Ditules komentáře u knih
Myslela jsem si, že to bude úplně o něčem jiném. Asi tak od půlky knihy mi bylo jasné, že tady něco nehraje! A konec mě naprosto zdrtil. Jednu hvězdu dávám navíc za krásnou obálku.
Pokračuje v zajetých kolejích: on - nechutně sexy pracháč, ona - krásná dívka, ale ne blbá....oba s temnou minulostí. Dost sexu. Líbivá obálka.
Hlas Borise Rösnera mě vždycky dokázal rozechvět. Kdysi jsem viděla vzpomínkový pořad v televizi, kde vystupovali i jeho žáci a mluvili o něm jen v tom nejlepším. Na této knize nejvíc oceňuji to, jak nic nezastírá a neskrývá. Ukazuje, jaký skutečně byl. A jak moc byl svým okolím milován a ctěn. A nadávka ,,ty pikslo" je skvělá. :)
Vzpomínková kniha české šlechtičny, která nás provede takřka celým 20. stoletím. Zajímavé jsou zejména přiložené fotografie, kde objevíte i malého Václava Havla.
Tohle bude asi zatím nejsilnější kniha, kterou jsem o koncentračních táborech četla. Opravdu se mi chvilkami dělalo špatně, ale touha dozvědět se, jak to bylo dál, zvítězila. Nejhorším momentem pro mě bylo čtení o dívce z plynové komory...
Velice čtivé, i když děj je lehce předvídatelný.
Po těch desítkách knih o osudech židů v Osvětimi si člověk může říct, že už jej nic nepřekvapí, ale není tomu tak! Měla jsem ji přečtenou za den, protože se skutečně nemůžete odtrhnout od stránek. A stále nechápete, jaká se děla zvěrstva a kde ti lidé (a děti!) v sobě brali tu neuvěřitelnou sílu přežít!
Moc mě to neoslovilo...a navíc Nobelova cena? Prolínání autorova životopisného vyprávění a příběhu Dory Bruder občas působilo dost rušivě...a na neustálé zmiňování ulic by člověk div nepotřeboval mapu Paříže! Mám ráda tuto tematiku, ale knížku už si znovu nepřečtu.
Mám ráda tématiku zombie (velký fanda TWD), ale musím říct, že Scarlet byla ve světě zombie tak pitomá, že to snad ani není možné! Ty sestry měly ke konci knihy pravdu. To je snad poprvé, kdy mě ústřední hrdina neskutečně štval. Příběh je ale velice čtivý a napínavý. Škoda jen toho blbého zakončení! Největší sympaťák je pak pan Skeeter.
Alice je devětatřicetilá žena, která již delší dobu žije poměrně neveselým stereotypním životem. Během sportu se uhodí do hlavy a když se probere, myslí si že je jí devětadvacet. Proč je k ní její milovaný manžel tak chladný? A kdo jsou ty tři malé děti, které jí říkají mami?
Kniha je vyprávěná ze 3 pohledů - Alice, její sestry a jejich babičky (ta mimochodem dost živě bloguje!). Přiznávám, že ačkoliv blogující babče fandím, tak její pasáže jsem ke konci už přeskakovala. Nejlepší byla samozřejmě Alice.
Když já tu matematiku fakticky nemám ráda... Pobavila mě historka o Franzi Ferdinandovi a jeho hrobě, kámoš muslim a továrna na výrobu šňůrek od tamponů. :D Jinak docela zklamání.
Nádherná obálka - za tu dávám o hvězdičku navíc. Je hodně zvláštní vidět pohádkové náměty v tomhle hávu. Chvilkami jsem četla knížku bez dechu, chvilkami mi to přišlo jako mučení...Jsem zvědavá na další díly.
Velice čtivá knížka (přečteno za 2 dny), která se velice podobá knize Ještě jsem to já, kterou považuji za perfektní. Přiznám se, že ve chvíli, kdy Claire volala Gregovi ke konci knihy, měla jsem co dělat, abych se nerozbrečela (zrovna jsem seděla v kupé se 4 muži... :D ). Ano, místy hrál děj na city, ale proč ne? Stále si nedokážu představit, jaké to musí pro nemocné i nejbližší být. :(
Musím říci, že z toho závěru nejsem o nic moudřejší, přesto všechny 3 díly hodnotím jako velice podařené. Každý díl jsem měla přečtený během 2 dní. Myslím si, že ačkoliv je dnes upírských knížek přehršle, tato trilogie se rozhodně neztratí a nezapadne. Ta syrovost v charakterice popisu ,,lidí" je úžasná! Doufám, že se knihy dočkají i kvalitního filmového zpracování, protože vidět nahé slintající upíry byl vždycky můj sen! :D :D :D
Román o statečném chlapci a jeho nesnadném osudu během 2. světové války. Je až neskutečné, kolik toho malý Srulik zažil a hlavně přežil. Autor má skvělý cit pro vidění skutečností dětskýma očima. Jeho Ostrov v Ptačí ulici je též kvalitní.
Moje první od Denemarkové. Příběh byl sám o sobě zajímavý, ale ty pasáže z odborné literatury mě nezaujaly a většinu jsem přeskakovala. Patrně se podívám i na film.
Krásná obálka. Zajímavý název. Autor, který mě svou předchozí knihou nezklamal. Na pět hvězd to ale není, protože mám ráda, když má kniha dobrý závěr...a s koncem tady přichází řada nezodpovězených otázek.
Nevěřila bych, že mě ještě nějaká kniha o upírech chytne... Skvěle napsaný příběh, zajímavá mytologie.
Příběh z období 2. světové války o židovském chlapci, který přežívá v části varšavského ghetta a čeká na svého otce. Čte se samo. Doporučuji.