ERIK 2 ERIK 2 komentáře u knih

Bílá tma Bílá tma Danielle Girard

Nezaujalo mě to.

17.01.2022 1 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Nádherné čtení.Velice hezky do sebe zapadli jak historická, tak i linka že součastnosti,perfektní práce, pane spisovateli. Škoda, že je hodnocení jen 5*, já bych dal 10*.Vřele doporučuji.

15.01.2022 5 z 5

Skandální komtesa: Říkali jí tygřice z Forli Skandální komtesa: Říkali jí tygřice z Forli Jeanne Kalogridis

Já jsem si vědom, že kniha je umělecké dílo a každý jeden spisovatel musí nastudovat hromady dokumentů, aby jeho dílo bylo dokonalé. Tady u této knihy dávám pouze 1*a to za obálku. Spisovatelka měla velice dobré téma a náročné,ale bohužel ze strhujícího historického románu se stala hromada textu s hromadou jmen které se míchali jedno přes druhé a mě to přišlo jako kdyby spisovatelce docházel papír a musela všechno rychle uvést. Nepřehledné, kostrbaté. Bohužel.

08.01.2022 1 z 5

Přežila jsem Osvětim Přežila jsem Osvětim Krystyna Żywulska (p)

Nezáživné,četl jsem lepší knihy na toto téma.

28.12.2021 2 z 5

Persona Persona Maxime Girardeau

No, abych pravdu řekl toto je jeden velký mix postav plno informací o sociálních sítích a příběh se táhl někde v pozadí. Kdyby mně někdo poprosil abych mu převyprávěl o čem byla kniha tak nevím. Za mne určitě ne.

24.12.2021 1 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Za mne super, miluji takové knihy.

24.12.2021 5 z 5

Stroje na smrt (Plynové vozy a nacistická technologie konečného řešení) Stroje na smrt (Plynové vozy a nacistická technologie konečného řešení) Vojtěch Kyncl

Kniha o plynových vozech, potažmo nové metodě zabíjení nežádoucích osob, je rozhodně zajímavá. Mohl bych říct, že je to příprava na čtení rozhodně brutálnějších knih na téma Holocaust. Začátek je trošku popisnější, ale zase přínosný vzhledem k akcím T4 nebo 14f13,aby se čtenář seznámil se vznikem plynových komor, proč vznikly a kde vznikly. Zde například jsem se dozvěděl něco podrobněji o Chełmnu nad Nerem o tomto zařízení není nikde taková podrobnější zmínka jako zde. Osvětim bylo v porovnání s Chełmnem nebo Malým Trostincem pouze předpeklí.Pokud tuto knihu někde objevíte přečtěte si ji, fakt stojí za to. Ty tábory jako Chełmno, Malý Trostinec, Šepetovka atd. by neměli chybět v žádné knize o Holocaustu. Hvězdičku dávám dolů pouze za korekturu textu, chybí totiž v některých pasážích písmenka. Ale jinak klobouk dolů pane Kyncl.

26.11.2021 4 z 5

Poslední tah Poslední tah Mary Burton

Za mne super. Pokud paní spisovatelka plánuje další díly, budu věřit, že budou stále tak napínavé jako tento.

24.10.2021 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Bohužel, dostal jsem se do půlky knihy, ale není to moje parketa. Vadí mi přeskakování z osoby na osobu a střídání děje.Za mne ne.

02.10.2021 1 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Myslím že už zde bylo vše napsáno. Na YouTube různé videa, kde popisovali o čem kniha je. Proto vezměte knihu do ruky, uvařte si kávu, sedněte si na oblíbené místo a začněte číst. Litovat myslím nebudete.

01.10.2021 5 z 5

Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Za mne super, čtivé, dobře napsané.Pokud bych jel někam na dovolenou nebo k vodě nebo odreagovat se, určitě bych s sebou bral tuhle knihu.

09.09.2021 5 z 5

Případ šíleného tambora Případ šíleného tambora Jaromír Jindra

Příjemné čtení,dozvěděl jsem se mnoho zastaralých výrazů, které jsem si zapisoval do sešitku. Jelikož jsem původem Slovák, tak mne trochu tyto výrazy dělali problém. Ale super.

25.07.2021 4 z 5

Děvčátko a nacista Děvčátko a nacista Franco Forte

Hodně dobrá kniha.Sledujeme příběh nadporučíka Hanse Heigela, příslušníka SS.S manželkou Ingrid přišli o dceru Hanne. Následně na to se vypravíme do východního Polska, do vyhlazovacího tábora Sobibór,kde Hans nalezne to co mu osud odepřel. Jeho něžnější a láskyplnější povaha mu pomůže překonat i ty nejhorší situace. Pak se octneme v koncentračním a vyhlazovacím táboře Majdanek, kde pracovalo mnoho nechvalně známých dozorců, dozorkyň. Pokud by jste navštívili vyhlazovací tábor Sobibór ve východním Polsku, naleznete zde pouze vysokou strážní věž, poslední zbytek tohoto tábora. Majdanek je zachovalejší, takže oba tábory existovali. Skutečně se autoři drželi historických reálií. V knize jsou smyšlené osoby ale i skutečné např. Friedrich Fromm, nebo dozorkyně přezdívaná" Kobyla z Majdanku" v knize vystupuje jako Alida Hallerová, ale její skutečné jméno je Hermine Braunsteinerová. "Kobyla z Majdanku" se jí říkalo pro to, že nosila boty s kovovou špicí, tím mohla vězně lépe ukopat k smrti, byla jednou z nejbrutálnějších dozorkyň SS. Každopádně doporučuji si tuto knihu přečíst.

26.05.2021 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Linda Castillo

Vím že tato spisovatelka píše dobře, ale není všechno zlato co se třpytí.Bohužel musím dát pouze tři body, ale v serii budu pokračovat.

14.05.2021 3 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

V poslední době jsem neměl moc času na čtení. Proto jsem opět sáhl po Lindě Castillo. Tak jako říkáme,že Chris Carter je králem thrilleru, tak by se dalo říct to samé o Lindě Castillo jako královně thrilleru. Některé její knihy jsou akčnější, některé s pomalu se odvíjejícím dějem. Tato kniha je právě s tím pomalu se odvíjejícím začátkem. Kniha začíná sebevraždou malé holky, celou dobu nemáte žádné indice, jak vlastně souvisí tento úvod s příběhem. Znovu amišské prostředí, podzemní chodby, únosy mladých amišů a moc napínavé čtení. Kdo jste knihu nečetl, tak směle do toho.

27.04.2021 5 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Kniha, která mi zůstane dlouho v paměti.Vše už zde bylo napsáno a nebudu se opakovat. Rozhodně si knihu přečtěte, fakt stojí za to a jsem rád že jsem si ji koupil.

02.04.2021 5 z 5

Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Dočetl jsem tuto knihu, no když bych pravdu řekl, že ze začátku jsem se vůbec nemohl do knihy začít. Dvakrát jsem knihu odložil, ale pořád mě lákala zpět, proto kdo se chystáte číst tuto knihu a nebude to to pravé ořechové vytrvejte. Jedná se o knihu krimi-thriller, dalo by se říct francouzská obdoba Chrise Cartera, brutální vraždy. Zaoberá se tématy sadomasochismus a snuff filmy. Příběh začíná brutální vraždou bývalé studentky medicíny Martine Prieurové,kterou nalezne doručovatel novin. Sama Prieurová zohavovala mrtvoly, které byli dodány na patologii pro prax zdejším studentům medicíny.... A vražd přibývá....

13.03.2021 4 z 5

S cejchem ďábla S cejchem ďábla Oldřiška Ciprová

Á vida,takže i v Čechách byla osobnost podobná slovenské Alžbětě Báthoryové. Krutá a nemilosrdná paní purkrabí Kateřina z Komárova provdaná Bechyňová.Pocházela z nepříliš významného rodu pánů z Komárova, posléze sňatkem s purkrabím Janem Bechyně se dostala do vyšších společenských kruhů.Jeden osudový moment z ní udělal krvavou bestii. Byla odpovědná za asi čtrnáct prokázaných vražd, někteří tvrdí že jich bylo víc. Kniha stojí za přečtení.

31.01.2021 4 z 5

Kat Mydlář: Jak utišit bolest lásky? Kat Mydlář: Jak utišit bolest lásky? Jaroslava Černá

Kat Mydlář, jedna z nejvýznamnějších postav české historie, i když ne z šlechtických kruhů.Kniha od Jaroslavy Černé se mi moc líbila. Vím že jsou knihy od jiných autorů, ale tahle mi sedla. Stručně a výstižně napsaný román o životě staroměstského kata,Jana Mydláře bývalého studenta medicínské vědy, který podlehl nástrahám lásky a neváhal obětovat vše, aby získal vyvolenou svého srdce. No život nám někdy pořádně zamíchá karty a i v životě Jana to nebyla procházka růžovou zahradou.Ztráta životní lásky Doroty,otce, ho přivede na cestu krvavou, ale zároveň najde opět smysl života.

17.01.2021 5 z 5