Evina74 | Komentáře u knih | Databáze knih

Evina74 Online Evina74 komentáře u knih

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Tohle, bohužel, nebyl můj šálek kávy, takže jsem knížku dočetla pouze a jen kvůli čtenářské výzvě.

12.12.2019 1 z 5

V Albánii nejsou lvi V Albánii nejsou lvi Jan Vlasák

Kniha sloužila jako navnadění na dovolenou v Albánii. Bohužel z důvodu vydání roku 2008 je už téměř mimo mísu, Albánie je úplně někde jinde. Země je to rozhodně krásná, ale už vůbec ne tak chudá, jak je popisováno.

20.11.2019 2 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Omlouvám se, ale tohle opravdu není šálek mé kávy. Pana Vondrušky si vážím, předkládá českou historii širokým vrstvám, ale pro sebe si radši zvolím jiný žánr.

25.04.2019 2 z 5

Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě Anthony Doerr

Poeticky laděná kniha, plná citací a mouder. I když mě každá kapitolka nebavila stejně, před autorem a jeho širokým rozhledem klobouk dolů. Nedalo mi to, abych si negooglila části Říma, o kterých se v knize zmiňuje, a touha přenést se tam byla veliká. Na závěr snad už jen citát: "Svět není soutěž krásy. Krása je tak nevyčíslitelná jako láska."

22.01.2019 5 z 5

Černé ovce a beránek boží Černé ovce a beránek boží Joanna Cannon

Přiznám, že jsem knihu nedočetla. Ne že by se mi vyloženě nelíbila, ale děj mi přišel příliš váznoucí, asi chybělo to správné rozpoložení. Třeba se k ní vrátím někdy v budoucnu.

12.12.2018 2 z 5

Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Vtipná knížka pro děti, docela jsem se bavila.

24.09.2018 4 z 5

Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Přečetla jsem knížku na doporučení kamarádky, ale zas až tak úžasná mi nepřišla. Do 70. strany jsem bojovala s pokušením knihu úplně odložit, působila na mě příliš depresívně. Nicméně jsem odolala a prostřední část jsem si celkem užila. Konec mě ale zklamal na celé čáře. Prostě mě přišel jako dost nevěrohodný (i když možná odpovídal mentálnímu stavu hlavního hrdiny).

29.03.2018 2 z 5

Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Přiznám, že to asi nebude můj šálek čaje.

05.09.2017 2 z 5

Prorok Prorok Amanda Stevens

Opět přečteno jedním dechem.

05.09.2017 4 z 5

Království Království Amanda Stevens

Ani druhý díl Hřbitovní královny nezklamal.

02.08.2017 5 z 5

Tým v nemilosti Tým v nemilosti Sophie Hénaff

Správná letní oddychovka!

24.07.2017 5 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Knížku jsem začínala číst trochu až s despektem, ale rychle jsem se začetla, duchařina byla uvěřitelná, zkrátka jsem se nemohla odtrhnout. Možná by neškodilo víc detektivního pátrání a míň elektřinou nabité romantiky, ale nakonec dojem dobrý a další díly si určitě přečtu.

20.03.2017 4 z 5

Motýlí dům Motýlí dům Kerstin Signe Danielsson

Po delší době pěkná severská detektivka se sympatickou hlavní dvojicí vyšetřovatelek. Už se těším na další případy série.

14.03.2017 5 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Tentokrát jsem poslouchala audioknihu (určitě pěkně namluvenou), ale děj mi prostě nesedl. Vadilo mi spoustu jmen a složitých propletenců, málo akce, reakce hrdinů takové jakoby ploché. Ale možná je to tím, že Milénium jsem četla už před dlouhou dobou. Kdybych četla knihu, asi bych ji nedočetla.

02.03.2017 3 z 5

Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Abych pravdu řekla, byla jsem zklamaná. Dočetla jsem jen z úcty autorovi a jeho Stoletému staříkovi. Čekala jsem humorné vyprávění, ale nezasmála jsem se snad ani jednou.

11.01.2017 2 z 5