ElizPetrova | Komentáře u knih | Databáze knih

ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Tyto knihy se čtou snadno... jedna z mých oblíbených autorek detektivní série opět nezklamala. Zatím všechny příběhy z této série si drží určitou kvalitu. Potěšilo mě, když jsem zjistila, že v zahraničí bylo vydáno už 16 knih, takže se máme na co těšit.

21.03.2023 4 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Nejkrásnější kniha, kterou jsem v poslední době četla. I přesto, že je poměrně objemnější, měla jsem ji dočtenou během několika dnů. V podstatě jsem se od ni nemohla odtrhnout, pokud to nebylo nutné. Jedná se o příběh pojednávající především o období první světové války z trochu jiného prostředí se silnými ženskými hrdinkami. Hlavní postavy se mi zaryly do kůže a veškeré bolesti a strasti jsem prožívala s nimi. Nejednou mě příběh dojal. Doporučuji všem.

16.02.2023 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Jediné, co mě nutilo číst dál, byl fakt, že nerada nechávám knihy nedočtené. A také mě zajímalo, jak to ve finále vypadne. Vykreslení hlavních postav se mi vůbec nezamlouvalo, žádná z nich mi nebyla sympatická. Konečné rozuzlení mě trochu zklamalo. Za thriller bych knihu rozhodně neoznačila.

16.01.2023 3 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

O této knize jsem si nic nevyhledávala, ani jsem nečetla anotaci, jen vím, že byla všude opěvována a konečně jsem se k ní dostala. Byla jsem velmi příjemně překvapena. Rozhodně se nejedná o klasickou romantickou YA. Příběh jsem přečetla na jeden zátah. Kniha se zabývá i dost vážnými tématy, je napsána velmi čtivě a neotřele. Mohu jedině doporučit.

10.01.2022 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Odvrácená stránka českých dějin.. velmi smutný a depresivní příběh.. nicméně hlavní hrdinka Gerta mi bohužel byla šíleně nesympatická. Ale i tak jsem vděčná, že jsem si mohla knihu přečíst a podívat se na válku i poválečné období i z jiného úhlu pohledu.

18.07.2021 4 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Knihu jsem přečetla poměrně rychle, četla se snadno, nicméně nějak jsem se nemohla vžít do hlavní hrdinky Anny a tak nějak mě čtení jejího příběhu nechávalo poměrně chladnou.. asi se tím budu lišit od většiny ostatních.. avšak přečíst si ji určitě doporučuju, nezabere to tolik času a i přesto, že ji nehodnotím úplně nadšeně, nenudila jsem se.

07.05.2021 3 z 5

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Upřímně jsem vůbec nečekala, že se mi biografie Michelle Obama bude tolik líbit. Kniha je psaná lidsky, od srdce. Velmi inspirativní a neskutečně odvážná a silná žena! Jedná se o jednu z nejlepších knih, které jsem v roce 2024 měla možnost přečíst.

03.01.2025 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Čekala jsem něco víc. Téměř všechny postavy ploché, bez charakteru.. Řada nelogičností a nudných pasáží... Plus dávám za draky a překvapivý závěr.. nicméně kniha mohla být klidně o 1/4 kratší.. Ale pokračování si přečtu.

29.07.2024 3 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Historické romány od Kena Folletta jsem si zamilovala. Sice souhlasím s některým názory, že tento příběh je slabší než dva předchozí, ale i tak splnila kniha všechna má očekávání. Některé historické události jsem si i dohledávala na internetu a oprašovala vědomosti ze studijních let. Knihu jsem si užila.

23.07.2024 4 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Musím bohužel přiznat, že jsem z této knihy nebyla tolik nadšená jako z předchozích. Přišlo mi, že byly případy vyprávěny úplně jiným způsobem, vystupuje zde tolik postav, že jsem měla zezačátku problém se v nich vyznat. Zápletky vražd a jejich vyšetřování mě tentokrát také tolik nenadchlo, jako tomu bylo v předešlých dílech. A Ava mě tentokrát vytáčela více než obvykle. Navzdory mé kritice je ale kniha stále poměrně zdařilá a řadí se dle mého k těm lepším detektivním/krimi příběhům.

26.02.2024 3 z 5

Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

Skvělé pokračování série.. velmi se mi opět líbilo celkové zpracování a zakomponování formátu podcastu. Příběh byl za mě trochu méně uvěřitelný. Konec mě celkem překvapil, nečekala jsem, že to zajde až tak daleko. Pipa jako hlavní hrdinka mě bavila. Škoda, že poslední díl není přeložen do češtiny, budu muset sáhnout po anglickém vydání.

18.08.2023 4 z 5

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Musím říct, že první kniha ze série mě bavila o něco více než Černá díra, ale i tak to bylo super. Akorát musím přiznat, že jsem se občas ztrácela v množství postav a jejich podobně znějících jmen. Přišlo mi, že u knihy musím být stoprocentně soustředěná, aby mi nic neuniklo. Nevím, jestli by se mi kniha tolik líbila, pokud bych dala přednost psané formě, ale formou audioknihy mi plně vyhovuje. Klára Cibulková, která ji namluvila, je skvělá.

28.06.2023 4 z 5

Co vás v dějáku nenaučili Co vás v dějáku nenaučili Markéta Lukášková

Naprosto nenásilné, nenáročné a stručné vyprávění důležité části dějin naší země pro někoho, kdo o tomto období opravdu téměř vůbec nic neví, protože je pravda, že se na něj ve středoškolských osnovách dost zapomíná. Kniha se četla rychle a jednoduše.

11.02.2023 4 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Autorka mě začíná čím dál víc bavit, doufám, že se u série dočkáme ještě mnoha pokračování. U tohoto příběhu jsem si vůbec netroufala odhadnout, kdo za všemi vraždami stojí a na konci jsem byla dost překvapená. Kniha byla napínavá, velmi čtivá. Konec za mě možná trochu uspěchaný.

27.11.2022 4 z 5

Omyl Omyl Elle Kennedy

Za mě druhý díl slabší než první, jedná se o prvoplánovou romantiku prodchnutou erotickými scénami z vysokoškolského prostředí. Ideální, když potřebujete opravdu vypnout a na nic nemyslet. Další díly si určitě přečtu.

12.09.2022 3 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Zajímavý thriller. Sama děti nemám, a přesto jsem se při čtení zamýšlela, jak bych se asi cítila a jednala v podobných situacích jako hlavní protagonisté knihy. Konec byl za mě trochu moc happy end a přitažený za vlasy, ale jinak super.

05.07.2022 4 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Výborná vyvražďovačka od českého autora ve stylu Hunger Games, přičemž pokud bych to měla porovnat, tak Hunger Games je pro děti, 15 minus je o dost drsnější, zvrácenější a nechutnější. Velmi dobře se to četlo a celý příběh se něco dělo. Pokud by byl člověk hnidopich, tak by si určitě našel v knize dost nelogičností, ale já jsem stránky hltala a kniha mě bavila.

05.07.2022 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Detektivka, která mě ničím nepřekvapila, nijak zvlášť nenadchla, ale ani mě neurazila a celkem mě bavila. Začátek se vyvíjel slibně, konec za mě spíše zklamáním. Pokračování si nicméně nejspíše přečtu.

23.05.2022 3 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Bez spoilerů je potřeba říci, že určitý element v této knize chybí a asi nějakou dobu v dalších dílech chybět bude. Případ samotný mě tolik nezaujal, jak tomu bylo u dílů předešlých, i přesto jsem se opět nenudila. Obzvlášť mě bavila komunikace mezi Bryantem a Kim a jejich slovní přestřelky, ti dva jsou naprosto skvělí!

03.05.2022 4 z 5

Nerozlučné Nerozlučné Simone de Beauvoir

Jednoduše a přitom tak krásně a čistě popsaný příběh přátelství dvou žen. Dlouho jsem si chtěla od autorky něco přečíst, jelikož jako ženy si ji nesmírně vážím. Vůbec mě nezklamala. Také oceňuji, že je kniha doplněna o fotografie z autorčina života.

11.07.2021 4 z 5