Disease komentáře u knih
Nejsa hipsterem ani puberťákem, kniha mě moc neoslovila. Snad jen po stránce formy je to v pohodě.
Celkem v pohodě, ale mám pocit, že na Oddělení Q se Olsen tak nějak učil psát, čím starší, tím slabší. Nicméně stále lepší než Washingtonský dekret.
Hodnocení jen za povídky. Na starších je sice znát, že Asimov nebyl ještě vypsaný, ale celkově nadprůměr.
Podobný pohled na věc jako v "Já se nebojím", ale tentokrát jen taková jednohubka.
Fakt asi spíš pro nadšence do RPGček. Přečíst se to dalo, ale srovnání s Murakamim nebo Stephensonem? LOL!
Čím dále jsem se knihou pročítal, tím méně mě bavila. Od poetického prášilovství až k plácání, co slina na jazyk přinese. Nicméně už je mi jasné, proč jsem film kdysi nedokoukal.
Solidně napsaná holčičí fantasy. Termín "nová Rowlingová" je poněkud nadsazený.
Na prvotinu možná dobré, ale obecně slabší kousek. Zápletka průhledná, i když se nás autor snaží tahat za fusekli a rozjede i několik slepých uliček. Za 39 kc z Levných knih v pohodě.
Na rozdíl od Gilgulu je tohle lehčí čtivo, ovšem forma zůstává i nadále dokonalá.
Fajn napsaný celkem obyčejný příběh, který ničím nepřekvapí. Za pozornost stojí pěkně popsaná atmosféra éry jazzu.
Strukturou a částečně i náladou mi to připomínalo Hrabalovy Slavnosti sněženek, akorát poněkud méně hlavopatózní.
Celkem v pohodě, autor je vypsaný, takže to nepůsobí jeko nějaká slohovka. Začátek dobrý, než se odhalí, o co jde, konec také, dost napínavý, jen ta prostřední polovina se tak nějak táhne. A k tomu ta nedomyšlenost, jak píše Tydvik. Ale časem od tohoto autora ještě něco zkusím.
Barnes je u mě zapsaný jako kvalitní autor, který mi ne úplně sedí. Tohle je to nejlepší, co jsem od něj četl.
Sice už jen takový odvárek ze Žlutého Roberta a Záhady Tiwi-Wapu, ale pořád ještě celkem zábavné.
Vynikající parodie na Jamese Bonda. Dodnes na festivalech a různých kalbách pokřikuju na myjící se kamarády: "Případ šíleného hygienika!" :-)
Detektiv sice jako by z oka vypadl Harry Holemu od Nesboa, ale co už, stejně se nějak zásadně jiné "skandinávské" krimi nedočkáme, když mustr "trauma z dětství+obchod s bílým masem+divný detektiv" celkem dobře funguje.