Ella_85 Ella_85 komentáře u knih

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Beru tuhle knizku, jako prehled zajimavosti a informaci, o kterych jsem nevedela. Nemela jsem predstavu o cem bude a tim bych to uzavrela

17.07.2023 4 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Uz od prvnich vet a souveti je u me dojeti, nastvani, krouceni hlavou a samozrejme i slzy.
Spousta lidi pise, ze by to chtelo ubrat na poctu stran, jenze ty popisy toho vseho, co se udalo a deje jsou proste na miste. Pak by chybel pocit toho, ze jste v Medvedine nebo Hedu.
Docitam a je mi z toho uz ted smutno. Krasna serie a kdo si na Backmanuv styl zvyknul, tak mu bude chybet
*Docteno!!!
Ta bichle za to stala a uplakany oci taky

27.06.2023 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Dej hodne svizny a jakoby v autorovych rukach (prstech) uspechany. Datovane kapitoly tomu moc nepomohly.
Kazdopadne jsem zvedava na druhou cast a treba uz se dej bude odvijet pozvolneji

08.06.2023 4 z 5

Transatlantik Transatlantik Volker Kutscher

Moc malo Gereona, Marlow dostal co si zaslouzil a Charly byla za hrdinku, i kdyz se o to neprosila
Snad nebude trvat moc dlouho nez se objevi dalsi dil a plny pocet davam, ze mam tuhle serii moc rada, i kdyz tahle kniha nebyla uplne s wow efektem, cetla se svizne a stranky ubihaly az moc rychle.
A korektori by mohli byt priste pozornejsi

08.06.2023 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Nedocetla jsem a to se mi stava malokdy. Strasne moc postav a nez jsem se dobrala k nejakemu deji, tak uz jsem nevedela kdo ke komu patri.
Mam rada (i kdyz to zni blbe) pribehy z techto dob, ale tenhle mi nejak nesel.
Jsem zvedava na Sudetsky dum

25.05.2023

Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Michal Viewegh

Dalsi pribeh o zivote Mojmira tentokrat o pomoci druhym.
Rychla knizka, v niz se neopomnelo zminit o aorte a rozvodech a starnuti, ale nevadilo mi to. Uz jsem si na to u Viewegha zvykla. Kniha je urcite lepsi nez predchozi.
Tentokrat jsem necetla z povinnosti ale tesila jsem se na to o cem kniha bude. I kdyz nejaky politicky thriller by pro zmenu nebyl spatny

20.05.2023 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Smutne, moc smutne

10.05.2023 4 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Ja doufam, ze Peter Vinston si najde duvod jezdit do Österlenu casteji.
Verte nebo ne, ale vraha jsem si tipla na prvni dobrou vsak uz mam o vrazdach taky neco nacteno :-)
A tahle serie je prima, ne vylozene krvak, ale napeti v pribehu je a spravne davkovane.
Kratke kapitoly deji pomahaji a ja mela Jarmark (bohuzel) behem dne precteny. Tesim se na dalsi

10.05.2023 5 z 5

1795 1795 Niklas Natt och Dag

Napada me jestli by serie preci jen nemohla byt tetralogie a predchozi knihy se mi libily o trosicku vic.
Neco mi v tehle chybelo, ale nedokazu popsat co. A autor treba prida jeste jeden rok o zivote Emila, Mickela a Anny

04.05.2023 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nora a jeji zivot, snaha o jiny zivot
Zivotu nemusis rozumet, staci ho zit.

10.04.2023 5 z 5

Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Osud Elizabeth, ktera proplouva staletimi.
I presto jakym zpusobem se ke svemu zivotnimu udelu dostala, jsem hltala stranku za strankou, neslo jinak. Dlouho se mi nestalo, abych knizku precetla v podstate behem jednoho dne. Moc hezky pribeh

08.04.2023 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Napinave az po koruny nejvyssich stromu
A jak se rika pod svicnem byva nejvetsi tma. Skoda, ze pribeh nebyl uplne beze ztrat. Ale melo to spad a dej se odvijel bleskove, i kdyz jsem si rikala, kolik lidi do toho hroznyho lesa jeste vleze

06.04.2023 5 z 5

Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Ten kdo prisel na chut Benovi Aaronovitchovi a jeho serii o Petru Grantovi (treba ja), tak nebude kusnit.
Me se to zatim moc libi (jsem v pulce knihy)
4.4.23 - docteno
Neni to kniha pro kazdeho, prirovnala bych to ke klubu narocneho divaka. A ta orizka je vazne nadherna
Sem tam jsem se ztratila v tom, kdo co rika, ale par vet zpet a nasla jsem smysl.
Nechci spoilovat, ale jedna osoba me zaujala svou bezvyraznosti a jeji pozice v pribehu me pak moc neprekvapila, jak se rika: neco jsem cula.
Nevim jestli kniha bude mit pokracovani, ale do nej uz asi nepujdu.
Vsechny ty uvahy a myslenky mi zavarily mozkove zavity a ted si budu muset precist zase o nejakych vrazdickach ;-)

02.04.2023 5 z 5

Akce Farao Akce Farao Philipp Vandenberg

Trosku zmatecne, ale historicke knihy muzu a nakonec se mi pribeh moc libil

28.03.2023 3 z 5

Třetí říše poslouchá: Prolamování spojeneckých šifer v letech 1939–45 Třetí říše poslouchá: Prolamování spojeneckých šifer v letech 1939–45 Christian Jennings

Cekala jsem od knihy neco jineho. Nedocetla jsem ji. Mam rada knihy se spionskou tematikou, ale tohle nebylo pro me. Treba ji dam za par let sanci

28.03.2023 2 z 5

Ďáblovo zlato Ďáblovo zlato Vojtěch Záleský

Dva bratri, kteri se rozhodnout zit novy zivot za velkou louzi. Napad na pribeh i zapletka se mi moc libily, i kdyz jak to dopadne bylo predvidatelne a smutne. Cekala jsem jiny konec.

28.03.2023 3 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Prvni prectena knizka od Javurka, dalsi uz mam v zasobe.
Poutavy pribeh, ktery se strida s deji z minulosti a soucasnosti hlavni postavy. A popis prirody Krusnych hor uplne nejvic :-)

28.03.2023 4 z 5

Nikdy Nikdy Ken Follett

Mam Folletta rada, jeho Stoleti jsem si neskutecne uzila, ale tahle kniha se urcite neda precist jednim dechem.
Je to az moc realisticke a nekdo by ten knoflik vazne zmacknout mohl.
Dlouho mi trvalo se zacist, nektere pasaze me nebavily ani trochu a proste jsem prelistovala. Kazdopadne je tahle kniha vyjadreni toho, co by se mohlo stat. Doufam, ze nestane, nikdy.

26.03.2023 4 z 5

Případ prezident Případ prezident Marc Elsberg (p)

Chvili mi trvalo, nez jsem se zacetla a chytla tempo a styl vypraveni. Pribeh je napsany tak zajimave, az si misty rikate, ze tohle bylo opravdu v tv, o tomhle se psalo a tohle se opravdu stalo a kombinujete, dedukujete a nakonec stejne nevite, kde je pravda.
Dnesni doba je fakt blazniva a to co se deje, si uz ani v te televizi nevymysli. Za me plny pocet :-)

01.03.2023 5 z 5

Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek Andreas Gruber

Ja jsem i s timhle pribehem moc spokojena. Mozna je to i tim, ze jsem knihy cetla ne tak jak vysly, ale v podstate od posledni. A styl jako takovy uz me neprekvapil. Sem tam mi taky neco prislo navic, nebo zbytecne natahovane, ale celkovy dojem z knihy mi to nezkazilo. Vic se i dozvidame o „vedlejsich“ postavach…A tak se tesim na dalsi vysetrovani s Maartenem a Sabine.

08.02.2023 5 z 5