Disease | Komentáře u knih | Databáze knih

Disease Disease komentáře u knih

Kasino v rytmu boogie Kasino v rytmu boogie Jason Aaron

Tohle boogie je tak shufflovaný, že termín "pozorný čtenář" tu dostává úplně nové dimenze.

02.05.2017 4 z 5

Země Indiánů Země Indiánů Jason Aaron

Velmi solidní rozjezd série.

02.05.2017 4 z 5

Válka a střepy Válka a střepy Bill Willingham

První rozjezdový sešit je sice slabší, ale následující dva s agentkou 00Popelkou super. U válečných jsem se tentokrát nenudil, čli je to na plný počet. Jsme v polovině série, hlavní příběh je vcelku uzavřený, čili je čas přečíst vše od začátku v kuse a rozhodnout se, zda pokračovat v kupování. No, asi nebude co řešit :-)

28.04.2017 5 z 5

Divoký hon Divoký hon Mike Mignola

Opět velmi dobrý díl, odkazující zejména na povídku Mrtvola.

Nebezpečné vize Nebezpečné vize Harlan Ellison

Jak už to tak v antologiích bývá, nejsou tam samé bomby. Zajímavé to začíná být až po nečitelné (a nedočtené) Farmerově povídce. Ale jinak je tam vyloženě slabých kousků jak šafránu a hravě je vyrovnají nejen nadprůměrné povídky, ale i třeba Sturgeonův opus na hranici geniality.

Astonishing Thor Astonishing Thor Robert Rodi

Příběh je sice mírně nadprůměrný, hlavně tím, že vybočuje z obvyklých schémat, ale velká část hvězdiček je za kresbu.

Bitevní pole: Kniha první Bitevní pole: Kniha první Garth Ennis

První dva příbehy citlivé, až jsem si říkal, kde se to v tom starym cynikovi vzalo. Třetí "Tankáni" už je tradiční Ennis. Škoda, že další knihy tu asi nevyjdou.

03.04.2017 5 z 5

Fury: Bůh ochraňuj válku Fury: Bůh ochraňuj válku Garth Ennis

Určitě to není to nejlepší, co jsem od Ennise četl, k tomu mám jeho autorské majstrštyky, ale to, co provedl s mainstreamovou figurkou, si plnou palbu zasluhuje.

31.03.2017 5 z 5

Pražský upír a další povídky Pražský upír a další povídky Mike Mignola

Stále ve stylu adaptací/vykrádání legend a stále stereotypní dějový vývoj.

27.03.2017 2 z 5

Syn klanu M Syn klanu M David Hine

Psychologická sonda do mysli vyhořelého mutanta. Bavilo mě to víc než předchozí Klan M, hlavně pro tu relativní neakčnost a psychedelickou kresbu.

27.03.2017 4 z 5

Batman: Země jedna Batman: Země jedna Geoff Johns

Bavilo mě to o něco víc než Millerův Rok jedna. Jen by tomu slušela méně mainstreamová temnější kresba.

13.03.2017 4 z 5

Wolverine: Zrození Wolverine: Zrození Paul Jenkins

Výborná kresba a dickensovsko-londonovská atmosféra z toho dělá majstrštyk. Zatím nejlepší, co jsem z UKK četl.

06.03.2017 5 z 5

Vlci Vlci Bill Willingham

Nebýt to o mé oblíbené postavě, možná bych dal míň.

20.02.2017 4 z 5

Báje & odlesky I Báje & odlesky I Neil Gaiman

Poslední císař Ameriky, Thermidor a Augustus v pohodě, zbytek podprůměr a místy celkem odpudivá kresba.

20.02.2017 3 z 5

Vlčice Vlčice Jean van Hamme

Jeden z těch lepších Thorgalů, i když jsou u mě Lukostřelci pořád na špici.

13.02.2017 4 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Ale jo, vcelku důstojné pokračování. Sice ve druhé polovině je děj komixovitý jako přezdívky hlavních postav, ale vzhledem k relativně nízkému očekávání v pohodě.

09.02.2017 4 z 5

Údobí mlh Údobí mlh Neil Gaiman

Je fajn, že má Neil Gaiman přehled o různých mytologiích, případně dobré rešerše. Ale intelektuální onanie slabý příběh nespasí. Ačkoliv, jak koukám na místní hodnocení, tak asi jo :-)

06.02.2017 2 z 5

Nezmar Nezmar Jean-Michel Guenassia

Na "velký román" příliš povrchní, oproti Stoprocentnímu riziku zase poněkud roztahané, nemluvě o "pointě", kterou by bylo lepší v knize nezmiňovat. Těším se na lepší časy, protože stylisticky mi Jean-Michel Guenassia má stále co říct.

01.02.2017 3 z 5

Krajina snů Krajina snů Neil Gaiman

Tentokrát "jen" čtyři povídky, ale nadprůměrné. Trochu mě mrzí, že jen jedna souvisí s předchozím dějem.

30.01.2017 4 z 5

Preludia & nokturna Preludia & nokturna Neil Gaiman

Parádní rozjezd série. Vlastně mi přijde i to, že vydavatel tenkrát z úsporných důvodu komiks zčernobílil, jako plus.

30.01.2017 5 z 5