Ditules komentáře u knih
Opět jedna z kategorie ,,krása v hnusu"... Budu to muset chvilku zpracovávat. Otevřené, naturalistické...
Cynická a vtipná zpověď o životě. Autorka zestárla, ale pořád je ve střehu.
(SPOILER) Tak to zase byl nášup. Popravdě si neumím představit situaci, kdy se v reálném světě opravdu potkali trýznitelé a jejich oběti. Muselo to být strašné a kruté...
Dvě časové roviny a jejich protknutí. V té ,,současné" se mi opět udělalo lehce mdlo ze způsobu, jakým se jedná se starými lidmi v domovech důchodců - ta babča vs. kabelka a lodičky! :D
(SPOILER) Bezvadné spojení romantiky, humoru a dojemných částí... Jo a ten čtenářský klub nadržených babiček mě rozsekal... Brontosaurus. :) :) :)
Panečku, tak to byla po dlouhé době zase literární lahůdka. Na knihu jsem narazila při shlédnutí traileru filmu s Benedictem Cumberbatchem. Rozhodla jsem se ji přečíst ještě před filmem. Musíte číst opravdu pomalu a pořádně, protože spoustu je toho řečeno mezi řádky. Já se musela na konci i několikrát vracet, protože jsem si říkala, co že se to tam sakra stalo? Jak to? Každopádně ten závěr je neskutečný!
Moc pěkná kniha ke společnému čtení dětí a rodičů.
Nebylo to špatné. Svět je malý a o náhody v něm není nouze. :)
Pět kroků bylo rozhodně lepší, ale opět se podařilo napsat čtivý, dojemný a romantický příběh.
Tohle combo autorek mě zatím snad nikdy až moc nezklamalo. OD je jedním z těch lepších knih od nich. Skvěle vystavená zápletka s vánočním dopisem. Trošku mi to připomínalo Samotáře v Seattlu. A pes Marmaduk a pokusy o němčinu. :) :) :) To byla neskutečná legrace.
Zajímavé překvapení. Musím říci, že jsem čekala trošku příběh alá Mona Kasten, ale tahle knížka mě potěšila. Lena byla sympatická.
Milé čtení.... To se v knížkách z válečné doby vidí málo. Pro knihomoly skoro povinnost.
Zcela souhlasím s komentářem uživatele hromese. Kniha vyžaduje pozorného čtenáře. Hodně zajímavá.
Skvělá knížka pro všechny knihomoly. :) Moc mě bavily i odkazy na Harryho Pottera. Pro náctileté perfektní.
Podle obálky si řeknete, že to bude porno, ale ono to mělo daleko větší hloubku. To seznamování Tristana a kluků. :) Obzvlášť s Čarodějem to bylo neskutečně vtipné a pak dojemné. Bavila jsem se a místy i skoro slzela. Už se těším na další díl.
Jsem na vážkách... Nepopírám, že styl je skvělý, ale já se co chvíli ztrácela. Autorka přeskakuje z postavy na postavu jako motýl, který přeletává z kytky na kytku, takže čtení vyžaduje soustředění. Medailonek o autorce na deskách je hodně zajímavý. Její životní osudy by vystačily na román.
Obálka je tak nádherná. ,,Emoni" vypadá jak Alicia Keys. Taky na čtenáře úplně dýchne vůně citrónů a skořice. Příběh byl takový miloučký, jen mi přišel ten mravoučný tón takový vynucený. Myslím si, že celá rodina by měla být v daleko větším svrabu.
(SPOILER) Tak se české čtenářky dočkaly knižní předlohy známého filmu z Netflixu. V podstatě film věrně zachytil děj knihy, jen ten konec je odlišný.