Drevak komentáře u knih
Konečně jsem se k této knize dostal a rozhodně nelituji. Ačkoliv normálně čtu spíš literaturu faktu, u téhle knihy jsem se zasekl a za pár dní ji přečetl.
Korektora jsem znal z internetu a tak jsem si musel pořídit i knižní verzi. Rozhodně toho nelituji ;)
Opravdu vynikající kniha popisující situaci jaká ve Rwandě vznikla a o hrdinství jednoho muže, který ač ohrozil sám sebe, zachránil na 1200 lidí před jistou smrtí. Jak píše Dean, zařadil bych to klidně jako povinnou četbu.
Skvělá kniha. Jen mi, podobně jako u knihy Mezisvět, přijde nedokončená. Nebo prostě jakoby stále otevřená...
Jak napsal kolega níže. Kniha dokáže obohatit den. Doporučit bych mohl ještě titul Kosti a svaly zenu.
Má nejoblíbenější kniha již po dlouhá léta. Náhodou jsem na ni narazil v knihovně kamarádových rodičů, vypůjčil si ji od nich (ano vypůjčil, v té době se knihy ještě normálně půjčovaly neb je lidé vraceli. Ne jak dnes) a během víkendu přečetl; a nakonec sháněl po knihkupectvích a antikvariátech, abych získal přesně toto vydání. Tím jsem se seznámil s panem Kerouacem a mohl se více ponořit do jeho díla.
Mám rád Gaimana a jeho dílo a tohle mě opravdu bavilo. Jen škoda, že dílko není delší. Když jsem si říkal co a jak bude dál, přišel konec knihy...
Zajímám se o Afriku a tak jsem se jednou dostal úplnou náhodou i k této knize. Nemohu jinak než doporučit.
Skvělá kniha. Rozhodně doporučuji k přečtení. Případně ještě knihu Oceán v kapce rosy.
Naprosto dokonalá kniha, skvěle čtivá. I přes poměrně dost stránek jsem ji přečetl za tři dny.
Dal jsem na radu známého, který mi již doporučil například Gaimanovo NikdyKde a stejně jako v předchozím případě jsem byl velice překvapen. Samozřejmě v pozitivním smyslu slova. Nádraží Perdido je naprosto skvěle napsané a autorovy popisy míst mi umožnily si ony scenérie krásně představit a vytvořit v hlavě. Zkrátka kniha rozvíjí naši fantazii a tvořivost, narozdíl třeba od televize. V brzku se pustím do titulu Jizva taktéž od p.Miévilla
A navíc příběh v knize končí zcela jinak než si čtenář až téměř do konce myslí...
Sovu jsem znal z internetu a tak mne zajímalo jak se předvede v knižní podobě. Z mého pohledu super a příběh v knize taky :D
Je velice zajímavé porovnávat naše česká a etiopská přísloví. Jak napsali již autoři, je zde krásně poznat "univerzalita" myšlení lidí, ačkoliv dotyční žijí ve zcela odlišných podmínkách.
Další ze zajímavých knih z historie v podstatě jediné africké země, která nikdy nebyla pod koloniální nadvládou.
pro někoho kdo o Jamajce neví vůbec nic bude kniha jistě přínosnou publikací.
Skvělá kniha jež uvádí mnoho faktů o jedné z Italsko-Etiopských válek.
Díky této knize jsem se dozvěděl spoustu zajímavých informací o několika státech sev.Afriky a jejich literatuře.
Další zajímavé čtení a pohledy na Habeš, respektive Etiopii.
Zajímavá kniha a pohled ze zajímavého úhlu na mnohé věci v knize popisované