Ella_85
![Přátelé Přátelé](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413462/pratele-6Or-413462.jpg?v=1562753656)
Beru tuhle knizku, jako prehled zajimavosti a informaci, o kterych jsem nevedela. Nemela jsem predstavu o cem bude a tim bych to uzavrela
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vítězové Vítězové](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509589/vitezove-u5N-509589.png?v=1675510829)
Uz od prvnich vet a souveti je u me dojeti, nastvani, krouceni hlavou a samozrejme i slzy.
Spousta lidi pise, ze by to chtelo ubrat na poctu stran, jenze ty popisy toho vseho, co se udalo a deje jsou proste na miste. Pak by chybel pocit toho, ze jste v Medvedine nebo Hedu.
Docitam a je mi z toho uz ted smutno. Krasna serie a kdo si na Backmanuv styl zvyknul, tak mu bude chybet
*Docteno!!!
Ta bichle za to stala a uplakany oci taky
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495493/sudetsky-dum-CSY-495493.jpg?v=1652213492)
Dej hodne svizny a jakoby v autorovych rukach (prstech) uspechany. Datovane kapitoly tomu moc nepomohly.
Kazdopadne jsem zvedava na druhou cast a treba uz se dej bude odvijet pozvolneji
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Transatlantik Transatlantik](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506401/transatlantik-PRZ-506401.jpg?v=1669290162)
Moc malo Gereona, Marlow dostal co si zaslouzil a Charly byla za hrdinku, i kdyz se o to neprosila
Snad nebude trvat moc dlouho nez se objevi dalsi dil a plny pocet davam, ze mam tuhle serii moc rada, i kdyz tahle kniha nebyla uplne s wow efektem, cetla se svizne a stranky ubihaly az moc rychle.
A korektori by mohli byt priste pozornejsi
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chaloupky Chaloupky](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457519/chaloupky-9Cf-457519.png?v=1629998942)
Nedocetla jsem a to se mi stava malokdy. Strasne moc postav a nez jsem se dobrala k nejakemu deji, tak uz jsem nevedela kdo ke komu patri.
Mam rada (i kdyz to zni blbe) pribehy z techto dob, ale tenhle mi nejak nesel.
Jsem zvedava na Sudetsky dum
![Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512121/maly-gatsby-a-carmen-z-chodoriva-6400e9b62d067.jpg?v=1677781430)
Dalsi pribeh o zivote Mojmira tentokrat o pomoci druhym.
Rychla knizka, v niz se neopomnelo zminit o aorte a rozvodech a starnuti, ale nevadilo mi to. Uz jsem si na to u Viewegha zvykla. Kniha je urcite lepsi nez predchozi.
Tentokrat jsem necetla z povinnosti ale tesila jsem se na to o cem kniha bude. I kdyz nejaky politicky thriller by pro zmenu nebyl spatny
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510800/smrt-ciha-na-jarmarku-qvG-510800.jpeg?v=1675946413)
Ja doufam, ze Peter Vinston si najde duvod jezdit do Österlenu casteji.
Verte nebo ne, ale vraha jsem si tipla na prvni dobrou vsak uz mam o vrazdach taky neco nacteno :-)
A tahle serie je prima, ne vylozene krvak, ale napeti v pribehu je a spravne davkovane.
Kratke kapitoly deji pomahaji a ja mela Jarmark (bohuzel) behem dne precteny. Tesim se na dalsi
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![1795 1795](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486847/1795-VMC-486847.jpg?v=1664380121)
Napada me jestli by serie preci jen nemohla byt tetralogie a predchozi knihy se mi libily o trosicku vic.
Neco mi v tehle chybelo, ale nedokazu popsat co. A autor treba prida jeste jeden rok o zivote Emila, Mickela a Anny
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484552/pulnocni-knihovna-ZfS-484552.jpg?v=1637601719)
Nora a jeji zivot, snaha o jiny zivot
Zivotu nemusis rozumet, staci ho zit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327302/dcera-carodejnice-h02-327302.jpg?v=1501929828)
Osud Elizabeth, ktera proplouva staletimi.
I presto jakym zpusobem se ke svemu zivotnimu udelu dostala, jsem hltala stranku za strankou, neslo jinak. Dlouho se mi nestalo, abych knizku precetla v podstate behem jednoho dne. Moc hezky pribeh
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kořist Kořist](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458306/korist-jrO-458306.png?v=1605796238)
Napinave az po koruny nejvyssich stromu
A jak se rika pod svicnem byva nejvetsi tma. Skoda, ze pribeh nebyl uplne beze ztrat. Ale melo to spad a dej se odvijel bleskove, i kdyz jsem si rikala, kolik lidi do toho hroznyho lesa jeste vleze
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Atlasova šestka Atlasova šestka](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495771/atlasova-sestka-aHD-495771.jpg?v=1656363844)
Ten kdo prisel na chut Benovi Aaronovitchovi a jeho serii o Petru Grantovi (treba ja), tak nebude kusnit.
Me se to zatim moc libi (jsem v pulce knihy)
4.4.23 - docteno
Neni to kniha pro kazdeho, prirovnala bych to ke klubu narocneho divaka. A ta orizka je vazne nadherna
Sem tam jsem se ztratila v tom, kdo co rika, ale par vet zpet a nasla jsem smysl.
Nechci spoilovat, ale jedna osoba me zaujala svou bezvyraznosti a jeji pozice v pribehu me pak moc neprekvapila, jak se rika: neco jsem cula.
Nevim jestli kniha bude mit pokracovani, ale do nej uz asi nepujdu.
Vsechny ty uvahy a myslenky mi zavarily mozkove zavity a ted si budu muset precist zase o nejakych vrazdickach ;-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Akce Farao Akce Farao](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5544/akce-farao-fQ0-5544.jpg?v=1532373753)
Trosku zmatecne, ale historicke knihy muzu a nakonec se mi pribeh moc libil
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Třetí říše poslouchá: Prolamování spojeneckých šifer v letech 1939–45 Třetí říše poslouchá: Prolamování spojeneckých šifer v letech 1939–45](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436226/treti-rise-posloucha-prolamovani-sp-pSb-436226.jpg?v=1583749349)
Cekala jsem od knihy neco jineho. Nedocetla jsem ji. Mam rada knihy se spionskou tematikou, ale tohle nebylo pro me. Treba ji dam za par let sanci
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Ďáblovo zlato Ďáblovo zlato](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445622/dablovo-zlato-LhT-445622.jpg?v=1592231145)
Dva bratri, kteri se rozhodnout zit novy zivot za velkou louzi. Napad na pribeh i zapletka se mi moc libily, i kdyz jak to dopadne bylo predvidatelne a smutne. Cekala jsem jiny konec.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Prvni prectena knizka od Javurka, dalsi uz mam v zasobe.
Poutavy pribeh, ktery se strida s deji z minulosti a soucasnosti hlavni postavy. A popis prirody Krusnych hor uplne nejvic :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nikdy Nikdy](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468438/nikdy-Aeh-468438.jpg?v=1642627485)
Mam Folletta rada, jeho Stoleti jsem si neskutecne uzila, ale tahle kniha se urcite neda precist jednim dechem.
Je to az moc realisticke a nekdo by ten knoflik vazne zmacknout mohl.
Dlouho mi trvalo se zacist, nektere pasaze me nebavily ani trochu a proste jsem prelistovala. Kazdopadne je tahle kniha vyjadreni toho, co by se mohlo stat. Doufam, ze nestane, nikdy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Případ prezident Případ prezident](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495889/pripad-prezident-LRZ-495889.jpg?v=1655328157)
Chvili mi trvalo, nez jsem se zacetla a chytla tempo a styl vypraveni. Pribeh je napsany tak zajimave, az si misty rikate, ze tohle bylo opravdu v tv, o tomhle se psalo a tohle se opravdu stalo a kombinujete, dedukujete a nakonec stejne nevite, kde je pravda.
Dnesni doba je fakt blazniva a to co se deje, si uz ani v te televizi nevymysli. Za me plny pocet :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418725/vrazedny-rozsudek-U5O-418725.jpg?v=1576525785)
Ja jsem i s timhle pribehem moc spokojena. Mozna je to i tim, ze jsem knihy cetla ne tak jak vysly, ale v podstate od posledni. A styl jako takovy uz me neprekvapil. Sem tam mi taky neco prislo navic, nebo zbytecne natahovane, ale celkovy dojem z knihy mi to nezkazilo. Vic se i dozvidame o „vedlejsich“ postavach…A tak se tesim na dalsi vysetrovani s Maartenem a Sabine.