Ditules Ditules komentáře u knih

S večerem přichází tíseň S večerem přichází tíseň Marieke Lucas Rijneveld

Opět jedna z kategorie ,,krása v hnusu"... Budu to muset chvilku zpracovávat. Otevřené, naturalistické...

23.12.2021 4 z 5

Víc než žena Víc než žena Caitlin Moran

Cynická a vtipná zpověď o životě. Autorka zestárla, ale pořád je ve střehu.

23.12.2021 3 z 5

Hitlerův nevěstinec Hitlerův nevěstinec Steve Matthews

(SPOILER) Tak to zase byl nášup. Popravdě si neumím představit situaci, kdy se v reálném světě opravdu potkali trýznitelé a jejich oběti. Muselo to být strašné a kruté...
Dvě časové roviny a jejich protknutí. V té ,,současné" se mi opět udělalo lehce mdlo ze způsobu, jakým se jedná se starými lidmi v domovech důchodců - ta babča vs. kabelka a lodičky! :D

10.12.2021 4 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

(SPOILER) Bezvadné spojení romantiky, humoru a dojemných částí... Jo a ten čtenářský klub nadržených babiček mě rozsekal... Brontosaurus. :) :) :)

06.12.2021 4 z 5

Síla psa Síla psa Thomas Savage

Panečku, tak to byla po dlouhé době zase literární lahůdka. Na knihu jsem narazila při shlédnutí traileru filmu s Benedictem Cumberbatchem. Rozhodla jsem se ji přečíst ještě před filmem. Musíte číst opravdu pomalu a pořádně, protože spoustu je toho řečeno mezi řádky. Já se musela na konci i několikrát vracet, protože jsem si říkala, co že se to tam sakra stalo? Jak to? Každopádně ten závěr je neskutečný!

30.11.2021 4 z 5

Evžen a jeho bláznivý stromodům Evžen a jeho bláznivý stromodům Thibaut Rassat

Moc pěkná kniha ke společnému čtení dětí a rodičů.

08.11.2021 4 z 5

21 kalhotek 21 kalhotek Hana Kašáková

Nebylo to špatné. Svět je malý a o náhody v něm není nouze. :)

08.11.2021 3 z 5

Životní šance Životní šance Jude Deveraux (p)

Nuda od samého začátku...

08.11.2021 2 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Pět kroků bylo rozhodně lepší, ale opět se podařilo napsat čtivý, dojemný a romantický příběh.

08.11.2021 4 z 5

Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Nebavilo...

06.11.2021 2 z 5

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Tohle combo autorek mě zatím snad nikdy až moc nezklamalo. OD je jedním z těch lepších knih od nich. Skvěle vystavená zápletka s vánočním dopisem. Trošku mi to připomínalo Samotáře v Seattlu. A pes Marmaduk a pokusy o němčinu. :) :) :) To byla neskutečná legrace.

06.11.2021 4 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Zajímavé překvapení. Musím říci, že jsem čekala trošku příběh alá Mona Kasten, ale tahle knížka mě potěšila. Lena byla sympatická.

02.11.2021 4 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Milé čtení.... To se v knížkách z válečné doby vidí málo. Pro knihomoly skoro povinnost.

02.11.2021 4 z 5

První herečka: Román o Sarah Bernhardtové První herečka: Román o Sarah Bernhardtové C. W. Gortner

Skvěle napsané.

24.10.2021 4 z 5

Zpověď lišáka Zpověď lišáka Jordy Rosenberg

Zcela souhlasím s komentářem uživatele hromese. Kniha vyžaduje pozorného čtenáře. Hodně zajímavá.

24.10.2021 4 z 5

Klub knihomolských srdcí Klub knihomolských srdcí Lucy Powrie

Skvělá knížka pro všechny knihomoly. :) Moc mě bavily i odkazy na Harryho Pottera. Pro náctileté perfektní.

11.10.2021 4 z 5

Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Podle obálky si řeknete, že to bude porno, ale ono to mělo daleko větší hloubku. To seznamování Tristana a kluků. :) Obzvlášť s Čarodějem to bylo neskutečně vtipné a pak dojemné. Bavila jsem se a místy i skoro slzela. Už se těším na další díl.

28.09.2021

Dívky bez prostředků Dívky bez prostředků Muriel Spark

Jsem na vážkách... Nepopírám, že styl je skvělý, ale já se co chvíli ztrácela. Autorka přeskakuje z postavy na postavu jako motýl, který přeletává z kytky na kytku, takže čtení vyžaduje soustředění. Medailonek o autorce na deskách je hodně zajímavý. Její životní osudy by vystačily na román.

16.09.2021 3 z 5

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Obálka je tak nádherná. ,,Emoni" vypadá jak Alicia Keys. Taky na čtenáře úplně dýchne vůně citrónů a skořice. Příběh byl takový miloučký, jen mi přišel ten mravoučný tón takový vynucený. Myslím si, že celá rodina by měla být v daleko větším svrabu.

16.09.2021 3 z 5

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

(SPOILER) Tak se české čtenářky dočkaly knižní předlohy známého filmu z Netflixu. V podstatě film věrně zachytil děj knihy, jen ten konec je odlišný.

14.09.2021 2 z 5