Ditules komentáře u knih
Dánsko. 40. léta 20. století. Malá Annemarie si už dobře uvědomuje hrůzy války. Společně s rodiči, malou sestřičkou a sousedy, kteří mají tu smůlu, že jsou Židé, zažívá nebezpečné dobrodružství, při kterém jde všem o život......Rodina, přátelství, odvaha.
Příběh je velice čtivý. Jediný nedostatek je příliš málo stránek. :)
Knížka mě oslovila nejprve zajímavou obálkou a dlouhým názvem. Příběh je moc pěkný a prostředí také (Amerika, 1. polovina 20. století). Mám ráda nadpřirozené bytosti, takže Ava mi byla sympatická hned od prvního setkání. Společně s ní procházíme příběhem několika generací její rodiny, která je tak trošku zvláštní a její členové končí svůj život za zvláštních okolností, které Vám nebudu prozrazovat. Celou dobu se to velice dobře čte. Jenom mi bylo líto konce...ale takový je pravděpodobně magický realismus...
Spisovatelku znám hlavně jako velmi inspirativní autorku kuchařek. Román by byl velice zajímavý, jen mi přišlo, že děj byl hodně zmatený (časové roviny). Chválím kulinářské lahůdky, které vyšly v samostatné knize.
Pěkné ilustrace a zajímavé recepty. Určitě využiji.
Oddechovka. Stokrát omletý motiv zaměstnavatele a jeho podřízené, kteří mají oba temnou minulost...
Autorky jedou v zaběhnuté koleji tria Božských...hodně sexu, řešení minulosti,....Jednou a dost. Jo a jedna hvězda je za ta hodnocení vzadu - Vědí vůbec recenzenti, že autorky jsou 2?
Tak Vám nevím, jestli už jsem taková ,,cynická obluda", ale vůbec mě to nešokovalo. To nejzajímavější přišlo až v závěru knihy, která není naštěstí tak dlouhá. Musím ještě sehnat film a pak se třeba zpětně zamyslím nad hodnocením.
Nenechte se přitáhnout reklamou na žluté přelepce! Tak absurdní (ale pro mě velice humorné) jako Stařík,... tato kniha není. Přiznám se, že jsem se na ni moc těšila a teď jsem trošku zklamaná. Škoda, že Millie nedostala ještě více prostoru. Taky mi vadilo neuzavření celého její příběhu...Jednou a dost.
Neurazí, nenadchne. Připodobňováno k Bridget, ale ta je dle mého o něco lepší. Každopádně je tam pár momentů, u kterých si řeknete hlasitě: JAUVAJS!
Jaycee má můj velký obdiv, že dokázala přežít 18 let s únoscem a ještě porodit a vychovat 2 děti! Navíc o tom ještě napsat knihu. Tleskám a zároveň je mi z toho všeho hodně smutno.
Nádherná obálka a zajímavá anotace....ale to je asi tak všechno. Čekala jsem od knížky trošku víc. Přišlo mi, že některé myšlenky vyšly zcela naprázdno.
Jak jen to Jojo Moyes dělá, že pokáždé osudy jejích hrdinů doslova prožívám na vlastní kůži? Výborný příběh, australské městečko se svéráznými postavičkami a kouzelnou přírodou...a ten závěr na letišti! Doják na druhou.
Smutný příběh o týrané ženě, která se jednoho dne sebere a i s dětmi uteče. Jestli chcete vědět, čeho všeho je schopná matka pro ochranu svých dětí, šáhněte po této knize.
Velice povedený román o jednom nerudném a osamělém prodavači knih, jehož život změnila dvouletá okatá holčička.
Pokud jste milovníky knih, tak nezapomeňte na povídky na začátku každé kapitoly!
Mezigenerační román v dopisech, který se odehrává v době obou světových válek. Čte se samo. Doporučuju se ještě naladit nějakým videem o přírodě ostrova Skye.
Ten humor tam pořád je, ale strašně mi chybí jedna postava... :(
Skvělá oddechovka. Musím se ale přiznat, že film je o něco lepší. Ano, mám slabost pro Granta a Firtha. :D
Další z ,,netradičních" pohledů na upíry-vegetariány. Přiznávám, že to bylo celkem čtivé, jen ten konec byl až moc přeplácaný a rychle ukončený. Navíc jsem čekala i jiné zakončení, protože Will se mi teda jevil úplně jinak. Vadilo mi také, že úplně vynechali školní prostředí dětí (pár světlých výjimek), což by bylo asi více zajímavější. A dále víc informací o minulosti Heleny a Petra.