estrius estrius komentáře u knih

Později Později Stephen King

Za mě je to povedený horor pro děti. Trochu to na mě dýchá podobnou atmosférou, jako Gaiman.

04.01.2025 4 z 5

[Moje hvězda] 1 [Moje hvězda] 1 Aka Akasaka

Podle přebalu jsem se obávala že to bude taková holčičárna. Nakonec mě překvapil velmi napínavý příběh který má dost slušný spád.

27.09.2024 5 z 5

Valard & vejce na draka Valard & vejce na draka Jan Marvel Horn (p)

Kdyby Terry Pratchett strávil více let na lodi s obhroublými námořníky a stejně tak i v nejvyhlášenějších přístavních hambincích, psal by pravděpodobně přibližně takto. A mě to moc vyhovuje. Doufám, že se od autora brzy dočkáme další knihy.

15.03.2024 5 z 5

Rituál Turínského koně Rituál Turínského koně Martin Skořepa

Rakovina, altzeimer, homosexualita, víra, BDSM... takhle to zní dost přeplácaně. V autorově podání to ale zní jako život.
Ke konci se setkávám s autorem v mém oblíbeném klubu a přemýšlím, zda-li jsme se mohli potkat i v reálu.

10.10.2023 4 z 5

Planina Planina Steinar Bragi (p)

Mělo to fajn tajemnou atmosféru v audio podání, nicméně ten konec mě zklamal. Nějak moc se to nepropojilo s celým příběhem a zůstalo až příliš nezodpovězených otázek. Možná by mi ledacos došlo při znalosti Islandského folkloru, nevím...

03.02.2020 3 z 5

Do hlubin času Do hlubin času Peter Schwindt

Pohodová odechovka ale užila bych si jí, kdyby mi bylo třeba 10 let. Myslím, že knize lehce uškodil překlad a korektura.

17.01.2020 3 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Tita je co se vědeckého přínosu týče egyptská verze Járy Cimrmana :)

19.03.2019 4 z 5

Vetřelec - Probuzení Vetřelec - Probuzení Tim Lebbon

Kniha mě nezaujala, nedočetl jsem.

16.07.2018

Na vrcholu Zlatého věku Na vrcholu Zlatého věku * antologie

Az na povudku Killdozer, ktera na me pusobila ponekud rozplizle, moc povedena sbirka.

10.07.2018 5 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Moc se mi líbilo. Závěr trochu připomínal O.S. Carda, nepochybuji, že autor četl Enderovu hru :D

01.06.2018 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Scifi s prvky Mc Givera a Robinsona :) Příjemné počtení, jen škoda, že nerozumím všem technickým náležitostem.

12.02.2018 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ten začátek se strašně táhl - zdlouhavé skuhrání nešťastných žen. Modlil jsem se ať už konečně někoho zabijou, což se nakonec naštěstí stalo. Co se týče rozuzlení - vzhledem k tomu, že jsem střídavě podezíral úplně všechny, nedá se úplně říct, že bych tušil, kdo je vrahem.

09.02.2018 3 z 5

Kristýnka: Pohádky z říše fialových motýlů Kristýnka: Pohádky z říše fialových motýlů Kryštof Hanzlík

Přečteno v dětství. Moc se mi to líbilo. Plánuji se ke knize vrátit.

29.12.2017 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Milá letní kniha.

10.07.2017 3 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Máloco tolik zamrzí, jako špatně napsaný, dobrý příběh.
Oceňuji nápad s fotkami.

27.04.2017 2 z 5

Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

V audio verzi se u toho dobre uklizi. Neni to tak hrozny, jako treba 50 odstinu.

17.01.2017 2 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Příjemná oddechovka.

04.01.2017 3 z 5

Magie pro začátečníky Magie pro začátečníky Kelly Link

Mě osobně se nejvíce líbila povídka "Kamenná zvířata". Její atmosféra mi připomínala doby, kdy jsem jako malé dítě lezl na půdu a přemýšlel o duchách a jiných tajemnostech.

23.10.2016 4 z 5

V jedné osobě V jedné osobě John Irving

I přes to, že kniha byla nejprve detektivkou o tom, kdo má jakou orientaci a později se zvrtla v "Kdo přežije", se mi velmi líbila. Ačkoliv se mi občas zdálo, že na tak malý okruh lidí je možná až přecpaná zvraty. Poselství je ale jasné: "Nedávejte mi žádnou nálepku - nezařazujte mě do nějaké kategorie dřív, než mě poznáte!"

05.10.2016 5 z 5

Říše andělů Říše andělů Bernard Werber

Podle názvu jsem se toho hodně bál, přesvědčilo mě doporučení od Dana Millmana na přebalu a nelitoval jsem :)

05.09.2016 5 z 5