Firstovka komentáře u knih
Skvělé zakončení celé série, bude se mi po Marii stýskat:-)
Kniha se mi moc líbila ikdyz nevěděla jsem co od ní mám čekat a příjemně mě překvapila a možná že se mi tato zápletka líbila i víc než celá aristokratka.
Knížka se mi moc líbila, je pro mě tento autor nový a jsem ráda dobrý tip.
Dej byl svižný a nedokázala jsem se od ní odtrhnout, mám ráda propojení pracovní a soukromé stránky aktérů a přečtu si i první část série.
Ke knize se pravidelně vracím kdykoli je mi smutno, příběh miluju a četla jsem taky zajímavé pokračování příběhu od P.J.Jamesove. Líbí se mi i film ale mnohem radši mám starší seriál BBC s Colinem Firthem ...
K románu jsem se dostala jak slepý k houslim a bylo to moc pěkné překvapení.
Takto časově provázané romány mám ráda a když se ještě odehrávají v Benátkách ... paráda
Kniha se mi moc líbila a nedokázala jsem se od ní odtrhnout.
Ano, je tam hned několik příběhu najednou ale to mi nevadí, spíše naopak. A závěr no byl trochu rychlý a překvapivý ale jak jinak příběh uzavřít? Za mě 5*
Kniha se mi líbila a příjemně mě překvapila, byl to silný emocemi nabitý příběh, nemohla jsem se odtrhnout. Doporučuji
Líbilo se mi to, nechala jsem si nadelit pod stromeček a nezklamalo. Prostředí anglického šlechty a jejich zámku mám moc ráda.
Do posledka jsem nevěděla kdo je vrah
První kniha, kterou jsem od Remarqua četla když mi bylo cca 13-14 let a moc se mi líbila ikdyž jsem tehdy ještě nedokázala možná zcela ji docenit. Myslím, že dílko které je přístupné širším masám a umožní jim zamilovat si tohoto skvělého autora.
Kniha na mě čekala v knihovně 2 roky. Kdysi jsem ji začala číst ale nechytila mě a odložila jsem ji.
Teď napodruhé se mi zalíbila a vytáhla mě do děje a závěr jsem teda nečekala. Moc smutné čtení o smutných osudech, chvílemi mi to vehnalo i nějakou tu slzu do očí. 4*
Krásný silný příběh o lásce, vzpomínkách a o osudech lidi za války, pro mě asi nejhezčí z celé série.
Přestože mi byla Bridget vždy blízká svým přístupem k životu a průsery do kterých se dostávala, nic moc jsem od třetího pokračování nečekala, ale o to víc jsem byla příjemně překvapená tématem, které rozehrála autorka. Její praní se s životem, který jí osud nadělil a péčí o dvě děti, které jsou školou (nebo jedno školkou) povinné bylo skvělé a myslím, že jí přineslo zase nové problémy, které Bridget musela zvládnout. A nadhled, který má není až tak samozřejmý a ne vždy se jí daří ho mít, a o to víc mi přijde příběh věrohodnější, protože i pohodář může mít někdy hodně blbé období. Nevím, proč se ostatním kniha nelíbila, ale tipuju, že se nachází v jiné životní situaci/věku než Bridget, nemají děti, nebo ne prvňáčky nebo co já vím co.
Půjčila jsem si knížku hlavně z nouze, protože jsem nenašla co jsem hledala. A začátek byl rozpačitý, ale potom jsem se začetla a příběh mě vtáhnul do děje. Od druhé poloviny knížky jsem brečela, pěkné čtivo.
Přestože se mi kniha líbila, tak mám výhrady. První půlka byla super, ta druhá už trochu pokulhávala. A nelíbil se mi závěr, kdy to pak tak nějak všechno vzalo rychlý spád, chybělo mi takové to velké finále jako u jiných knížek od PDJ bývá. 3 hvězdičky.
Kniha se mi líbila, přečetla jsem jedním dechem. Nenáročná odpočinková četba, která mě potěšila.
Hrdinka Olivia je mi mnohem sympatičtější než její "kolegyně" Bridget. Moc mě mrzí, že není více takových knih s ženskou hrdinkou, která je přiměřeně akční a dokáže i věci o kterých si myslela, že nedokáže. Ráda bych viděla zfilmování, čehož se asi nedočkám, a tak si budu krásné oči agenta xy jenom představovat.
O knize vím už řadu let, ale stále jsem se jí vyhýbala, protože jsem myslela, že je podle názvu nezajímavá! Byla jsem pitomá, knížka je úžasná a moc se mi líbila! Hlavní hrdinka, téma, láska, brečela jsem u ní jako želva.
Pevně věřím tomu, že dnes je jiná situace s pomocí africkým zemím než v době kdy kniha byla napsána.
Knížku jsem nejdříve ani nechtěla číst, protože autorku jsem neznala a umístění děje bylo takové jaké bylo. Ale nakonec mě kniha vtáhla a dočítala jsem nedočkavě, až mě bylo líto, že se už blíží ke konci. Pro mě takový pěkný romantický "film".
Knížku mi přinesl Ježíšek, protože ví, že mám ráda knihy od spisovatelky P.J.James a také od Jane Austenové. Příběh Pýchy a předsudek mám ráda, mám ráda postavy knihy a tak jsem se moc těšila. Příběh se mi líbil hlavně jako pokračování tohoto příběhu, už méně jako detektivka, protože to ani tak detektivka nebyla. Ale i tak hodnotím na 80%.
Povedené dílko, které jsem četla na MD. Situace popsané mi byli vlastní, ikdyž přece jen mám lepší rodinné zázemí.