Dela90 komentáře u knih
(SPOILER) Nataša coby novinářka (redaktorka) dostane za úkol vetřít se do firmy Galleon jako stážistka a vyhrabat na Bruce nějakou špínu. Jenže hned zpočátku mu šáhne na jeho milovaný banán a najednou má tu stáž jistou. Je pro Bruce hlavní ruka a taky poskok. Bruce ji zachraňuje, jak se dá. A ona mu zato shání banán, vozí a chodí s ním na pracovní schůzky, zůstává s ním v kanceláři do noci. Napíše ten článek, nebo se ho vzdá? Dokáže ji Bruce odpustit a jakou roli v tom všem hraje banán?
Výborná oddechovka. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Nemělo to žádný hluboký příběh, ale perfektně jste si u toho odpočinuli, zasmáli se. Bylo to čtivé a já si asi Bruce zamilovala ještě víc než jeho bratra. Podtrženo sečteno, banán byl čtivý, třešničky jsem si zamilovala a zákusek stál za starou belu. Těším se na další díl, a pokud hledáte něco odpočinkového na léto či dovolenou, tak tohle je přesně ono.
"Spíš robot. Sexy, to ano, ale je jako burrito z mikrovlnky. Zvenku horké že by se člověk popálil, a uvnitř úplně ledové."
Nicholas je korunní princ z Wessca a brzy se bude ženit a musí se stát králem. Předtím však ještě musí přivést domů svého mladšího bratra, rebela, prince Henryho, který je momentálně v New Yorku. A právě v New Yorku v jedné zapadlé kavárničce potká tmavovlasou dívku jménem Olivii, která si rozhodně nebere servítky a vůbec netuší s kým má tu čest. Začnou spolu randit, ovšem s ochranou za zády. Což Olivii není vůbec příjemné. Princ pozve Olivii domů, do paláce, kde bude celé léto pod jeho ochranou. Jenže, poslední den v létě se musí rozloučit, protože letní lásky prostě takhle končí a on se přece musí stát králem a manželem nějaké urozené ženy. Myslíte, že to takhle opravdu skončí?
Dokonalost se vším všudy. Nádherná obálka, příběh, špetka erotiky, skvělé vykreslení královského života a hlavně lásky dvou tolik odlišných mladých lidí. Je jedno, jestli jste princ nebo obyčejná holka z kavárny - láska si nevybírá. Láska Vás zasáhne jako Amorův šíp. Ani na minutu jsem se u téhle knížky nenudila, ze začátku jsem se dost bavila. Liv je prostě od rány, a to jak mu vrazila ten koláč do obličeje, má u mě 100 bodů :D …, Je tedy pravda, že se princ někdy choval jako blbec, někdy jako korunovaný blbec. To co udělal na konci knihy u toho jsem dojetím málem brečela, nádherná lovestory. O to víc se těším, jak se svým osudem popere jeho mladší bratr Henry v dalším díle. Hrozně moc se mi líbilo, že to nebyla jen plytká knížka s erotickým nádechem, ale plný příběh královské rodiny se vším všudy. Autorka mě mile překvapila. Je to moje druhá knížka od ní, a tahle je jednoznačně TOP.
Ech, co na to říct. O knížce jsem měla velké očekávání. Vzhledem k tomu, že jsem četla na romantické útěky nejedno hezké hodnocení za druhým. A to byl asi ten kámen úrazu, mě to prostě nebavilo. Přišlo mi, že to nemá absolutně žádný příběh. Pořád jsem čekala a čekala. A vlastně nic. Hannah mi přišla úplně mimo, jak se může někdo kdo neumí vůbec vařit dostat do prestižní kulinářské soutěže, kam se vybírají lidé a je jen pár volných míst. Connor mi přišel ze začátku příšerně namyšlený, ale postupem času jsem si ho oblíbila.
Co se musí knížce nechat je to krásné venkovské prostředí Irska. A taky ta kulinářská soutěž, ty popisy - chvílemi jsem měla pocit, že čtu o pořadu Peče celá Země, která tam byla několikrát i zmiňovaná. Posledních cca 40 stran jsem jásala, protože se tam konečně začalo něco dít. Podle mě mohl mít klidně příběh o 100 stran míň, protože se v něm prakticky nic nedělo, ze začátku mi to připadalo jako nenáročná oddechovka, teď jsem vůbec ráda, že jsem knížku dočetla. Já v tom zalíbení nenašla, každopádně 100 lidí, 100 chutí.
(SPOILER) Hned na začátek musím říct, že jsem si knížku špatně zaškatulkovala už od začátku. Čekala jsem něco jiného - bratrstvo, milostný trojúhelník, erotika. Naproti tomu jsem dostala příběh, který mě bavil, ale pořád dokola něco tajil. Na můj vkus tam bylo jedno tajemství za druhým, které mě ke konci už trošku ubíjelo - jasně autorka nemůže hned vyzradit všechno. Ale proboha, čekala jsem nějakou krevní přísahu nebo co já vím. Pořád se dokola opakovalo to samé.
Co se týče milostného trojúhelníku
Cecílie - za prvé to jméno šílenost, matka se jí asi chtěla pomstít, že ji měla s chlapem, který o ni nejevil zájem. První den v práci potká neznámého kluka a už s ním jde na párty v cizím městě, hned se k němu začne tulit - přišla mi fakt strašně pitomá a naivní.
Sean - tu jeho “lásku” na první pohled jsem mu prostě nevěřila, přišlo mi to až moc snadné.
Dominik - asi budu prostě kopat za jeho tým - ačkoliv se ze začátku choval k Cec hnusně - známe to, co se škádlívá rádo se mívá, že … prostě tahle povaha mi přišla jiná a daleko lepší a s Dominikem na scéně mě ta knížka fakt o poznání víc bavila.
A ačkoliv mě na knížce štvalo víc věcí, pořád se to dobře četlo a velký plus je Dominik ala zlý hošík, a pak taky ten konec? Takže druhému dílu určitě dám šanci, protože z toho konce opravdu moudrá nejsem.
(SPOILER) Tahle knížka mě bavila snad od první strany, to bylo tak boží čtení. Už jen ta první scéna v tom letadle, Sophie byla řekněme si to narovinu docela otravná. Já si sednou vedle takového člověka, asi bych vybuchla jak časovaná bomba:D To, Gabriel to skvěle zahrál, knížka měla šmrnc. Strašně moc mě bavilo, to jak se popichovali navzájem. Jak on byl věčně nabručené sluníčko a ona ukecaná povídalka. Jak si Sophie razila cestu k jeho srdci i přes všechny ty hradby, které tam měl Gabriel za ty roky postavené. To, jak vedle spolu jen spali v posteli, ten jejich chtíč, ale žádný ho nechtěl projevit. Ochranářské já Gabriela, tak v ten moment jsem se do něj zamilovala. Ty hlášky, u kterých mi cukaly koutky, které vyplodila povídalka.
"Ty sexy zvíře, z tebe se jednoho dne úplně rozteču, je ti to jasné?"
"V žilách mi jako horké šampaňské bublá čiré štěstí."
Opravdu nádherný ojedinělý příběh, jak se z náhody v letadle stane něco víc, co Vás naučí toho druhého ochraňovat, milovat a chtít. Navždycky.
Knížka plná povídek s vánočním tématikou. Osobně se mi moc líbila povídka Vánoční jízda, u té moje srdce plesalo štěstím. To bylo tak krásně sladké a dokonalé. Vánoční polibek u toho jsem se docela smála. A pak bych ještě zmínila tu nejdelší povídku, a to Vánoční návrh, to byl takový ten klasický příběh od dvojice autorek, který se mi moc líbil a užila jsem si ho. Kupodivu se knížka četla moc fajn, ačkoliv těch povídek bylo celkem pět. Na předvánoční čas, ideální knížka. Ale popravdě, už jsem od nich četla i lepší.
Oddechová knížka, u které jsem se dost nasmála. Ethan a Olive dokonalá dvojka, která se naprosto nemohla přijít na jméno. Takový ten klasický příběh od nenávisti k lásce. Na můj vkus by knížka mohla mít i o 100 stránek míň, bylo to hodně zdlouhavé. Ale v konečném důsledku to byl fajn příběh, ačkoliv hodně předvídatelný.
U Whitney to byla vždy sázka na jistotu. Tady výjimka potvrzuje pravidlo. Příběh podle neměl jiskru, náboj, na který jsem u autorky zvyklá. Andrew, tahle jeho verze právníka s jeho pravidly a chováním - ta mě neskutečně štvala. Já potkat takové egoistickeho chlapa, tak ho asi brzy pošlu k šípku. Nebyl to prostě román dle mého gusta, něco tam chybělo, něco co by knížce dodalo šťávu. Bohužel.
Taková knihomolská jednohubka ve stylu komiksu. Měl by si ji přečíst každý knihomol a garantuju Vám, že minimálně v 50 % knížky se poznáte. Já se tedy poznala a taky jsem se dost nasmála. A koukám, že čmuchaní k novým knihám a dávání přednost klasickým knížkám před čtečkou knih nemám jenom já. A dneska jsem si díky této knize připomněla, že pokud mám čtecí krizi jako teď, je potřeba začít číst něco takového. A tohle je přesně ono, božská oddechovka. Děkuji autorce za ni.
Úžasná kniha. Málokdy se mi stane, že mě knížka doslova pohltí svým obsahem. Dokonalé čtivo, kdy jsem se smála, nebo mi ukápla slza. Za mě moc povedený příběh, jak se z hajzlika stane pan dokonalý. Víc takových příběhů. :-)
Knížku jsem si užila naprosto plnými doušky, a to doslova. Nepamatuji knížku, která by mě takhle chytla za srdce. Tolik slz jsem neuronila hodně dlouho
Krásný závěr celé série. Po této sérii se mi bude stýskat. Kierra Cass píše vážně chytlavě. Všem vřele doporučuju, stojí to za to! :)
Knížka mě nezklamala, ba naopak. Knížka se mi velice líbila, beru ji jako takovou fajn oddechovku. Ačkoliv je psaná asi pro nižší ročníky, mně to nevadilo. Krásně se četla, bylo tam napětí, láska, kouzla a někdy jsem se i solidně zasmála. Prostě to co od správné knížky očekávám. Takže za mě rozhodně všech 5 hvězdiček, navíc ta obálka! :)
Poklad. Skvost, emocionální jízda. Dokonalost.
“Ano, to rčení je pravdivé. Když prší, tak lije. A já se moc ráda v Easovi Maxwellovi utopila. “
Když jsem brala knihu do rukou, netušila jsem, co držím v ruce. Panejo, to byla jízda. Moje první seznámeni s autorkou a rozhodně ne poslední čtená kniha.
Autorka vás šokuje hned ze začátku knihy, žádné crcání. A od tohoto okamžiku se vše odvíjí. Jedna sekunda a vše, může být jinak. Pro, mě to bylo o to víc emotivní, protože jsem plně chápala co to znamená. Podobná osobní zkušenost. Všechno se může změnit doslova lusknutím prstu a vy jen můžete sledovat následky.
Šíleně silný příběh plný bolesti, ztráty, zrady a lásky.
Bree a Eason toho tolik ztratili, ale taky spoustu získaly. Jen si k tomu svému štěstí museli prošlapat cestu. Vztah, který měli k dětem, tomu říkám rodičovská láska.
Při čtení jsem jen koukala s otevřenou pusou a kroutila hlavou, že ne tohle se přece nemůže stát, tohle se neděje. A ono ano. Bohužel, se mé domněnky potvrdily. To bylo peklo.
Tohle by nechtěl nikdo zažít, takovou zradu. Ještě, že po všech útrapách našli jeden druhého. Konec mě samozřejmě dojal k slzám a já autorce tleskám, to byla jízda! Takhle si představuji skvělou knihu se vším všudy. Jednoznačné doporučení z mé strany.
Uf. Co-cože?! A to doslova.
Kniha má docela dost rychlý start a než se nadějete jste vtaženi do světa měňavců. Ocenila bych pomalejší rozjezd a propracovanější konec.
Co vy a osudové pouto v knihách?
Máme tu Tessu, šéfkuchařku a Kaie alias draka, kteří k sobě najdou cestu přes osudové pouto. Jako už zase? Poslední dobou na to mám fakt štěstí.
Nemůžu říct, že by mě to nebavilo, jen jsem asi čekala víc akce a nebezpečí a míň peprných scén. Tajemství ohledně jejího rodinného dědictví bych asi víc rozvedla, pořád jsem čekala na proměnu a ono nic. Kaiův vnitřní drak, za mě super .
Byl to taková šup rup oddechovka s příběhem. Asi jsem očekávala víc, no třeba to vylepší další díly série.
(SPOILER) Wow. Skvělý a silný příběh.
Nicole zradila sestra a její vlastní snoubenec. A protože nemá kam jít, nasedne na letadlo a odletí do cizího města v roli svého dvojčete, které se má stát chůvou jedné úžasné holčičky.
Ještě než stihne nastoupit do svého nového zaměstnání, potkává v baru přitažlivého muže, se kterým se dá dohromady. Jenže, na druhý den zjišťuje, že je její zaměstnavatel právě on.
Mně tenhle typ čtení snad nikdy neomrzí, ačkoliv se to může zdát, jako ohraná písnička. Dost líbilo, možná i proto, že hlavní postavou je doktor. To je přece sexy, ne?
Pak jeho úžasné dcera, která je prostě zlatíčko a v neposlední řadě Ethanova velká a skvělá rodina. Už se těším až se o jeho sourozencích dozvíme něco více v dalších autorčiných knihách. Nicméně zpátky k 1.dílu.
Dvě zlomené duše, které k sobě najdou cestu. Fakt si to musíte přečíst, protože to za to stojí. Je to příběh plný emocí, lásky, kapkou erotiky, tajemství, lží a rodiny.
“Všichni děláme, co si myslíme, že musíme udělat, abychom ochránili ty, které milujeme. Jako ty s Lilly a příběhem, který všem vyprávíš o Elenině infarktu. Lži nejsou vždycky zlo. Někdy jsou nezbytné.
Příběh je čtivý a vy ho slupnete jako malinu. Jak už to tak bývá, lež má krátké nohy a tady to platí dvojnásob.
Konec knihy mě zase dojal slzám, rozhodně knížka stojí za přečtení. A já už vyhlížím 2.díl! Doufám, že u nás vyjdou všechny.
“Vnesla jsi mi do života tolik dobra. Měníš můj pohled na všechno a já si uvědomuju, že když zůstanu tím tvrdohlavým blbcem, který si nechce přiznat, že tě miluje, odnese to Lilly. A já vlastně taky.
Bridger je bývalý hokejový hráč, který se nyní musí postarat o svou mladší sestru, která s ním bývá na koleji. skrývá se s ní před sociálkou i před kamarády. Pak ale jednoho dne potká Scarlet, se kterou si padne do noty. On má však tajemství, může se jí svěřit? A věřit jí?
Scarlet utíká z domu pod novou identitou. Chce žít normální život na vysoké škole. Zde potkávám Bridgera ke kterému jí to táhne jako magnet.
Každé tajemství však musí někdy vyjít na povrch. V nejhorší chvíli poznáte a své opravdové přátelé.
Krásná oddechová romantická knížka, která nese v sobě podtón temného tajemství Scarletiny rodiny. Při rozuzlení mi šel opravdu mráz po zádech, brr.
Bridger byl skvělý starší brácha a přítel. Krásně se staral o mladší sestru. Scarlet udržela jeho tajemství pod pokličkou a tím jsi mě získala. Musím podotknout, že některé praktiky byly ze Scarletiny rodiny naprosto přes čáru, nechápu že se takhle může někdo zachovat k vlastní dceři.
Setkáváme se i s postavami z předešlého dílu. V knize se řeší temná i důležità témata ale také rodinné vztahy a láska. Najdeme zde sílu přátelství i pomoc v těžkých chvílích, sourozeneckou lásku i bojování za to co je správné.
Mně se knížka moc líbila. Sedla mi do noty, možná proto, že to nebyla jen romantika, ale mělo to i hlubší příběh.
Pecka! Zase a opět to autorka dokázala a já si z tohoto dílu sedla na zadek! Neskutečně čtivé, plné akce, nebezpečí, touhy, lásky a erotiky!
A ačkoliv jsem druhý díl četla už loni, hned ze začátku knížky m automaticky naskočil celý předchozí příběh. Co z toho vyplývá? Tyto knihy jsou naprosto nezapomenutelné.
Lachlan, je drsný a sexy chlap, který se nebojí jít přes mrtvoly, a když někdo sáhne na to co je jeho, tak dvojnásob. Tady byla krásně vidět počínající láska ke Keiře. A ačkoliv jemu ty dvě slova trvaly dlouho, stálo to za to!
“Patřím Lachlanu Mountovi - moje tělo, srdce i duše.
Musím říct, že tahle série se mi líbila o trošku víc než Savage Trilogy. A rozhodně si musím brzy přečíst i sérii Sin Trilogy.
Za mě velké doporučení, pokud stále váháte! Tak jděte do toho!
“Život je šachová partie, Keiro. Každý podělaný den děláš tahy, které rozhodují o tvé budoucnosti. A Magnolie mě proměnila v pěšce. Ne. Lachlan pomalu zavrtí hlavou a znovu mě pohladí po tváři. V tomhle se pleteš, ďáblice NIkdy jsi nebyla pěšec. Od prvního dne jsi byla královna. Nejmocnější figurka na celé šachovnici.
Co byste si řekli o tajemném sexy muži, který chodí do kavárny, kde pracujete a celou dobu Vás pozoruje a od nikoho jiného se nedá obsloužit jen od Vás? No, já bych si asi pomyslela, že je to nějaký psychopat :D Co si budeme povídat. Jenže je taky neskutečně sexy, a to Vás mate.
Jednou když jde Tru s odpadky ji napadne banda chlapů a začnou ji mlátit, ona se ale nevzdává a vracím jim to, do doby dokud se na scéně neobjeví on pan tajemný z kavárny a nezachrání ji život.
V nemocnici pak zjišťuje, že muž se jmenuje Liam a všichni se ho bojí. Ale ona jediná ne.
Dostane od něj návrh. Podlehne mu? Nebo bude zaručeně proti?
Musím uznat, že Liam byl v mnoha ohledech pan tajemný, ale taky pan dokonalý. Ale jako nejvyšší člen mafie, jsem čekala, že to bude více erotický román. Bylo tam hodně povídání a ačkoliv je kniha dosti čtivá, ty peprné chvilky mi tam prostě chyběly. Čekala jsem nějaké to woow jako u předchozí série, hm bohužel marně.
Ale závěr knížky mě docela mile překvapil a už se moc těším na příběh s Killianem.
Hodnocení: 4*
(SPOILER) Překvapení. Čekala jsem příběh o bohyni jara ve stylu fantasy s nádechem romantiky. Ovšem obsah knihy mě příjemně šokoval.
Na začátku se dozvídáme, kdo je bohyně jara a její sestry. A jaká sudba ji byla předurčena.
Záhy se nachází mezi obyčejnými lidmi, kteří prožili 3. světovou válku, nic není takové jako bývalo. Rodina jako taková neexistuje. Děti jsou vychovávány v ústavech. Vládne tu SEF (Spojená Evropská Federace) se šílenými pravidly.
Musím podotknout, že v takové době bych rozhodně nechtěla žít, to byl fakt teror.
Ze začátku jsem se trošku ztrácela v časových skocích.
Hlavní hrdinkou je dívka jménem Star, která vyrůstá v ústavu. Najde si zde i jednu kamarádku, se kterou prožívá prakticky všechno. Hlavně tedy přípravu na selekci a pak nástup do elity. O její budocnosti je však předem rozhodnuto.
Kniha mě úplně pohltila někde v půlce, kdy na scénu přichází Albert a Nikolaj. Není zde nouze ani o zvraty a dost nepěkné násilí.
Líbila se mi magie Vesny, která si postupně nacházela ke Star cestu.
Knížka má nádherné ilustrace, ale také krásné písně.
Doufám, že Nikolaj dostane v druhém díle větší prostor.
A ačkoliv tyhle postapo příběhy běžně nečtu, z knížky jsem unešená. Autorka to zase dokázala, miluju její styl psaní i myšlení. Skvěle zakomponovaná slovanská mytologie, jen mě mrzí, ten konec. Kdy bude prosím další díl?
Hodnocení: 4,5*
WOW. Tuhle knihu jsem posílala do světa jako jednu z mých prvních štafet a díky poznámek jsem si ji opravdu velmi užila. Příběh je rozhodně psán pro mladší ročníky. Lovestory s dramatem, která Vás vtáhne do děje a nepustí až do poslední strany. A vy, budete dýchat za každou další stranu.
Kromě silného příběhu, v knížce najdete i krásné grafické zpracování.
“Nemůžeme mít vždycky všechno, co chceme.
Madeline je 18-ti letá dívka, která trpí nemocí SCID = alergická na celý svět. Ne, není to ironie, ale fakt. Žije v domě se svou matkou a ošetřovatelkou a nesmí ani na krok z domu, vše musí být sterilní, nemá kamarády. Je sama. Do doby, dokud se do vedlejšího domu přistěhuje rodina a ona začne s tou rodinou “žít ačkoliv jen přes sklo. Pozná Ollyho a najednou je pro ni všechno jiné.
A chce víc, protože jak jí řekla její ošetřovatelka: ŽIVOT JE DAR.
Abych byla upřímná vůbec by mě takové rozuzlení nenapadlo, nebýt jedné poznámky. Pak mi to začalo šrotovat v hlavě a světe div se, opravdu!
Fandila jsem Madeline, ke které se její vlastní matka zachovala hrozně. Přála jsem jí, aby byla skutečně šťastná. Konec jsem čekala trošku víc rozepsaný, nicméně po tom všem, v něm byl vytoužený happyend.
Knížka byla v roce 2017 zfilmována a já si film musím rozhodně brzy pustit.
Děkuju všem holkám za trefné poznámky.
Hodnocení: 5*