EmiClare komentáře u knih
Jako literatura faktu zajímavé. Jako beletrie nic moc.
Toto mě prostě příliš neoslovilo, jakkoliv je to psáno pěkným jazykem.
Čteno v prostředí, kde jsem se na knihu nemohla soustředit, proto asi nižší hodnocení.
Věřím, že má tato kniha mnoho příznivců, je psána osobitým stylem a krásným jazykem. U mě se ale minula obsahem.
Na mě příliš zdlouhavý začátek, který nedovedl vyvážit svižnější zbytek knihy.
Sympatická kniha od sympatického člověka. Neuvěřitelně pokorná.
Ta kniha je napsaná jako seriál. Napínavé od začátku do konce.
Do této knihy jsem se pomalu zamilovávala víc a víc s každým večerem, který jsem nad ní strávila. Dokonale vykreslené postavy a velmi pomalý děj.
Ta kniha je úchvatná – lepší než všechno, co jsem ze současné české prózy četla. Krásné hry s jazykem.
Vlastenectví, neustále se opakující v literatuře 19. století, se mi už znechutilo. A tato sbírka jej ukazuje ve velmi vyhrocené podobě. Nemám nic proti vlastenectví jako takovému, ale v literatuře už ho mám dost.
Pěkný, svižný a poměrně jednoduchý příběh. Podrobným popisům historických skutečností (např. oblečení) jsem z větší části nerozuměla, ale předkládám, že u Jiráska může být mnohem, mnohem hůř.
První polovina – básničky z čítanky pro základní školy –, pak už i vlastenecké. Jednoduché.
Sbírka je poměrně velkého rozsahu. Některé básně jsou geniální, u větší části jsem se ale nechala ukolíbat formou a nemám ponětí, o čem byly.
Jsem už navyklá na pozdější, propracovanější formu básní. Už se k té knížce asi nikdy nevrátím a nemusí mě to mrzet.