Disease komentáře u knih
Kdysi mi to přišlo slabší než Ocelové jeskyně, teď po letech jsem docenil parádní detektivní zápletku a odlišnost dvou světů.
Lepší než předchozí 3 díly. První povídka super, Santa takovej milej. Jen mi chybí nějaké zakončení (pokud je to tedy opravdu poslední díl).
Pěkně popsaná důchodová reforma. I napodruhé jsem se bavil.
Sice stále to samé, ale já si užívám spíš příčiny "trestání zla", takže se nenudím.
První "případ" s novinářem parádní, frustrovaná kancelářská krysa už tolik nebavila. Ale i tak se těším na další sešit.
Moc prima dexterovina, kde mi sice první kapitola nepřišla až tak dobrá, ale jako úvod fungovala dost dobře . Pěkné vylíčení poměrů v Japonsku.
Nejsem přímo fanoušek SLJ, ale mám ho docela rád. Tyhle novinářské kompiláty většinou nedopadnou moc dobře, ale tento případ je výjimka.
Hodně povedené, v podstatě bych se klidně obešel bez té detektivní zápletky.
Dokonalá forma, jen ke konci to trochu drhlo. Lehce kýčovitý konec mi ani nevadil.
Davida Morrella mám zaškatulkovaného tak nějak jak spisovatele béčkovějších thrillerů, který napsal Ramba. Tuhle sbírku jsem četl, protože je tu moje oblíbená Oranžová je bolest... No, sice žádná další povídka tak silná není, ale všechny se mi vlastně dost líbily, protože jsou dobře napsané a velmi slušně přeložené. Možná časem zkusim i nějaký román, asi Totem...
Matthew Hope leží v komatu a v komatu je taky celá struktura vyprávění. Tohle mě fakt nebavilo a bylo mi úplně fuk, jak to dopadne.
Je to v podstatě taková standardní pláštěnkářská rubačka, ale kresba je velmi solidní. Nejzajímavější je ovšem doslov Tomáše Prokůpka.
Jako pastiš na tři známé romány fajn a dobové umístění (Svěcení jara, Sarajevo) potěšilo. Ale i tak zajímavé spíše po výtvarné stránce. Nejsa puritán, jako někteří zde, erotika mě nijak nepohoršovala, jen vzhledem ke kresbě nechávala chladným.
Takovéhle knihy se psaly (a točily podle nich filmy) naposled v 70s, dnes už jen v komiksech Eda Brubakera nebo Jasona Aarona. Vzhledem k době vzniku je tohle napsané samozřejmě o mnoho obratněji.
Zatím nejlepší Bengtsson, parádně odvyprávěno. Doufám, že tu brzy vyjde i Submarino.
Slabší kousek od McBaina. V podstatě jen suchopárný popis jedné akce. Dost mi to připomínalo ty nudnosti od Scortii a Robinsona.