Elion
![To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech)](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105733/to-by-se-zverolekari-stat-nemelo-1-dil-105733.jpg?v=1326550256)
Krásně napsaný příběh o tom, co zažíval obyčejný veterinář na začátku své praxe a jak postupovaly lékařské metody a vyvíjely se nové léky.
Rozhodně se k těmto knihám ještě jednou vrátím.
![Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382011/tater-z-osvetimi-V67-382011.jpg?v=1535578723)
Další ze silných příběhů. Excelentně napsané a jako jeden z mála příběhů se šťastným koncem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dokonalé městečko Dokonalé městečko](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530377/dokonale-mestecko-65a7b53db34ad.jpg?v=1705489725)
V první řadě bych ráda řekla, že si nemyslím, že je to horor. Slovo horor je v tomhle případě asi dost přitažené za vlasy. U hororu by se měl člověk skutečně bát, mít strach. To se tady nestalo ani jednou.
Moc se mi líbil námět. Myslím, že něco podobného jsem ještě nečetla. To, jak se hlavní hrdinka dostala do města, bylo vlastně dost uvěřitelné. Vím, že záměna mezi dvojčaty je dost známá věc, hlavně v dětství a dospívání, ale i v dospělosti to není až tak neuvěřitelné.
Život ve městě je vlastně bez sebemenší chybičky. Člověk má všechno o čem snil. Sejde na tom, jakou je ochoten zaplatit cenu. O tom ale hlavní hrdinka nemá nejmenší tušení.
Myslím, že kniha by si zasloužila více stran. Ráda bych se mnohem více dozvěděla o fungování městečka a celém tom uskupení v něm.
Konec mi přišel trochu uspěchaný a unáhlený. Taky by si zasloužil trochu rozvést. Samotná poslední kapitola by mohla trochu víc přiblížit to, jak to vlastně celé dopadlo. Takhle mi to přišlo takové hodně neurčité.
Celkově to, nakonec, bylo moc příjemné čtení. Rozsahem je kniha ideálním společníkem na cesty. Takže pokud chcete knihu se zajímavým námětem, tady ji máte.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Klekánice Klekánice](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/klekanice-645eb128b524c.jpg?v=1683927336)
Samotný název knihy nám, o příběhu uvnitř, nic moc neřekne a přijde mi trochu zavádějící. Zmínek o mytologii a samotné Klekánici tam totiž je jak šafránu, takže skoro žádné. Ale jako lehká detektivka je to skutečně moc dobré čtení. Je to hlavně o nepochopení a možná spíš ještě víc o tom, co lidé vidět nechtějí i když to mají přímo pod nosem a jiný jim na to ukazuje prstem. Tahle kniha hlavně říká, že i když si myslíme, že je člověk úplně vyšinutý, možná není od věci trochu zpomalit a podívat se na situaci jeho pohledem. Možná budeme překvapeni.
Po Klekánici doporučuji sáhnout všem, kteří nemají rádi moc krvavé detektivky, ale zároveň se nebojí odkrýt těžké téma, kterým únos dítěte bezpochyby je.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hypotéza lásky Hypotéza lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496116/hypoteza-lasky-63be9e1bdf7ff.jpg?v=1673436699)
Tak i já už jsem se konečně dostala k tomu, abych si přečetla tuhle jednohubku od Ali Hazelwood. Po tom, jaké jsem na ní slyšela ohlasy, jsem se neskutečně bála, jestli se mi bude líbit. Nebylo by to poprvé, co bych se spálila. Ale jak moc jsem se pletla.
Hlavní hrdinku Olive jsem si neskutečně zamilovala, tím stylem, že bych ji za její naivitu občas praštila její vlastní knihou po hlavě =D Kolikrát jsem si řekla: „Holka no táááák, to přeci musíš vidět“. A když už to viděla, tak si řekla, že vidí blbě. No nemilujte ji za to. =D
A Adam… co k němu říct. Vysoký, krásný, svalnatý a ještě takový „drsňák“, který pod tvrdou slupkou schovává nádhernou a citlivou duši.
Celá kniha tak byla plná slow-burn romantiky, zároveň ale předstírané romantiky, parádního humoru, sarkasmu a klišé. A všechno to do sebe skvěle zapadalo a ladilo. Chemii mezi hlavními hrdiny jste viděli na první pohled a jen jste se bavili nad tím, jak jsou oba úplně praštění.
Zasazení do vysokoškolského prostředí se tady hodně osvědčilo. Konečně nám nějaký autor ukázal, že krásná romantika se dá psát i pro postavy, kterým není max dvacet. Tím, že jsou postavy starší, vyspělejší, si s nimi autorka mohla více pohrát a dodat tak celé knize nádech reálnosti.
Za mě to byla skvěle napsaná romantická kniha a myslím, že jsem dlouho takovou nečetla. Určitě brzy sáhnu po další knize od této autorky. Jestli jsou i její další knihy takovéhle, tak není na co čekat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465035/knihkupectvi-posledni-nadeje-ymU-465035.jpg?v=1612472130)
Letos se mi ještě nestalo že bych se nějakou knihu spálila a ani tahle není výjimkou.
Kniha, ve které se ocitáme uprostřed dalších knih. Konkrétně v knihkupectví a to je ráj pro knihomolské srdce.
Kniha je naprosto typickým od nenávistí k lásce, ale rozhodně jí to neubírá na kvalitách.
Já hledala lehkou romantiku na zrelaxování a to přesně mi tahle kniha dala. Ta trocha té erotiky co tam byla vstunutá tomu jen dodala další chuť.
Některé ze situací v knize byli trochu přitažené za vlasy ale nakonec to ničemu nevadilo.
A ten konec! Moje knihomolské srdce se vzneslo do nebes. Tohle je podle mě sen každé holky co miluje knihy.
Knihomolsé romantické dušičky, touhle knihou rozhodně nešlápnete vedle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278507/porodni-baba-od-reky-hope-ODx-278507.jpg?v=1454885232)
Osudy jedné porodní báby s tajnou minulostí, protloukající se světem minulého století. Více takových knih.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Panda a dráček Panda a dráček](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489099/panda-a-dracek-3Mw-489099.jpg?v=1644610716)
Milá a velmi laskavá kniha s mnoha krásnými myšlenkami a moudry. Jsem moc ráda že jsem se nakonec rozhodla knihu přečíst.
Je to krásná jednohubka na večer, ale pokud si skutečně chcete její hloubku vychutnat a zahloubat se do jejích myšlenek, rozložte si ji na více chvil. Přečtěte si kousek a zamyslete se nad tím co vám kniha chce říct.
Textu v knize není mnoho, ale o to větší hloubku má. Doplněný je o krásné ilustrace které celou knihou provází.
Knihu vám musím určitě doporučit a nad myšlenkami v ní se zamyslete.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Veľká panda a malý drak Veľká panda a malý drak](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485068/velka-panda-a-maly-drak-9Si-485068.jpeg?v=1637876901)
Knihu vám musím určitě doporučit a nad myšlenkami v ní se zamyslete.
Kniha je naprosto typickým "od nenávistí k lásce", ale rozhodně jí to neubírá na kvalitách.
A ten konec! Moje knihjomolské srdce se vzneslo do nebes. Tohle je podle mě sen každé holky co miluje knihy.
Knihomolsé romantické dušičky, touhle knihou rozhodně nešlápnete vedle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444810/cervena-bila-a-kralovsky-modra-pmW-444810.jpg?v=1594676012)
Jedna z nejlepších YA knih co jsem teď v poslední době četla. Nemohla jsem se od toho odpoutat a knihu jsem tak přečetla na jeden zátah. Kniha je nesmírně čtivá. Moc se mi na ní líbí to, že děj není moc složitý a vše je v knize krásně popsáno. Za mě rozhodně 5 hvězdiček a vím už teď že jednou se k ní moc ráda vrátím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Underground Underground](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436924/underground-Pp3-436924.jpg?v=1584359192)
Opět další lahůdka pd Kotlety jak má být. Tenhle autor nikdy nezklame.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Králové Wyldu Králové Wyldu](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398867/kralove-wyldu-slava-nikdy-nezestarn-DQK-398867.jpg?v=1607491091)
Krásně napsaná kniha.
Čtení mě bavilo hned od samého začátku.
Nejlepší na tom všem bylo to, přemýšlet nad tím, že je to vlastně putování několika staříků a to, jak někdy popisovali, co jim ta cesta dává za útrapy a jak to za mlada zvládaly. Nedalo se nad tím nesmát =)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Máj Máj](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253979/maj-oVU-253979.jpg?v=1447450662)
Byl první Máj, lásky čas. Klasika, která by neměla chybět v žádné knihovně =)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ženy bez slitování Ženy bez slitování](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431701/zeny-bez-slitovani-qBl-431701.jpg?v=1581956838)
Kniha byla napsaná moc dobře, děj odsýpal a nikde nebyla hluchá místa. Poměrně krátké kapitoly jsou z pohledu tří hlavních hrdinek. Nicméně v ději se pořád krásně orientujete a vždy víte (pokud autorka chce), v které době se ta daná událost děje a proč. Ze začátku se jejich příběhy nijak neprolínaly, ale postupně začínáte odkrývat, cože se to vlastně děje a jaké plány začínají postupně spřádat.
Jsem moc ráda, že jsem na tuto autorku narazila a zařazuji ji do svého seznamu autorů, od kterých si ještě někdy chci něco přečíst.
Pokud jste o ní ještě nikdy neslyšeli a máte rádi krimi, zkuste se po jejích knihách poohlédnout. Myslím, že nebudete litovat.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bestie z Buchenwaldu Bestie z Buchenwaldu](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504340/bestie-z-buchenwaldu-J73-504340.jpg?v=1670732296)
Ilse Kochová, přezdívaná čarodějnice z Buchenwaldu. Tato kniha je o ní. Je o ženě, která víc než ji, připomíná stvůru. Člověk si vlastně říká jak takoví lidé mohli žít mezi námi.
Ilse byla manželkou velitele tábora v Buchenwaldu a tak jí prošlo víc, než by prošlo komukoliv jinému. Spousta z toho, co se v knize popisuje, je nechutné a zvrácené. A když zjistíme, jak dlouho jí to procházelo...
Stejně tak špatný je i konec knihy, kdy se dozvídáme, co se s ní vlastně stalo a myslím že nejeden člověk si řekne, Není to málo? Za to všechno co provedla? Ale pak si uvědomím, že kdybychom udělali to, co třeba mě osobně přišlo na mysl, snížili bychom se na její úroveň a to by z nás nedělalo o nic lepší lidi, než byla ona. To co se s ní stalo nakonec je možná pro mnoho lidí mírným trestem a rozhodně to nevykoupí ani jednu zmařenou duši, ale alespoň před soudem stanula a dočkala se nějakého trestu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klub rozkoše Klub rozkoše](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490695/klub-rozkose-4Hy-490695.jpg?v=1645018847)
Úplně ze začátku jsem netušila co mám od knihy očekávat a vlastně jsem se do ní pouštěla s tím, že vůbec netuším co jdu číst.
O to víc mě mile překvapila. Kniha je vlastně takovým průvodcem světem se&uální rozkoše. Vysvětluje, co je to milování sebe sama a že s&x není jen o tom jednom, ale je to i tom všem kolem. Je to přijetí sebe sama takových jací jsme a dokud nebudeme milovat sebe, nemůžeme správně milovat ostatní. Text se pak stočí i k různým praktikám, radám a typům. Ty jsou pak doplněné o lehké kresby.
A věta: „Nikdo tě nikdy neo&uká tak dobře, jako ten/ta, kdo si užívá, že tě dělá.“ je věta, nad kterou by se všichni měli zamyslet a pochopit co se nám snaží říct.
Za mě tohle byla kniha, která mi toho hodně dala a myslím, že si ji pořídím i do své knihovničky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475055/po-stopach-jacka-rozparovace-Qxg-475055.jpg?v=1623791287)
Jack Rozparovač, jméno které bylo v londýnských ulicích velmi známe. Lidé se báli, báli se bestie která po nocích vraždí lidi. (nevím, ale hned mě napadl Voledomort ️)
A na druhé straně těhlech hrůz stojí Audrey Rose. Dcera bohatého šlechtice, který se jí snaží držet v zlaté kleci plné čajových dýchánků a luxusních šatů. Z téhle klece ale dost často utíká, aby žila život který chce žít. Život který do mužského londýnského světa nepatří.
Utíká totiž do laboratoře svého strýce a tam se věnuje studiu mrtvých těl. Umí je precizně rozřezat i zašít a zjistit z nich důkazy.
A proto není divu že se pustí do pátrání po Jackovi když jí na pitevním stole přistane jeho první mrtvola.
Příběh o dívce snažící se vydobýt si své místo na slunci ryze v mužském světě. Příběh o tom, jaké to je být svázaná okovy pravidel a nemoci tak dýchat. Příběh o dívce co se vzepřela světu a postavila se na vlastní nohy, připravena se s ním porvat. S každou další ranou která ji měla uvrhnout zpět se místo toho vynořila silnější a nebezpečnější.