Disease Disease komentáře u knih

BRSRKR: Kniha třetí BRSRKR: Kniha třetí Matt Kindt

Tak teď čtu v popisu "epická sága" to mě hodně pobavilo :-D Třetí díl je už hodně bláboloidní, celá trilogie vlastně za moc nestojí, hodnotím relativně vysoko vzhledem ke kresbě, která se mi líbila. Holt na mě brand "Reeves" moc nefunguje.

16.12.2024 1.5 z 5

Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka Miloslav Švandrlík

Archivářská záležitost, i když u Bufa a Lory jsem se bavil i po letech.

09.12.2024 3 z 5

Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Hodně pomalé a spíš detektivka než thriller, i když finále je opět akční. V rámci autora slabší kousek.

02.12.2024 3 z 5

Laserový muž Laserový muž Gellert Tamas

Výborné. Švédsko je evidentně země mnoha paradoxů. Ke konci mi přišlo, že má autor trochu problém udržet myšlenku, ale i ty odbočky byly vlastně dost zajímavé.

02.12.2024 5 z 5

Zabiják 4 a 5 Zabiják 4 a 5 Alexis Nolent

Parádní finále, které s filmovým zpracováním nemá absolutně nic společného.

19.11.2024 5 z 5

Zabiják 2 (druhá část) a 3 Zabiják 2 (druhá část) a 3 Matz (p)

Stejně dobré jako první díl, trochu více akce.

19.11.2024 5 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Lee Child

Solidní, tak trochu konzumní Reacherův origin.

29.10.2024 3 z 5

Mezi zlatokopy Mezi zlatokopy Jack London

Hodně povedený cyklus povídek. Jack London prostě umí.

21.10.2024 5 z 5

Krize Krize Felix Francis

Jak píše Arwen777, Felix Francis se vypsal. A i když rodinka Chadwicků dost připomíná rodinku Strattonů, po detektivkové stránce je to fakt hodně povedené. Plný počet nedám jen za to "opisování".

21.10.2024 4 z 5

Puls Puls Felix Francis

První část je hodně "fracouzská psychologická", až jsem si říkal, že Felix našel vlastní cestu (navíc poprvé ženská vypravěčka!), pak už to je klasická dostihová francisovka s naprosto bravurním finále, které je jedno z nejlepších ve tvorbě familie Francisů.

07.10.2024 5 z 5

Naše ztracená srdce Naše ztracená srdce Celeste Ng

O něco slabší než Ohníčky, zejména vzhledem k prostřední "vysvětlovací" části.

30.09.2024 4 z 5

Abbey Road Abbey Road Josef Pecinovský

Pár povídek je příliš psychedelických a dalo práci je učíst, ale většina fakt výborná, ať už ty ryze české anekdoty, tak ty světy, kde je něco jinak (tam je Pecinovský nejsilnější v kramflecích).

23.09.2024 4 z 5

Žít rychle Žít rychle Brigitte Giraud

Trochu mi to tim vibem připomínalo romány/eseje Juliana Barnese, je to bylo o dost stravitelnější.

19.09.2024 4 z 5

Ani o dolar víc, ani o dolar míň Ani o dolar víc, ani o dolar míň Jeffrey Archer

Oddychovka, která ale třeba na Westlakeova Dortmundera nemá ani náhodou. Humoru jsem se moc nedočkal, až na pointu, která z toho dělá nejdelší anekdotu ever.

06.09.2024 3 z 5

Na hranicích Nadace Na hranicích Nadace Isaac Asimov

Možná o trochu slabší než původní trilogie, ale jako navázání vůbec ne špatné. Navíc propojení s dalšími částmi Asimovova universa.

02.09.2024 4 z 5

Oceán mimo zákon Oceán mimo zákon Ian Urbina

Výborné reportáže, ze kterých je hodně znát ta "vlastní kůže". Občas odlehčeno, ale celkově hodně skličující čtení.

02.09.2024 5 z 5

Střelba v Kodani Střelba v Kodani Niklas Orrenius

Místy možná až příliš zeširoka, ale jako podnět k diskusi o svobodě slova a ilustrace současné situace ve Švédsku parádní.

19.08.2024 4 z 5

Nadace a Říše Nadace a Říše Isaac Asimov

O něco slabší než první díl. V podstatě dvě novely, kde mě bavila více ta druhá.

12.08.2024 4 z 5

Zabiják 1 a 2 (první část) Zabiják 1 a 2 (první část) Matz (p)

Nejlepší, co vyšlo v Modré Crwi. Ty úvahy a flashbacky v prvním příběhu jsou naprosto parádní a hlavně komix posouvají úplně jinam, než film, který podle něj vznikl.

29.07.2024 5 z 5

Muž v domácnosti 1 Muž v domácnosti 1 Kósuke Óno

Vcelku zábavné, ač evidentně spíš pro mladší čtenáře. Dobré by mohlo být zfilmování od Takešiho Kitana.

20.06.2024 3 z 5