten konec!!!!
A jestli vy s touhle sérií váháte? Děláte chybu, protože tohle je skvěle promyšlený svět plný tajemství okořeněný touhou, který chcete číst.

(SPOILER) Parta kamarádů se vydává na dovolenou do Apalačského pohoří. Velké sídlo, dvoupatrová budova s názvem George Hall s masivní kovovou bránou. Právě zda je mužské osazenstvo okouzleno půvabnou Caroline. Jakmile začnou na sebe navzájem žárlit, začnou se na panství dít prapodivné věci. Je tu hřbitov se známým jménem, rakev ve skříni a nakonec se stane tragédie.
O dvě desetiletí později vycházejí na světlo nové události, které se před lety staly a ovlivnily tak jejich životy.
Neopětovaná láska, pomsta, lež, tajemný les, intriky a spousta smutných příběhů.
Knížka mě na první pohled zaujala svou obálkou a po přečtení anotace jsem se domnívala, že se bude jedna o záhadný thriller, který bude mít společný George Hall a události, které se v něm budou odehrávat, postupně se po letech bude odtajňovat jedno tajemství za druhým.
No, nebylo to úplně takhle. Začátek byl skvělý. Ačkoliv mě spousta postav vytáčela do nepříčetnosti viz. Edward a jeho chování k bratrovi, někdy jsem měla pocit, že dítě je spíš on. A pak další mužské osazenstvo - jako kdyby Caroline měla nápoj lásky a všichni muži ji chtěli. Fakt mi to přišlo přitažené za vlasy.
Náhlá tragédie, která vlastně všechno spustila. Tajemný les, spousta příběhů a jeho vysvětlení mi ke konci přišlo trošku na prvky sci-fi viz. neviditelný plášť.
Život Caroline mě ke konci hodně šokoval a tak nějak jsem pochopila její chování.
V knize najdete vyprávění z minulosti, přítomnosti a budoucnosti.
Hrozně jsem se ztrácela v postavách, musela jsem se několikrát vracet, abych si ujasnila kdo je kdo a v jakém časovém období se zrovna nacházíme.
Ocenila bych kratší kapitoly, nemám ráda, když musím čtení přerušit uprostřed. (ale to je můj problém)
Závěr knížky mi přišel takový neukončený, a ačkoliv mi příběh úplně nesedl do noty, ráda bych věděla, jak to tedy všechno dopadlo.
Každopádně děkuji za možnost si knížku přečíst. Nebyl to úplně můj šálek kávy, ale věřím, že kniha si své čtenáře najde. Děkuji za štafetu @mama_nad_knihou i samotné autorce.