Ditules Ditules komentáře u knih

Barva mléka Barva mléka Nell Leyshon

Ačkoliv je tato knížka útlá, řekne toho na několika stránkách tolik. Celou dobu držíte Mary palce, aby se z toho drsného světa vyhrabala a pak najednou KONEC! Román, který se s ničím nemazlí. Forma psaní je taky velice autentická a sedí.

04.03.2015 5 z 5

Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

Příběh o úspěšné a aktivní profesorce, které Alzheimerova choroba obrátí život o 180 stupňů. Ke konci knížky jsem regulérně řvala jako malé dítě.

06.02.2015 5 z 5

Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Natalie Young

Poté, co jsem si přečetla recenzi na tuto knihu, věděla jsem, že je to něco, co musím přelouskat. Kniha je čtivá, jen ten konec mně nějak nedostal a přišel takový zmatený. Je to morbidní, ale některé recepty (vyjma toho masa) jsou vážně zajímavé.

15.12.2014 4 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Klasika všech klasik. Tohle je ten pravý příběh lásky! Musím říci, že je i skvělé, jak je tento příběh včleněn do filmu Zamilovaný Shakespeare.

24.11.2014 4 z 5

Ostrov poslušnosti Ostrov poslušnosti Marina Anderson

Slátanina.

24.11.2014

Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Bez zaváhání jsou na tom nejlepší ty sexuální scény. Jinak to vůbec nemá soudržnost. Chování hrdinů je více než prapodivné.

24.11.2014 2 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Musím říct, že jsem si po Staříkovi říkala, že ho nic nepřekoná...ale vážení, tohle byla pecka! :) Doufám, že to co nejdřív seveřani zfilmují, protože některé scény, to bude lahoda!

20.11.2014 5 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

BACHA SPOILER:

Ta chvíle, kdy se opět setkají.... :)

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

I přes to, že je v knížce spousta chyb v tisku, je tohle láska na první pohled! Magie, Skotsko, historie, Jamie, dobrodružství, láska, Jamieho jsem již zmiňovala, že? :D :D :D Všem doporučuji seriál, který je dokonalost sama a drží se věrně knihy. A Jamie je tam ú-ž-a-s-n-ý!

Skotské nevěsty Skotské nevěsty Julia Quinn

Nejlepší je ta 3. povídka.

13.11.2014 3 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Příběhy, kdy hlavní hrdina (hrdinka) čeká na dopisy mě dostaly už od P. S. Miluji tě. Seznam je pohodová kniha, kterou přečtete cobydup.

13.11.2014 4 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Nejprve jsem četla knížku, pak viděla film. Oboje je dokonalé. K obojímu doporučuji balení kapesníků. Musím říci, že rodiče Miy by si asi přál každý...Neskutečně skvělí pohodáři. V knížce mě dostal syrový popis následků po autonehodě.

Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Podobný námět jako filmy o Modré laguně....akorát, že tady je třicátnice a teenager. Každopádně se to opravdu čte samo a je to skvělé.

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Dokonalá sranda od začátku do konce. Chci jet na prohlídku Kostky!!!

15.07.2014 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Moc se mi nelíbila grafická podoba, ale obsahově skvělá. Podle knížky vznikl i kvalitní film.

15.07.2014 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Ten typ knížky, u které vidíte příběh jako film. Neskutečně jsem se bavila.

21.02.2014 5 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Někdy se divím, jak lidé, kteří prošli něčím tak strašlivým, dokáží v sobě tyto vzpomínky držet a nikomu o nich neříct. O to víc je cennější, když se otevřou.

21.02.2014 4 z 5

S kým mě bavil svět S kým mě bavil svět Marie Poledňáková

Velmi zajímavý pohled na život slavné režisérky, jejíž život nebyl vždycky úsměvný.

10.02.2014 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Uf. Ten chlad hlavního hrdiny byl skutečně mrazivý.

24.01.2014 5 z 5

Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Tohle téma mi přišlo vždy zajímavé, ale musím říct, že konec vyšel tak nějak do prázdna.

24.01.2014 4 z 5