FofrNožka FofrNožka komentáře u knih

Plavčík Gerta hledá otce Plavčík Gerta hledá otce Martha Granow-Houben

Dobrodružná knížka, která laskavým a neotřelým způsobem vypráví příběh Gerty, která uteče na velrybářskou loď a vydá se hledat svého otce, jež se ztratil v Severním moři. Ke knize jsem se vrátila v rámci výzvy. Potěšila i v dospělosti.

17.08.2018 5 z 5

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Rob Grant

Mám ráda seriál, knížka mi jen dokreslila nějaké situace. Ale vše již bylo popsáno níže, tak abych to "nezeslonila", končím komentář. PS: Chybí mi můj starý známý člověčí parťák, tak ho tímto zdravím.

13.08.2018 5 z 5

Nejhezčí pohádky z celého světa Nejhezčí pohádky z celého světa Bob Hartman

Velmi povedený výběr pohádek. Od antických bájí a pověstí, přes klasiku po japon. příběhy... vše s krásnými ilustracemi. Pohádku O holčičce, která si hrála s hvězdami si syn zamilovat a čteme ji každý večer. Já má ráda chudáka tygra co dostává od králíčka "furt" za uši. :-)

26.07.2018 5 z 5

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Jen co si člověk půjčí knížku z knihovny, začnou mu mizet z pračky ponožky. :-) A ještě, že Tulamor není v povoleném seznamu křestních jmen.Ovšem dětem budu číst, až trošičku více povyrostou... ke konci jsem se bála i já.

14.07.2018 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Tak nevím jestli bych splnila úkoly, do kterých se čtveřice pustila. :-) Asi bych byla za zbabělce. Príma knížka. Autora jsem si zamilovala.

06.06.2018 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Čtivá kniha. Děj vás vtáhne. Velmi kvalitně propracované mužské i ženské postavy. Snad takový nejsme všichni. Ačkoliv je při čtení člověku spíše hořko, nebo jsem možná jen velký "cíťa", celkový dojem z knihy je skvělý a všude doporučuji.

06.06.2018 4 z 5

Tajemství stržené masky Tajemství stržené masky * antologie

Oddechové čtení, do vlaku, autobusu. Pobavila povídka : Z Deníčku zeleného aktivisty.

29.05.2018

Tanec modrých andělů Tanec modrých andělů Steve Loveček Lichtag

Jeden by si přál být součástí výpravy. :)

25.05.2018 4 z 5

Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Náhodou jsem na ni narazila v knihovně a zaujala...moc. Knižka po jejímž přečtení se mi zaleskly oči, musela jsem polknout a přála si ještě alespoň jednu stránku příběhu. Těžko mi bylo z osudu Niamh a Maisie, z toho, že o sobě... (prozrazovat pointa se asi nemá,co?).

20.05.2018 5 z 5

Možná si porozumíme Možná si porozumíme * antologie

Příjemné počtení. Některé příběhy zaujaly více, jiné méně, ale tak to přeci v životě chodí. Za některými vidím i mnohem hlubší odvahu zúčastněných, než byla v příběhu popsána (Přijela tetička Lidka), jinde mám dojem, že autor vypisuje vlastní prožitek (Skvělý manžel a otec). Zkusím i další povídkový soubor.

16.05.2018 4 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Nelze dát méně než 5 *, a i to je málo. Málo za sílu a odhodlání i víru, že bude líp, že se jednou člověk vrátí domů. Další kniha, která se zaryje pod kůži do konce bytí. Obě sestry mají mojí hlubokou úctu. Děsivým zůstává kolik příběhů stejného ražení je mezi námi a my to "nesmíme" z nejrůznějších důvodů vědět...

27.04.2018 5 z 5

Dům žen bez mužů Dům žen bez mužů Karine Lambert

Nadpis zaujal na první dobrou. Ale asi jsem čekala vtipné pojetí tématu. A ono bylo spíše smutné, smutné osobními prožitky zúčastněných dam. Takže vlastně jako život. Hořko-sladký.

18.04.2018 3 z 5

Poprask v sýrové uličce Poprask v sýrové uličce Robert Fulghum

Laskavý Fulghum. Opět krásné čtení. Čokoládový zákusek pro duši (mí čokoholici mi rozumějí).

05.03.2018 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Brown, prostě Brown. Může se opakovat s motivem, nevadí. Pokaždé se do knihy zavrtám a čtu a čtu. Člověk se dozví plno informací od malířství, sochařství, architekturu po fyziku, genetiku, IT technologie a mnohé další. Děj napínavý, možná předvídatelný (Landon by měl přežít, ne? :-) ) a přesto si přejete ne, ať to není takto. Takže za mě 5 * , jen se mi na závěr drobet zkazil pohled na Winstona. Ale třebas jsem jen naivní (možná si měl Edmond jen "jinak" přát).

28.02.2018 5 z 5

Malá medvědí knížka Malá medvědí knížka Zbyněk Černík

Přečteno :-) Kluci medvědí poučili a já se naučila spoustu nových termínů, např. že předmět prodeje a prodávající nemohou být jedna osoba, tedy vlastně pardon medvěd. Jen si říkám, že to je kniha skoro trezorová (viz. medvědi jdou do voleb). Čtení pro dospělé i pro děti. A zamkněte ledničku, pokud k vám přijde na návštěvu malajský medvídek;)

29.01.2018 3 z 5

Mašinka do pohádky Mašinka do pohádky Alena Riegerová

Krásná knížka pohádek. Housenka Laurencie a šprušlinky, datel telegrafista, pavouček Václav...:-) A hlavně Kolejda a mašinka, co znovu našla důvod nabrat dech a vyrazit do světa. Jako řádně ohmatanou knížku jsem ji sebou vozila na tábory a musím říci, že se líbila i dětem narozeným mnohem později než já. A na nějaké stýskání nebyl prostor. PS: Pak nám ji brali i puberťáci, co se jinak tvářili jako děsní tvrďáci :-)

10.12.2017 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Včera dočteno, nejprve mi bylo doporučeno, že v současném stavu knížku nemám číst, ale něco mi řeklo, že mám. A nelituji. S poslední větou se mi zaleskly oči a já musela polknout. Citlivě a jemně napsaná kniha o propletených příbězích několika osob v několika desetiletích nelehkých dobách. Laskavé, něžné, smutné, vážné, naturalistické... ale to nevystihne podstatu knihy. Děkuji za ní autorce z celého srdce. Další kniha, která se uložila do hlavy jako nezapomenutelná. Kniha chytí a nepustí.

22.10.2017 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

S povídkou jsem se setkala na základní škole a od té doby se mne drží a nepouští. Jedna z mála povídek/knih/ divadelních představení i filmů, ze kterého si doslova sednu na zadek a padá mi dolní čelist. Na základce příběh zaujal gramatickými chybami a roztomilou myškou, na gymnáziu milostným příběhem, který (ne)má dobrý konec a v dospělosti se člověku honí hlavou, jak snadno se dobrá myšlenka ( zde lék. zákrok na zvýšení inteligence) může změnit v danajský dar, který ve své podstatě více ublíží, než pomůže...

02.10.2017 5 z 5

Zvířata mi straší ve věži Zvířata mi straší ve věži Gerald Durrell

Máme my - lidé zvířecí povahy, nebo zvířata převzala povahou lidskou (zákeřnost, lenost, ale i hravost, nadšení, bezprostřednost apod.)? :-) V každé knížce od autora máte zaručenou dávku laskavosti, humoru i poučení. Ať tedy žije vždy milá a podporující maminka i kysele se tvářící sourozenci.

21.08.2017 5 z 5

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Rychle přečíst v rámci výzvy, neb příští rok už to nebude kniha z budoucnosti :-) Námět zajímavý. Bylo vidět na knize, že autor již nějakou dobu nežije v České Republice, minulost popsal barvitě a zajímavě, ale současnost mi přišla "odtažitá od reality". Hanuš byl fajn, škoda ho. Celkový dojem z knihy zatím rozpačitý, asi jsem očekávala více.

18.08.2017 2 z 5