Flyn Flyn komentáře u knih

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jaaaa...jaaaa....nejak nevim co rict, co dodat. Ja vim ze tenhle zanr asi neni vubec urcen pro mou vekovou kategorii. Uz roky si rikam ze jsem se zasekla nekde v 18 letech, ale vzdycky jsem si to omluvila tim, ze prece hledam odpocinkovou knizku, tak proc ne fantasy pohadky. Hmmm, musim prestat s vymluvami a prijmout to. Jsem absolutni fantasy romantik a jsem si docela jista ze uz z toho nevyrostu. I kdyz jsem to roky tusila... Sarah J. Maas mi to kazdou vyslou knizkou potvrzovala a u tehle serie jsem se dokonce pustila do anglictiny protoze jsem to uz zkratka nemohla vydrzet! Takze fajn, kde se da zapsat do fanklubu? A kde sezenu nejaky pekny plakat Reese? Teda pardon-Rhysanda? Musim si ho vylepit nad postel...hahaha. Ne, ted vazne-bylo tam vsechno co v tomhle zanru hledam a proto poprve v historii davam 5 hvezd i kdyz si uvedomuju par chyb...ale me nadseni to vse prekrylo ;)

23.10.2017 5 z 5

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

"Odpocinkova neodpocinkova cetba". Coz v mem soukromem slovniku pro zasvecene znamena ze jsem ji dala na jeden zatah, takze do prace jsem se hrabala jako po celonocnim tahu s panem Amundsenem. Bohuzel/dik tyhle nocni tahy kdy neodlozim knizku pred patou hodinou ranni se mi stavaji celkem casto takze jsem uz vytrenovana. Jinak ja si Charley oblibila...a rozhodne chapu jeji zavislot na kofeinu a sarkasmu. Za me 4 hvezdy!

22.10.2017 4 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Z cele serie moje nejoblibenejsi. Bavila jsem se uz na prvnich strankach u zminky s izolepou...to mi bylo hned jasne ze se budu bavit. A vite co? Bavila sem se! Jasne ze je to spousta klise...ale vsechny ma oblibena klise v jednom ;)

16.11.2017 4 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Tezke filosoficke dilema a zcela novy pohled na tematiku potratu. Presto je to psane nenasilne a pro teenagery. Vlastne mi to pripomelo neco co uz jsem cetla. Jednu podobnou knihu o "rozpojovani" ale tam se resily spis prava klonu (mam to na jazyku ale vzpomenout si na jmeno zrovna nemuzu). A ten konec kdy nam popisuje jak "to" probiha? Naskocila mi husi kuze. Jen si vyjimecne myslim ze konec byl paradni a pokracovani by knizce jen ublizilo. Kazdopadne Bez sance je ctive psane a dostava ode me 4 hvezdicky za jiny uhel pohledu.

Čtvrtý hrob pod nohama Čtvrtý hrob pod nohama Darynda Jones

Ma oblibena slecna kousava soukroma vysetrovatelka. Na me tenhle humor zkratka sedi a rozhodne se dozaduji dalsiho dilu. V anglictine to bohuzel neni ono....verte mi,pokousela jsem se o to...jaksi ten sarkasmus ztraci sve kouzlo.

22.10.2017 4 z 5

Ztracené insignie Ztracené insignie Sandra Regnier

"Takove mile cteni". Takhle nejak bych to asi charakterizovala. Po precteni mam mam takovy ten pocit, ze jsem se vloupala do detskeho oddeleni v knihovne...z deky si tam postavila pristresek a s kupou susenek a mlekem jsem "zhltla" celou serii. Je to takove naivnejsi? Paradoxne mi obcas prislo ze se autorka az moc snazila vymanit z takove te dokonale Mary Sue. Coz by mohlo byt velke plus, ale vseho s mirou! Nechapejte me spatne, ja rada young adult fantasy a cetlo se to samo. Za tyden prectena cela serie, coz uz mluvi samo za sebe. Tri * musim dat pri srovnani tohodle dila s jeho podobnymi v zanru. Takze davam tri hvezdy, ne proto ze by to bylo spatne nebo nudne dilo, ale proto ze starsi 17 let musi pocitat s tim ze z toho bude vecer pri susenkach s mlekem ;].

25.11.2017 3 z 5

Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Na konci serie prisla chvile k vyjadreni. Dalsi serie kterou jsem cetla pri vareni...na zastavce...v praci pod stolem...a neprestala jsem i pres to ze si uvedomuji ze me okoli jsem neuveritelne stvala cely tyden.
Narazila sem na ni nekolikrat a dle anotace jsem moc nadsena nebyla. Az po delsi dobe jsem si ji poridila a kdyz skoncil prvni dil, zacal hon sehnat hned dalsi dve pokracovani. Takze za me jsou to 4 * protoze i kdyz je to klasicke tema divci hrdinky zmitane osudem. Opet nam ukazuje reakce lidi v jedne verzi smysleneho sveta kde cokoliv odlisneho a pro ne neznameho je automaticky povazovano za spatne. Styl psani je netradicne trochu "dospelejsi" nez muzeme najit v knizkach s podobnym tematem. Coz me osobne ani neoslovilo ani nevadilo. Rada bych si od autorky precetla i dalsi tvorbu ne-li i pokracovani tehle serie. Za me prekvapeni mesice a na konec snad dodam jen : Tym Warner!!! Vic Warnera!!!

24.10.2017 4 z 5

Cosi o tobě Cosi o tobě Julie James

Ale jo...ja si vzdy rada prectu neco odpocinkoveho o krasnych uspesnych lidech. Pekne napsano, verohodne dialogy...samozrejme ze detektivni zapletka neni az tak podstatna ;).

15.11.2017 4 z 5

Ve víru rocku Ve víru rocku Katy Evans

Jsem jedina kdo se dozaduje konce? Jako konce s velkym K?
Tak fajn, krom toho...vzhledem k zanru...moc povedena knizka. Za me jsou to 4 hvezdicky, protoze jsem chtela Pandoru uskrtit je parkrat :)

08.05.2017 4 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Vyborne, takze koukam ze bych se mela zamerit i na ceske autory...je mi stydno ze jsem jim moc neduverovala. Tak ted smele do druheho dilu! ;)

29.11.2017 3 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Nerikam ze to bylo spatne...to ne. Ale vzhledem k predchozim dilum to bylo zkratka slabsi. Nekam se mi ztratil charakteristicky humor.

16.11.2017 3 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Zazvonil zvonec a...no vzdyt to vsichni zname. A jsem rada ze tahle tradice happyendu se tu udrzela. Taaak...pridavam komentar az u posledni knizky, takze v kostce-princ me obcas i stval Cinder na zacatku taky. Winter me stvala skoro porad a s ni i Jacin. U Cress jsem si ze zacatku okousala vsechny nehty (mam mensi averzi k naivnim hrdinkam)ale pak se to nejak spravilo. A Thorneho? Tak Thorneho bych osobne brala vsemi deseti! Scarlet je pro me rozhodne vitezkou co se"slabsiho pohlavi" tyce (doufam ze ta ironie u slabsiho je tam dostatecne znat) a u vlka me napada jedno slovo...a to jest paradoxne meeeeda! Mno, to by bylo k rozboru jedincu. Ale jako celek? Jako celek to kupodivu fungovalo a ano, na konci sem si je vlastne oblibila vsechny. Teda az na Thorna...toho zboznuju uz od prvni stranky!

Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Ta prvni knizka od Gaimana co jsem cetla...tusim nekdy v 16? A porad si ji velice dobre pamatuji, takze se mi vryla do pameti opravdu dukladne. Jeste parkrat jsem zkousela Gaimana ale Nikdykde zkratka neprekonalo zadne jeho dilo (nebo spis mi to tehdy tak sedlo). I kdyz musim priznat ze sem u nej vzdycky necim mile prekvapena a nic neni tak jak se na prvni pohled zda! ;)