Elea Elea komentáře u knih

Nohy z jílu Nohy z jílu Terry Pratchett

Jedna z nejlepších knih autora, úžasná oddechovka.

09.04.2023 5 z 5

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Čarodějky jsou dokonalé. Kniha na zlepšení nálady.

31.03.2023 5 z 5

Pravda Pravda Terry Pratchett

Další krásný, vtipný a hluboce pravdivý Pratchett.

24.03.2023 5 z 5

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Zajímavý příběh o cestování v čase, hlavní hrdinové byli sympatičtí, závěr knihy celkem logický, i když bych si přála jiný.

17.03.2023 4 z 5

Kočka na rozpálené plechové střeše Kočka na rozpálené plechové střeše Tennessee Williams (p)

Zajímavá ukázka toho, jak může také vypadat slavnostní rodinná večeře. Není to moc veselé čtení.

25.02.2023 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Romantický příběh z neromantické doby.

13.12.2022 4 z 5

Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Kniha určitě stojí za přečtení, i když stejné informace lze najít v řadě jiných - často starších - knih.

26.10.2022 4 z 5

Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Daniel Fiala

Čtenářský deník se mi líbí víc než letošní, už méně se mi líbí některá témata Čtenářské výzvy.

12.09.2022 4 z 5

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Hezká kniha, která srozumitelně a na příkladech vysvětluje zákon přitažlivosti.

08.08.2022 4 z 5

Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Kniha se mi moc líbila, hodně jsem se dozvěděla o práci v televizi. Líbily se mi také jednoznačně formulované názory pana Etzlera.

25.03.2022 5 z 5

Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost David Attenborough

S názory autora nelze než souhlasit - bohužel.

25.02.2022 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Kniha se mi nelíbila, připadala mi nesmírně rozvláčná, postavy nesympatické, jednání hlavní hrdinky občas nelogické. Pokračování knihy se ráda vzdám.

23.02.2022 2 z 5

Lovci knih Lovci knih Dirk Husemann

Velmi příjemné, pohodové čtení pro každého, kdo má rád historii a příběhy s nádechem napětí.

07.02.2022 4 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Perfektní závěr vynikající trilogie, napínavé až do konce, autorova fantazie je naprosto nevyčerpatelná.

25.01.2022 5 z 5

Feminismus je pro každého Feminismus je pro každého Chimamanda Ngozi Adichie

Stručný a výstižný popis feminismu, i každodenních situací, které zná každá žena a většinou si je ani s tímto pojmem nespojuje.

01.01.2022 5 z 5

Já, Claudius Já, Claudius Robert Graves

Hodně zajímavá kniha z období starověkého Říma, při čtení lze jen konstatovat, že lidé jsou pořád stejní.

01.08.2021 4 z 5

Nemrtvá inkvizice Nemrtvá inkvizice Jan Urban

Kniha se velmi dobře četla, děj má spád, líbily se mi odkazy na hudbu, filmy, současné dění. Trochu mi začala vadit Eliška. Předcházející díl se mi přece jen líbil o něco víc.

27.07.2021 4 z 5

Dobré a ještě lepší jitro Dobré a ještě lepší jitro František Nepil

Jedna z mých milovaných knih na zlepšení nálady.

07.07.2021 5 z 5

Plán vaší duše Plán vaší duše Robert Schwartz

Vynikají kniha, nutí k přemýšlení a přehodnocení přístupu k některým lidem i některým událostem.

10.05.2021 5 z 5

Jak chutná moc Jak chutná moc Ladislav Mňačko

Kniha, kterou by si měl přečíst každý, nemohu se zbavit dojmu, že je stále hodně aktuální.

05.02.2021 5 z 5