Dizzy3 Dizzy3 komentáře u knih

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

Uuu tohle byl teda extra cukrkandl! Ze začátku mi všechny ty klišé vadily, pak si člověk zvykne a je z toho příjemná i když poněkud dost přeslazená jednohubka na léto.

04.07.2024 4 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Škoda, že jsem jim tu zamilovanost moc nevěřila.. bylo to všechno strašně zrychlené.. námět sice originální, ale něco tomu chybělo.. měla jsem trochu větší očekáváníplácala jsem se v tom a nutila k dočtení..

15.12.2023 3 z 5

Unbreakable Unbreakable Aminokyselinka

Sakra! Bylo to vážně boží! Je uplně jedno, že to první polovinu opravdu připomína Stmívání... má to naprosto stejnou magickou moc jakou si pamatuju, když jsem Stmívání četla poprvé..a tenhle příběh možná ještě větší. Celou dobu čtete naprosto přikováni a stejně vás autorka nechá napnuté až do poslední stránky.. neskutečný, mám přesně ten euforický pocit jak když mi bylo 15 a nemůžu se dočkat pokračování.

18.10.2023 5 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Skvěle napsáno. Začetla jsem se hned od začátku. Trochu mi to připomínalo x meny :D Je tam hlavně ta romantická linka než ten okolní svět, což mi ale vůbec nevadilo a naopak jsem to uvítala - v romantice bych se mohla totiž přímo koupat od rána do večera :D

P.S. nenechte se odradit děsnou obálkou knihy

29.09.2023 5 z 5

Zbořené zámky Zbořené zámky Amo Jones

Totálně jsem se zamilovala do Bishopa a Madi a potřebovala jsem to s nimi dotáhnout až do konce a vědět jak dopadnou. A ten závěr byl zkrátka dokonalej :)

14.06.2023 5 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Sakra proč tu někdo psal, že je to směsice Rychle a zběsile? Takhle si teď moje hlava představuje Dominika jako Vin Diesla což je bleee a totalně anti-sexy, takže u milostných scén trpím jak pes :D
No nic zpět ke knize - předmluva byla hrozná! Moc složitých myšlenkových pochodů, naštěstí samotný příběh už celkem krásně plynul a byl čtivý a řekněme opravdu neotřelý. Ano dlouhé myšlenkové pochody tam stále byly, ale dalo se to zvládnout. Nicméněstejně jak trpěla Cecílie tak jsem chvílemi trpěla i já, když autorka psala v hádankách nebo situaci nijak zvlášť nepopsala a já jsem nevěděla, která bije. Milostný trojúhelník je sice dobrovolný, ale já stejně fandím Seanovi (a není to jen kvůli Dieslovi :D) takže jsem dost zvědavá jak to dopadne. Jádro příběhu je zatím v plenkách tak uvidím co přinese druhý díl.

03.05.2023 3 z 5

Svůdné nebezpečí Svůdné nebezpečí Wendy Higgins

Panebože to byl fičák! Ještě lepší než první díl! Jako tuhle sérii asi fakt miluju! Kaidan a Anna? Aaaa to byla prostě bomba! Miluju a jdu na závěrečný díl!

22.04.2023 5 z 5

Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Určitě lepší než Na co slova nestačí, ale Dopisy to nepřekonalo..nemůžu si pomoct, ale bylo to takové bez šťávy..

14.06.2022 4 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Tak Revův příběh mne vůbec nebavil.. nepřišel mi nijak zajímavý už v Dopisech, jasně to čím si prošel bylo hrozný, ale jak už tu někdo psal, není tak silnou osobností pro celou knížku. Emma mi nesedla už vůbec a já se najednou v půlce knížky přistihla jak děj přeskakuju a vlastně hledám jen zmínku o Juliet a Declanovi…

11.06.2022 3 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Jako většina zde, přečteno až po shlédnutí seriálu. Byla to příjemná jednohubka, četlo se lehce a v podstatě se nedalo odtrhnout, i když se přiznám, že spousta věcí se mi líbila víc v seriálu, který měl více zápletek. Naopak ocenuji hlubší nahlédnutí do myslí hlavních postav. Určitě to stojí za přečtení pokud se vám líbil seriál. Jsem zvědavá na druhou sérii i knihu, zda překoná první díl.

P.S. mám ten pocit jen já nebo snad v každé romantické knížce je ženská postava popisována vzhledem jako obyčejná/nezajimává a mužská jako alfa samec? :D

08.03.2021 5 z 5

Emma Emma Jane Austen

Po tisícím přečtení Pýchu a předsudku a Rozumu a citu, což je sázka na jistotu, jsem se odhodlala k Emmě. Prvních minimálně 100 stránek bylo opravdu náročných, ani bych nevěřila, že je psala Jane Austenová - neskutečně složité věty, občas jsem se musela k něčemu vrátit, protože jsem zjistila, že vůbec nevím co jsem to vlastně přečetla...zkrátka oproti prvním dvou zmíněným knihám, kde hltám každé slovo při každém přečtení, a všechny věty a slova tam pasují jak hrnec na prdel, tady jsem se pravdu ze začátku do čtení i nutila a párkrát jsem se přistihla při myšlence jestli knihu nedat přece jen stranou... Ani postavy mne ze začátku nijak neuchvátili.. Pak nastal zlom a už to byla ta stejná Jane Austenová :) Jsme moc ráda, že jsme to s knihou nevzdala protože jsem opět musela bez přestávky číst až do konce.
Když hodnotím knihu celkově i přes všechny výtky, ve skutečnosti se mi velice líbila. Jen mne mrzí, že panu Knightleymu nebyl dán s Emmou takový prostor, bylo to takové šup šup, uvítala bych to raději než některé zbytečné popisování něčeho jiného v příběhu.. I když se ke knížce hned tak nevrátím jak to mám u jejích knížek ve zvyku, stejně si myslím, že si ji jednou určitě přečtu znovu :) Za mě 4,5 hvězdičky :)

18.11.2019 4 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Určitě kniha stojí za přečtení, ale hvězdičku srážím za překombinovanost - sem tam mi to přišlo až moc přitažené za vlasy a pro mne zbytečné natahování děje. U této knihy jsem bohužel nebyla tak "zažraná" jako u předchozích. Moje top zatím stále zůstává 1. a 3. kniha

29.08.2019 4 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Bomba! Nemohla jsme se odtrhnout! Sice jsem s Rhymem začala netradičně 3 knížkou v sérii, která mě uplně pohltila, takže jsem potřebovala ihned pokračovat v další. I když jsem prvně viděla film, který se mi líbil, tak opět knížka bezkonkurenčně lepší. Těším se na další :)

18.08.2019 5 z 5

Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Opravdu povedená kniha, velmi čtivá se svižným tempem, žádná hluchá místa, kdy bych se u knihy nudila. Sice jsem se vůbec nebála což jsme od knihy a recenzí celkem očekávala, ale nevadí. Klaudie/Alice velké překvapení, tomu opravdu tleskám.Trošku mne mrzí, že konec kdy nastává velké finále je popsán na pár stránkách - takové šup šup a konec.. Mohl být na konci rozlousknut i případ Amélie, co se tedy ve skutečnosti stalo a proč.. Ale jako prvotina skvělé :)

08.07.2019 4 z 5

Kameny věčných Kameny věčných Veronika Tondrová

Achjo, ač nerada, tak půjdu proti proudu..zápletka se mi zdála skvělá, ale nakonec mi to neskutečně připomíná Dark elements a i když jsem to nikdy dřív neudělala, tady jsem některé pasáže (tréninkové a bojové) přeskakovala a ke konci se modlila ať už mam dočteno..bohužel hlavní hrdinka mi lezla na nervy a spíš bych ji chováním tipovala tak na 15 než 20 takže tu lásku mezi nimi (a hlavně u něj) jsem jim nevěřila a opravdu nechápu co na ní Astaroth viděl…situace a pasáže co by stály za rozepsaní byly stručné o třech větách a naopak ty nudné byly rozepsané na dvou stránkách..spousta situací mi přišla přitažená za vlasy nebo tam byly uplně zbytečně, kdy nedoplňovaly celý děj.. mrzí mne to, ale tahle knížka u mne neobstála

15.01.2025 2.5 z 5

Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Mrazivě děsivé, syrové. Představa, že se tohle může reálně stát. Šílené.

09.04.2024 5 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Asi jedna z nejtíživějších knížek, co jsem četla.. a mé srdce téměr puklo.. Vím, že si ji už nikdy nepřečtu, ale jsem za přečtení ráda, protože ač to byla fikce, měla v sobě neskutnečné množství pravdy. A především neskutečné ryzí lásky. Opravdu doporučuji, ale bude se vám celou dobu svírat srdce.

13.07.2023 5 z 5

Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Ta kniha má rozhodně větší potenciál, ale uvidím u dalšího dílu. Nápad je vázně super, trochu mi to připomínalo Stmívání. Jen mám z toho trochu smíšené pocity, četlo se to dobře, ale x krát jsem nad těmi dialogy a situacemi nevěřícně kroutila hlavou jestli to autorka myslí vážně. Spousta situací proběhla až bych řekla zbrkle rychle. Vzdyť já ani nevím kdy se do sebe zamilovali, když spolu vlastne vubec nebyli. Občas mi to přišlo jakoby nelogické, odfláklé a nedomyšlené/nepromyšlené. Postavy byly fajn, i když mi Nora i Vee trochu lezly na nervy. A ten konec jedna pusa a nazdar?

26.04.2023 3 z 5

Pronásledovaní Pronásledovaní Stefanie Geryk

Tohle byla opět bomba! Pokud jste četli MH, tak určitě neváhejte! Stefanie Geryk prostě umí psát! Knihu jsem přečetla během jednoho večera, je to opět skvěle napsané a nešlo se odtrhnout. I když jsem Katarinu v MH moc nemusela, její příběh Vám ji odhalí v pravém světle a budete na ni koukat uplně jinýma očima… :) Sice MH bude navždy moje top srdcovka, ale i tento příběh si najde místo v mé knihovničce a Jon je prostě pan Božský!!! :) jen bych si přála, aby knížka byla delší a už se těším na příběh Amélie :)

20.01.2022 5 z 5