Eva88 | Komentáře u knih | Databáze knih

Eva88 Eva88 komentáře u knih

Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Pavlína Brzáková

Jaroslava Duška ráda poslouchám. Kniha se mi četla velmi dobře. Jeho Proud myšlenek vede čtenáře k zamyšlení.

31.08.2019 4 z 5

Velké čištění zubů v ZOO Velké čištění zubů v ZOO Sophie Schoenwald

Roztomilá a vtipná obrázková kniha, která by mohla pomoct malým odpůrcům kartáčků zpříjemnit ten ohromně neoblíbený proces čištění zubů. Jako bonus skvělý plakát s návodem, jak na to. :-)

12.04.2019 4 z 5

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Obdivuji odhodlání a vůli pana Formánka. Smutné příběhy zoufalých mužů. Držím pěsti všem, kteří se pustí do boje se svým černým drakem.

06.04.2019 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Moravská Bridget Jones. Z příjemné oddechovky se vyklubal srdceryvný příběh opuštěné ženy, která neví co se životem... Říkali mi, přečti si to, nasměješ se...Více jsem teda plakala, než se smála... Těch pár úsměvných pasáží nestojí snad ani za řeč. Líbila se mi třeba ta s jablkem. :-) Ale jinak fajn počtení. :-)

01.11.2018 3 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Krásně psaný čtivý a smutný román. Líbilo se mi prolínání postav.

08.08.2018 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Autorčino poděkování marketingovým a propagačním týmům je na místě. :-) Nic ohromujícího, ale četla se dobře.

29.06.2018 3 z 5

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Je mi to až hloupé dát jen tři hvězdičky. Nehodnotím ale příběh, který je smutný, silný a je nad lidské chápání, že se nevinným dětem mohou dít taková svinstva. :-( Hodnotím čtivost a formu psaní. Knížka mě úplně nepohltila a chvílemi mi přišlo, že spíše než o "Spratkovi", je kniha o autorce samotné.

12.03.2018 3 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Průměrná detektivka. Nenadchne a neurazí.

25.02.2017 3 z 5

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Jeffery opět nezklamal. Knihy má tučnější a tučnější a děj se čte rychleji a rychleji. :-) Téma zneužití moderní technologie super; padouch, kterého je vám až líto; návrat milence; nový člen týmu...No, přečtené stránky letěly, jak divé.

12.02.2017 4 z 5

Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Knihy na téma reinkarnace, hypnózy či regresní terapie mám velice ráda. A tato od doktora Weisse mě vůbec nezklamala. Jedná se o osobní příběh pacientky, který je příjemně přetlumočen široké veřejnosti. Určitě si přečtu i Weissovi ostatní knihy.

03.11.2016 4 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Úžasná kniha s krásnou myšlenkou a příjemně plynoucím příběhem. Úplně jsem se ponořila do děje a spolu s Čiperou a Jemem prožívala jejich dobrodružství, starosti, radosti a především nepochopení světa dospělých. Ne vždy je vše tak, jak to vypadá. A ne vždy jsou lidé ochotni pro dobro, pro pravdu, něco obětovat.

12.10.2016 5 z 5

Uzdrav své tělo Uzdrav své tělo Louise L. Hay

Hezká knížka. Pro někoho může být plná nicneříkajících blábolů, pro jiného je biblí. Pro mě důležitá myšlenka, jak moc nás ovlivňuje pozitivní myšlení a jak si sami sobě (i nevědomky) způsobujeme různé komplexy a nemoci.

22.08.2016 3 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Krásně psaná fantasy kniha. Často jsem se při čtení pozastavovala nad tím, že autorovi bylo při psaní Eragona pouhých 15 let. Neuvěřitelná představivost, slovní zásoba a fantazie.

14.05.2016 4 z 5

Zasvěcení Zasvěcení Elisabeth Haich

Krásná kniha, ve které při opětovném čtení najdu vždy něco nového.

25.01.2016 5 z 5

Millennials Millennials Kateřina Pokorná

Báseň Millennials, možná spíše její autorčino podání, ale i text, vlastně celková kombinace, mě dojala k slzám. A tím hotovo. V hlavě mi zněla dlouho, ale nepouštěla jsem ji znovu, autorku negooglila, instagram nevedu.

Knihu jsem dostala jako milý a nečekaný dáreček. A jsem mile překvapena. Ano, některé texty asi jsou jen, aby byly. Proč ne? Ale většina se mě dotýkala a i přes to, že se zdá, že knihu přečtete za jeden den, není tomu tak. Něco chce rozdýchat, něco pochopit... na textech se mi líbí hravost a nutnost u každého řádku přemýšlet.

Kačko, Měla jsi štěstí.

23.12.2024 4 z 5

Příběh ukrytý v notách: Labutí jezero Příběh ukrytý v notách: Labutí jezero kolektiv autorů

Opět nádherný počin. Husí kůži jsem měla i já. Dětem se příběh, hudba, obrázky moc líbí.

10.03.2022 5 z 5

Léto v Paříži Léto v Paříži Sarah Morgan

Tolik lásky, odpuštění, knih a Paříže. Nádhera. Příjemná oddechovka.

06.07.2021 3 z 5

Děti z naší vily Děti z naší vily Alice Rossi

"Obyčejné" zážitky malé Adinky a jejich kamarádů jsou příjemně sepsány formou milých příběhů v krátkých kapitolách. Navíc velice krásné ilustrace. Kniha mě nadchla natolik, že jsem začala číst časopis, kterému Alice Rossi šéfuje. :-) Jediná vada na kráse (možný spoiler:-) - informace, že Hořák kouří mně přišla zcela zbytečná.

07.05.2021 4 z 5

Příběh ukrytý v notách: Šípková Růženka Příběh ukrytý v notách: Šípková Růženka kolektiv autorů

Kniha je opravdu nádherná. Moc hezké obrázky a ta hudba... Hudba velice krásně podtrhuje a doplňuje příběh. A to tak věrohodně, že nedoporučuji číst dětem před spaním. Zlá víla Karabos budila dceru i ze spaní. :-)

17.04.2021 4 z 5

Zaříkávač nemocí Zaříkávač nemocí Jan Hnízdil

První polovina knihy pro mě byla fakt utrpení, měla jsem rozečteno hodně dlouho. Politiku neřeším, nebudu těmi šašky ztrácet čas, zprávy nesleduji. Takže je mně fajn. Možná trochu zbabělé, ale funguje to. :-) Vytkla bych ještě i dost opakujících se frází a pár překlepů. Druhá polovina obsahující příběhy pacientů a názory pana doktora se četla sama. Škoda tedy toho protivného natahování zezačátku...

22.03.2021 3 z 5