Ditules komentáře u knih
Kniha mě nejprve uchvátila nádhernou obálkou. Kladně hodnotím i časové prolínání dvou rovin, které odhaluje mírné podobnosti v životě obou hrdinek. Mírně rušivě na mě působily nálezy ostatních dopisů v knížkách. Konec mi přišel rychle useknutý.
Jestli čekáte, že se děj románu bude odehrávat v Paříži (tak jako já), tak budete trochu zklamaní. V zásadě je to román v dopisech mezi dvěma skoropadesátníky (Angličankou a Američanem), kteří jsou zklamání nenaplněným životem a spojuje je láska k vaření. Konec je až příliš uspěchaný. Člověk se zkrátka nechá napálit obálkou...
Neurazí (pokud Vám nevadí číst si o sexu), nenadchne....
Knížka se mi četla velmi dobře, jen mi pořád bylo líto Tima a Vanessy, jejichž příběh vlastně skončil-neskončil. Mám ráda příběhy z internátů.
S Janem Novákem mám společné rodiště. Bohužel o jeho rodině něco i vím, a tak se mi na ten ,,útěk" nekouká moc hezky. Kniha je napsaná čtivě a dobrodružně, ale trošku to trpkne na jazyku...
Další z románů o BDSM vztahu, sexu sem a sexu tam. Oba hrdinové mají temnou minulost. O něco lepší vylíčení praktik než v 50SoG. Přesto průměr. Jedno přečtení stačí.
Povedený YA román o lásce v různých podobách, o smrti, o radosti a znovuzcelené zvláštní rodině. Zajímavé jsou i básničky a rozhovory psané rukou (i když musíte občas luštit) na různé materiály. Doporučuji.
Když máte za sebou dobu outsiderství jako Park a jste na tom fyzicky jako Eleanor, nedá Vám práci vžít se do jejich osudu. Skvělé čtení nejen pro teenagery. Bonusem navíc jsou zmínky o hudebních skupinách a jejich písních, takže už štelujete přehravače. :)
Velice zajímavá autobiografická kniha. Dříve jsem o takovýchto terapeutech vůbec neslyšela a jsem ráda, že jsem se zase o něco víc poučila. Autorka dala do knihy kus sebe a nebála se jít s kůží na trh. Musím říci, že její životní osud na mě velice zapůsobil (přísně katolická rodina, experimenty, povolání, volné partnerství, nemoc,....). Doporučuju. Čte se samo.
Moje první knižní steelovka. Já věděla, proč se do ní nemám pouštět. :) Nějak mi to nesedlo. Časové přeskoky byly moc rychlé a peripetie sourozenců skoro až přitažené za vlasy.
Dočteno tak nějak z donucení a lítostí nad 10 korunami za rezervaci. Tyto knihy bývají na jedno brdo, přesto si u nich člověk ,,odpočine". Tahle kniha mě ale vůbec nebavila. Ke konci jsem i přeskakovala stránky.
První díly bývají vždy nejlepší. Rozdělení lidí do frakcí mi přijde jako zajímavý nápad (byť po přečtení Hunger games již kopírovaný). Doporučuji taktéž film.
Jednak má kniha neskutečně krásnou obálku, jednak mě vtáhla do děje (i když už nejsem cílová kategorie). Dystopie mě začínají bavit. Již netrpělivě vyhlížím pokračování!
Kateřina Tučková je pro mě zvláštním literním zjevem. Gertu jsem zhlta, takřka bez dechu, za dny, Bohyně mám rozečtené už půl roku a nevím, jestli je někdy dočtu. Fabrika zabírá mezi těmito knihami střed. Fabrika je skvělá v tom, že propojuje beletrii a literaturu faktu, a tak se čtenář v lecčems i poučí. Skvělé je i autorčinu osobní zaujetí pro téma, které vrcholí ve smutném závěru knihy.
Často si stěžujeme na chování lékařů, ale když si myslí, že je neslyšíme, může to být mnohem mnohem horší. Samozřejmě nepaušalizuju. Příběh Angele je velice drsný a zajímavý. Už jenom ta hrůza, že vše takovou dobu slyšela, ale nemohla nijak zareagovat. Možná by bylo zajímavé doplnit o krátké vyprávění z pohledu manžela, který to s ní nevzdal.