denisakopecka komentáře u knih
Luca di Fulvio je autor, který mě oslovil již od své prvotiny a postupem času mi jeho knihy přijdou stále poutavější a poutavější. Sen, který se naplnil je samozřejmě román a v tom případě každý čeká šťastný konec a i přesto, že v této knize umřelo mnoho postav, tři hlavní postavy mají svůj šťastný konec, na mě až moc šťastný. Neříkám, že autor by měl nechat umřít víc postav, ale přece jen je to až moc pohádkové. Vypravěčský styl je jako vždy perfektní a nemohla jsem se v některých pasážích od knihy odtrhnout, i když mi bylo jasné jak to "dopadne"
Knížku jsem začla číst skrz čtenářskou výzvu a také proto, že jsem ji dostala jako dárek na Vánoce. Knížka se mi hodnotí docela blbě, jelikož jsem nevěděla ani co od ní očekávat, bylo to prostě na styl: "tady máš knížku a čti!". Rozhodně to nebyla jedna z knížek, kterou jsem nemohla odložit, avšak ani, že ji nedokážu dočíst. Zhodnotila bych to jako takový průměr. Příběh Rafaela byl výborný, na konci knížky jsem si říkala, že je škoda, že autor tu knihu nezvolil pouze jako vyprávění Rafaela. Pro mě příběh Annie a Joea byl nezáživný, avšak když se člověk nad tím víc zapřemýšlí, zjistí, že i takové příběhy jsou potřeba a najde v tom hlubší smysl. Celkově hodnotím knihu průměrně.
Po knížce jsem také sáhla díky seriálu s kterým v závěru nemá skoro nic společného. Musím říct však, že některé pasáže knihy mě vtáhly a musela jsem číst furt dál a dál. Narozdíl od toho byly chvíle, kdy jsem už neměla zájem číst. Celkově mě knížka i autor zaujali, jelikož mám ráda knížky, které čtenářům přibližují život v minulosti.
Neexistuje lépe ilustrovaná knížka než je tato. Co se týče obsahu tak pro mě spíš takový průměr. Některé kapitoly člověka vyloženě nadchnout, jiné zase nikoliv. Celkově jsem v knížce nenašla hlubší myšlenku, i když jsem ji očekávala. Kniha zkrátka nesplnila mé očekování.
Jelikož si všichni vychvalovali tuto knížku, tak jsem si řekla, že jí taky zkusím přečíst. Ano román sám o sobě je smutný, zajimavý i věrohodný bych nazvala, ale mě prostě nezaujal.
Kniha pro mě nebyla špatná, ale rozhodně jsem po jejím přečtení necítila žadný BUM to je fakt super, ba naopak jsem s přečtěním knížky bojovala.
Přibližně od třetiny knížky je už zřejmé, jak tento přiběh dopadne. Celkově knížka velmi poutavě napsaná a hltala jsem ji od začátku dokonce. Příběh Willema mě zaujal nejvíc, jelikož o tom se tak často nemluví a nebývá to tématem knih. Rozhodně je to knížka která stojí za přečtení a hlavně k zamyšlení, obzvlášť v dnešní době.
Princ Ladík znovu nezklamal a napsal poutavě jeho toulky po Arménie a Grúzii. Doporučuji všem.
Pro mě jedna z nejlepších knížek, kterou jsem přelouskala už třikrát.
Pro některé může být hodně naivní, ale myšlenky jsou výborné.
I když od začátku je zřejmé jak bude knížka končit, byla velice poutavá. Autor krásně popisuje jeho čas stravený v internátní škole.
Autorku knihy obdivuji jako "internetového" člověka, ale jako spisovatelku už úplně ne. Knížka rozhodně nebyla špatně napsaná, ale pro mě úplně zbytečná.
Měla jsem asi moc velké očekávání, které nebylo naplněno.
Obecně nejsem fanda románů pro ženy, ale toto mělo své kouzlo. Vadil mi příšel otevřený konec a moc postav.
Poutavě napsaná knížka, která dokáže člověka vyděsit ale i nadchnout. Troufám si říct, že člověk musí brát tuto knížku s nadsázkou i když se jedná o reportáže.
Oceňuji pohled jak na současný KKK, tak zmínky o historii, která dodá čtenářovi porozumnění.