DomYell

Musím dát jen průměrné hodnocení. Kniha není špatná, ale mám trochu pocit, že se podle rukopisu nejedná o původní posmrtně dílo autora a možná z něj napsal pouze pár stran, nebo námět na knihu. Víc bych se přikláněl k možnosti falsifikatu...

Po už asi trojtem přečtení Exodusu jsem měl velká očekávání a s tím i velké obavy, aby se kniha minimálně podobala....
Kniha je uzasna. Vlastně to, co značí název, je jen taková záminka ke knize a je to jen její malá část..ale to je asi to, co jí dává sílu.

Nádherná kniha. Pro milovníky stylu M.P. je jak šitá na míru. Čtenář se stává svědkem byti dvounasobne vdovy, její rodiny a jejich boje s životem a Americkým snem.

Moc krásné povídání o Kamenici a okolí. Nechybí popis přírody, geologie a hlavně vzpomínky na starou Kamenici a její obyvatelé.

Takova hezká encyklopedie o některých našich velikánech.

Čekal jsem více o životě pana Horáčka. Sekce o sázkách mě moc nebraly, ale nejsem ani krevní a cílová skupina

Vohohoo, jedno z největších letošních prekvapeni. Narazil jsem na to za pár korun a teda pecka jako. Určitě bych tam našel nějaké nesrovnalosti, které vytvořila doba vzniku překladu, ale to vem čert, to beru spíše jako koření. Krimi z advokacie, perfektně propletené policii a s vůní Karibiku. Na studenou zimu - ideál.

Koupeno za pár kaček a překvapení za milion. Není to první a ani poslední kniha autora. Četl jsem ji po povídkách, vychutnával si je a nejednou jsem byl překvapený zaverem

Krásne zpracované příběhy v navázání na předcházející triplich. Určitě si znova rád po letech přečtu zase

Cekal jsem nějakou vyzrálou sondu do vzpomínek 30 let starých a místo toho jsem se dočkal něčeho, co vypadá, jako soubor slohových práci zvláštní školy

A já si roky lámal hlavu, proč je na všech letištích.... Že by to byla přelomová věda, to ani ne... Ale knihy v podobném tématu jsou si všechny až nepodobné podobné..

Další výborná Olsenovka. Baví mě oddělení Q a snažím se je moc necist, abych je neměl přečtený všechny a tohle je už bohužel predposledni

Úplně náhodně a ani nevím proč jsem po tom sáhl v knihovně a příjemně jsem se překvapil. Samosebou nejde o 2 roky v džungli, nebo něco takového, ale věřím, že ty vzpomínky a zkušenosti mohli byt velice intentivni

Koupeno v levných knihách bez jakýchkoliv ambicii a je to dobrý. Hodně se to doplňuje a dalšími zkušenostmi z Ruska z dalších stran.

Mensi ale zajimave dilko z dob minulych. Hrozne, jak lide museli riskovat tam, kde dneska skoro ani nelze postrehnout, ze je nejaka hranice

Kniha ma hezke ilustrace a i text je ctivy. Osobne bych obcas autorsky zustal v nekterych vecech vice neutralni, ale budiz. Pro fandy teto perly jihoceskeho kraje je to dilko, jako stvorene.
Tesim se zase nekdy na dalsi navstevu.

Ja si myslim, ze nebyt dopaden a zit do konce zivota ve stresu z dopadeni je mozna horsi trest, nez provaz, co to vyresi za minutu.
V knize neni moc popisovane jeho, jak to nazvat - dablove dilo - ale asi to neni ani potreba. Nejvetsi pocit uspokojeni clovek ma, ze jeho lebka - znehodnocena neodbornou exhumaci - se pouziva pro studijni ucely. Skoda, ze se to nikdy nedozvi.
Je potreba o tyranii nemlcet, nezlehcovat a nevytesnovat ji. Jen tak se muze spolecnosti podarit, aby se neco takoveho neopakovalo.

Vetsina svetla se upira na muze od Batu, ale byla tu i zena. Nebylo snadne stat vedle slunce a nespalit se, ale pani Marie to dokazala. Chybi mi v knize vice o jejim osudu po emigraci.

V bolesti a s bolesti vznika novy zivot.
Asi takhle bych tuto knihu charakterizoval, kdy pan Passer pise, jak se z neznaboha a #partyboje# stal hluboce verici clovek.
Stesti si clovek za penize nekoupi a tato zpoved je toho dukazem.