Etule Etule komentáře u knih

Dítě boží Dítě boží Cormac McCarthy

Druhá kniha od autora, kterou jsem zkusila, ale bohužel tentokrát totální zklamání. Kniha mě nijak neoslovila a ani ve mě nevyvolala žádné hlubší pocity. Nicméně autora stále nějak nedokážu zatratit a jednou si snad konečně přečtu Cestu. :)

27.11.2017 2 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Přiznávám, že jsem se do knihy pustila kvůli Temnyjovi. Do kterého jsem se okamžitě zamilovala, nejen díky jeho zálibě v černé barvě.
Četlo se to lehce, prostě to tak ubíhalo a ubíhalo až byl najednou konec. Jsem romantička, takže mi romantická linka až tolik nevadila, ale stejně jako mnohé mě dost mrzí, že tam nebylo příliš té fantasy. Grišové jsou fascinující, obzvlášť o smrtičích bych se ráda dozvěděla více. Sice jsem se ze začátku trošku motala v postavách "čiči", ale nijak výrazně to čtení neublížilo.
Vedlejší postava, která se mi zamlouvala, se příběhem bohužel jen rychle mihla a více se neobjevila. Nicméně jsem zvědavá na druhý díl a co se v něm bude dále odehrávat. Takže teď jen doufat, aby ho měla i knihovna, protože na to abych si knihu koupila do své vlastní mě až tolik nezaujala.

25.11.2017 3 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Kniha mě překvapivě velice bavila. Šla jsem do toho spíš proto, že jsem "musela" kvůli splnění čtenářské výzvy. Opět mě obohatila, protože bych po knize zřejmě nesáhla. Což by byla velká chyba. :)
Knihu jsem napůl poslouchala a napůl četla. Všimli jste si, že když se smějete u otevřené knihy, lidi na vás sice divně koukají, ale dojde jim důvod vašeho pobavení. Kdežto, když posloucháte audio knihu a začnete se něčemu smát, vypadáte prostě jen jako blázen. :D Což mi tahle kniha způsobila. Hned v obou případech. Autor má mě blízký smysl pro humor a líbí se mi, že si největší legraci dělá právě ze sebe.
Takže za mě super a už se těším na další díla. :)

17.11.2017 4 z 5

P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Nemám příliš v oblibě milostné trojúhelníky. Většinou totiž fandím nesprávnému nápadníkovi/nápadnici. Tady mi to ale překvapivě až tolik nevadilo. Jen jsem zvědavá v jakém duchu se bude odehrávat třetí díl.
Příjemné čtení, pro mě celkem nečekané. :)

15.11.2017 3 z 5

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Miloučké čtení, které jsem si sice chtěla nechat na Vánoce, ale po kterém jsem nakonec sáhla na poličku v knihovně. Pět hvězd ode mě dostaly následující povídky: Dáma a liška; To je Yulský zázrak, Charlie Browne; Vítejte ve Vánocích, CA a Dívka, která probudila snílka.
Po zprůměrování mi to vychází na 3,5*. Teď jen konečně ulovit v knihovně i letní povídky. :)

15.11.2017 4 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Knihu jsem už jednou měla půjčenou, ale nějak jsem se do ní nemohla začíst, tak jsem ji opět odložila. Nyní jsem se k ní vrátila a jsem za to ráda. :)
Dokonalé čtení na tyhle pošmourné podzimní dny. Příjemná oddychovka, která vyvolala úsměv na rtech i větší pobavení.

05.11.2017 4 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Kniha se, stejně jako předchozí díly, skvěle četla. Nabrala trochu vážnější spád, což jí ale rozhodně na čtivosti neubralo. Dokonce i nějaká ta slzička ukápla. Jediné mínus bylo, že jsem tak nějak odhadla, jak to ve skutečnosti bylo. Nicméně i přesto jsem ráda, že jsem knihu přečetla. A vzhledem k tomu, že nechci spoilerovat, nebudu uvádět, co mě trošku zamrzelo. Ale prostě.. fňuk! :(

05.11.2017 3 z 5

Pohádky Pohádky J. R. R. Tolkien

Poslechnuto jako audio kniha, kterou četl fenomenální Ivan Trojan. Moc hezké, miloučké čtení. Musím se přiznat, že čteno hlavně kvůli čtenářské výzvě, ale rozhodně dobrá volba. U Farmáře jsem se dokonale bavila. :) Doporučuji.

09.10.2017 4 z 5

Srdcové eso Srdcové eso Lisa Cooke

Musím přiznat, že z nějakého důvodu jsem podle anotace předpokládala, že to bude román ze současnosti. Mile mě překvapilo, že tomu tak nebylo. Líbilo se mi prostředí lodi a herny, neobvyklý námět. :) Za mě určitě super čtení. Obě hlavní postavy byly sympatické a jiskření mezi nimi zábavné. Líbilo se mi, že Lottie měla odvahu se Dyerovi postavit.

30.09.2017 4 z 5

Střepy času Střepy času Lynn Flewelling

Často se mě lidé ptají, proč si knihy kupuji. Proč si je prostě jen nepůjčím v knihovně nebo nekoupím elektronické. Odpověď je jasná, je to kvůli příběhům jako je tenhle. Kdykoliv se mi zasteskne po Alekovi se Seregilem můžu se prostě natáhnout, vzít si jejich knihu a začít číst sérii od začátku. Nemusím čekat, až se na mě dostane řada v knihovně. Můžu si knihy s nimi kdykoliv otevřít a nalistovat oblíbené scény, ve kterých hrají hlavní roli. Proto si kupuji knihy. Protože se mohu kdykoliv ponořit do světa, který miluji.
Nebudu lhát, těžce na mě dolehlo, že je tohle poslední kniha Seregila s Alekem. Miluju je i jejich dobrodružství. Mrzí mě, že končí a doufám, že se k nim autorka někdy vrátí, ačkoliv to tak nevypadá.
Nicméně se mi závěr série zamlouval a myslím, že byl důstojným zakončením jejich úžasných cest. Snad se s nimi ještě někdy setkáme v nových knihách. A pokud ne, pořád jsou tu ty staré, které můžeme číst stále dokolečka. :)

23.09.2017 5 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Po druhém díle jsem sáhla okamžitě, a tím myslím opravdu okamžitě žádný oddech ani nic podobného, co jsem dočetla první díl. Že se mi tahle série skutečně hodně, hodně líbí dokazují dvě věci - okamžitě jsem si objednala třetí díl a je skoro čtvrt na jednu odpoledne a já ještě nespala.
Ano přesně takhle mě pohltili Royalové a jejich příběh. Opět se dovídáme další jejich tajemství, ukazuje se, jak prohnilí dokáží být lidé, co mají až moc peněz (tentokrát nemyslím Royalovce). Autorka si mě získala už svou předchozí sérií, ale musím říct, že Royalové mě asi dostali ještě o něco víc. No uznejte, sakra pět sexy bratrů? Koho by to nedostalo?
Moc se mi líbilo, že tentokrát to bylo i z pohledu Reeda. Bylo to super oživení a mohli jsme mu "kouknout" do hlavy. Dost mě překvapil Callum. V dobrém slova smyslu.
Autorčiny konce mě asi zničí. Co to sakra je??? Doufám, že ten třetí díl přijde, co nejdřív. Připadám si jako feťák, který potřebuje další dávku.
Už v prvním díle jsem si oblíbila Eastona, takže i tady zůstal oblíbencem. :3 Dvojčata taky válí. :D Gideon, přestože má nádherné jméno, si mě zatím nezískal, ale spíš proto, že nemá tolik prostoru, když je na vysoké.
P.S.: Tak by se Vám líbilo, kdyby se dal dohromady Easton s Val? Strašně se mi k sobě hodííí. :) Tak snad má autorka podobné myšlenkové pochody. :3

17.09.2017 4 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Musím říct, že když jsem všude narážela na titulky ke knize jako "Tihle Royalové vás zničí!", brala jsem to jako chytrý marketingový tah nakladatelství. Jenže! Oni mě opravdu zničili. Nedokázala jsem se odtrhnout, nedokázala jsem přestat číst dokud prostě nebyl konec a okamžitě jsem hrábla po druhém díle. Protože, sakra jako co to bylo za konec?! Neexistovala možnost, že bych se na druhý díl nevrhla.
V knize bylo všechno, co od takové knihy člověk očekává. Napětí mezi hlavními hrdiny a nejen jimi. :D Intriky, lži, bohatství. Sakra, tohle mě fakt bavilo! :)

17.09.2017 4 z 5

Papírová srdce Papírová srdce Claire Contreras

První díl mě nadchnul, druhý už bohužel méně. Upřímně nevím, co Jensen čekal, že Mia udělá, vzhledem k tomu, že jí stále opakoval, že se na něj vykašlala. Nicméně četba celkem pohodová.

16.09.2017 3 z 5

Plán Plán Elle Kennedy

Dost mě mrzí, že to pro mě byla bohužel nejslabší kniha série. Velkou roli v tom sehrála Sabrina, protože jsem si ji nedokázala oblíbit ani v předchozích dílech, kde se občas mihla. Nicméně tady byla až příliš tvrdohlavá a přesvědčená, že všechno zvládne. Jasně, ten postoj bych chápala v případě, že by neměla Tuckera. Ale sakra ona ho měla!
Každopádně si myslím, že to bylo hezké zakončení celé série. Jako předchozí díly se to četlo super, a slupla jsem to jako malinu. Tuckera mám ráda už od začátku, takže jsem se na jeho příběh těšila a náležitě si ho užila.
Těším se na další díla autorky, ačkoliv mě mrzí, že Off-Campus končí. Docela bych totiž ocenila příběh Fitzyho, který mě jako jediný zaujal mimo hlavní kluky. :)

15.09.2017 4 z 5

Skóre Skóre Elle Kennedy

Ach můj bože! :D Dostat uprostřed noci totální záchvat smíchu, který nelze zastavit je fakt dost na houby. Ještě, že moje spolubydlící zaspí i atomovou bombu. Číst to někde na veřejnosti, tak se asi právě pohupuju dopředu a dozadu ve svěrací kazajce v hezky vypolstrovaný cele. (Scéna s Winstonem a Loganem v koupelně mě totálně zničila). :D
Tohle bylo neuvěřitelný. Nasmála jsem se u toho ještě víc, než u předchozího dílu a to jsem tedy rozhodně nečekala. Deana mám ráda a i Allie jsem si oblíbila z předchozích dílů, takže jsem byla ráda, že se dají zrovna oni dva dohromady.
Jejich cesta sice nebyla dlážděná růžemi, ale nakonec to zvládli. Líbil se mi vývoj Deana. :)
Jediné co mě trošku mrzí je, že v tomhle díle dost postoupil do pozadí Tucker. :( Mám toho kluka fakt ráda, ačkoliv se z nich "projevoval" tak nějak nejméně. Nicméně tady se skoro úplně ztratil, což mě trošku mrzelo. Nicméně teď mě čeká jeho příběh, takže si ho užiju vrchovatě. :)

15.09.2017 5 z 5

Omyl Omyl Elle Kennedy

Druhý díl se mi líbil ještě o něco víc než ten první. Možná za to může Logan, ten chlap mě prostě dostal. :3 Zasmála jsem se u toho, až jsem si někdy připadala jako blázen. Četlo se to jedním dechem, nedokázala jsem se odtrhnout. Dost se mi zamlouvala Daisy, možná škoda, že nedostala trochu víc prostoru.
Scéna s lenoškou mě totálně zničila. :D

15.09.2017 5 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Tak tohle teda byla skvělá jízda. Ve chvíli, kdy jsem se dozvěděla, že se jedná o sérii, kde jsou v hlavní roli hokejisti, bylo jasné, že ji musím mít doma v knihovně. A taky, že mám, že jo. :)
Rozhodně se jedná o parádní rozjezd nové série, která se mi dostala pod kůži. Musím říct, že mě dost překvapil postoj Hanny potom, co se jí stalo. Jako rozhodně palec nahoru, protože za tohle ji člověk musí obdivovat, i když není skutečná. :)
Na další díly jsem se vrhla v podstatě okamžitě po dočtení prvního dílu. Musím říct, že autorka má další fanynku a jsem moc ráda, že Baronet vydá i její další knihy.

15.09.2017 4 z 5

Svatba s Winterbornem Svatba s Winterbornem Lisa Kleypas

Druhý díl rodiny Ravenelových mě dostal ještě o kus víc než první. Winterborna jsem si oblíbila už v prvním díle a tady byl prostě uáá... :D Nemám proto žádné vhodné slovo. Jejich vztah se mi strašně líbil. Helen přece jen nebyla až tak uťápnutá, jak si o ní všichni mysleli. Alespoň ne v přítomnosti Rhyse. Svíralo se mi za ně srdce, plakala jsem, radovala se s nimi. Prostě jsem to s nimi prožila od začátku do konce a ještě kousek dál. :)
Autorka mi opět dokázala, že si právem vysloužila post mé nejoblíbenější autorky, ačkoliv jsem se obávala, že tomu tak nebude. Nicméně mohu ji jen gratulovat a blahořečit, že se vrátila s tak nádhernými příběhy. :) Je pro mě nesmírná čest mít její díla ve své knihovně.
Už se nemůžu dočkat dalšího příběhu.

13.09.2017 5 z 5

Chladnokrevný ničema Chladnokrevný ničema Lisa Kleypas

Je zpátky! :) Má nejzbožňovanější autorka historických romancí je zpátky. A v celé své úžasné skvělosti.
Asi nedokážu v jejím případě být dostatečně objektivní, protože její knihy miluju. Obzvlášť ty historické.
Příběh Devona a Kathleen mě uchvátil, vtáhl do děje a odmítal pustit. Na konci mě prostě vyhodil z jedoucího vlaku a okamžitě přinutil sáhnout po druhé knize. :3 Opět v knize nechyběl humor, jiskření, erotika a úžasné vedlejší postavy, které Lisa prostě umí. Za mě plný počet a ještě mnohem víc. :)))

13.09.2017 5 z 5

Překroč svůj stín Překroč svůj stín Katie McGarry

Život je plný s*aček. To víme všichni, včetně obou hlavních hrdinů.
Příběh se mi líbil, bylo to čtivé, zajímavé, místy dost smutné. Jakmile jsem se začetla nešlo se odtrhnout a musela jsem číst až do konce. :)

13.09.2017 4 z 5