Ditules Ditules komentáře u knih

Koho vypijou lišky Koho vypijou lišky Lidmila Kábrtová

Moc pěkné. Krátké kapitoly a plno bolesti...

11.08.2022 4 z 5

Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Pěkný milostný román, který měl hlavu a patu a nebylo to pouhé šmajchlování.

10.08.2022 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Pro mě trošku zklamání. Autora jinak zbožňuju, ale tohle mi nesedlo. Asi jsem to čekala víc dobrodružnější a tajuplnější.

12.07.2022 3 z 5

Marta si vzpomíná Marta si vzpomíná Petr Hugo Šlik

Příběh o tom, jak se vyrovnat s úmrtím člena rodiny a vzpomínky na příjemný čas. Moc pěkné.

12.07.2022 4 z 5

Veronika Žilková: Dělte dvěma Veronika Žilková: Dělte dvěma Petr Macek

Poslední odstavec knihy je o to bolestnější, když se podíváme na realitu. Veronika Žilková neměla jednoduchý život - od dětství po aktuální stav. Kniha je psaná formou rozhovoru s novinářem Petrem Mackem. Jediná věc, která mě šokovala, byl vztah s panem Menzelem.

12.07.2022 3 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Překrásný příběh pro všechny milovníky knih.

21.06.2022 4 z 5

Je hlína k snědku? Je hlína k snědku? Jakuba Katalpa (p)

Ještěže se autorka vypsala a vzniklo něco tak skvělého jako ZD. Tohle byl opravdu těžké, moc těžké donutit se dočíst.

17.06.2022 2 z 5

Světla nad Prahou Světla nad Prahou Nicole Jarvis

Když napíše zahraniční autor knihu z českého prostředí, vždy mě to zajímá. :) Vcelku povedené, čtivé.

16.06.2022 3 z 5

Malá Malá Edward Carey

Bezvadná kniha, napínavá a zábavná do poslední stránky.

01.06.2022 4 z 5

Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Ivan Jonák

Zajímavá sonda do života veksláků a podnikatelů v 80. a 90. letech. Nejvíc mě asi bouralo, jak znal půlku V.I.P. :D Ty pasáže se sexem solidní bizárek. Kontroverzi vyvolává i po smrti.

25.05.2022 3 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

KL si po 2. Šikmém kostelu odskočila k literatuře faktu a zpracování životické tragédie. Životicím se také říká ,,slezské Lidice". Doprovodný obrazový materiál poodhalí osudy nebohých obyvatel. Uf. Doporučuji přečíst i Jizvu od Danuty Chlupové, i když ta mohla být o něco delší.

17.05.2022 4 z 5

Vášeň Vášeň Sharon Page

Toho borce z titulní strany už nemůžu ani vidět. Už je asi na 5 knize.... Ach jo! Kniha je o trošku lepší než předchozí díl.

Hřích Hřích Sharon Page

:D Tak to byl matroš... Na čtení v narvané tramvaji to není, každopádně na sexu autorka nešetřila...

Světlušky a jiné povídky Světlušky a jiné povídky Hannah Vincent

Kvalita povídek je v sinusoidách... Něco dobrý, něco moderní až moc a mnou nepochopené.

Příběhostroj Příběhostroj René Nekuda

Skvělá kniha pro děti.

14.04.2022 4 z 5

Dalších 365 dní Dalších 365 dní Blanka Lipińska

(SPOILER) Připadalo mi to, jako kdyby si autorka řekla, že na to všechno hází bobek. Jako pardón, všichni víme, že mafiáni jsou zlo, ale takhle vyběhnout s Massimem? Nene!

05.04.2022 2 z 5

Tišina Tišina Susanne Skogstad

Čirá severská deprese a zároveň realita prožitého života...

31.03.2022 4 z 5

Kráky Kráky David Stypka

(SPOILER) Pro mě dost osobní sbírka. Básně, ze kterých dýchá obrovská chuť žít, ale zároveň smíření s tím, že to nepůjde... Davida Stypku jsem obdivovala jako textaře a zpěváka.

16.03.2022 4 z 5

Krásky a vetřelci: Pulp stories Krásky a vetřelci: Pulp stories * antologie

Jedna hvězda navíc za Krvavého a Slizku! Ty dvě povídky byly fakt top. Pro mě naprosté vybočení z běžně čtených žánrů, ale naprostá pecka.

10.03.2022 4 z 5

Kodaňská Píseň písní Kodaňská Píseň písní Annette Bjergfeldt

Tak to byl nářez. Přiznávám, že chvílemi jsem se ztrácela, ale bylo to vcelku skvělé čtení. Varinka a její drsnost mě naprosto okouzlila. Malá žena s velkým espritem. Autorku určitě budu nadále sledovat.

09.03.2022 4 z 5