fred749 komentáře u knih
Krátké, ale zajímavé povídky, většinou z rybářského prostředí. Některé příběhy v sobě mají nádech hrabalovské poetiky.
Některým povídkám se nedá upřít jistá originalita. Myslím, že autor se potřebuje ještě trochu vypsat...
Zklamání, povídky převážně naivní, pointy předvídatelné...
Tohle mě příliš nezaujalo. Sem tam nějaký humor a povedený obrat, ale ta úporná snaha stylizovat se do českého Bukowského je mi proti srsti.
Vydařený debut, zkušeně napsané povídky, které podle mého názoru většinou příliš negativně nepůsobí.
Příběhy postrádají hloubku, psané příliš jednoduše, stroze, patrná velká snaha napodobit Petru Soukupovou a její styl...líbila se mi asi jen povídky Představy.
Hodne nevyrovnane, psane prilis jednoduchym jazykem a pointa obcas pokulhava, ale treba povidka Spisovatel je vyborna.
Knížka je velmi čtivá, strohá, psaná poměrně jednoduchým, obyčejným jazykem. Po jejím dočtení jsem o ní musel ještě dlouho přemýšlet, což je super.
Čtivé povídky, zajímavá témata, důraz na atmosféru, napětí. Autor umí velice dobře vykreslit pocity a nálady. Nejlepší povídky pro mě jsou Anděl z metra, Profesionálka, Představení, Roma je pozpátku Amor a Život přijde ve středu.
Tohle je bezesporu jedna z nejhorších českých knížek, které jsem za posledních pár let četl. Přimhouřit oko můžu jen díky nízkému věku autorky.
Až na jednu výjimku jsou povídky nenápadité, celkově psané nepříliš zajímavým jazykem.
Povídky vynikají výborně zachycenou atmosférou a vyzrálým jazykem talentovaného autora.
Ženský pohled na stokrát omletá témata. Některé povídky jsou příliš naivní, zápletka prvoplánová nebo křečovitá, jiné velmi povedené. Nejlepší povídky jsou Míjení, Rivalky, Zrcadlení a O lásce. Celkově lepší průměr.
Kvalitní, posmutnělé povídky na téma mezilidských vztahů deformovaných démonem alkoholu. Autor píše velmi čtivě a zároveň citlivě a bez patosu. Příběhy jsou pěkně vypointované. Mezi nejlepší povídky patří Dluh, Kodl a Ferenc, Pozdě a brzy a Ultimátum.
Většinou poměrně vtipné, ale s výjimkou povídek Předvalentýn a Lekla ses, je to bez větší hloubky. Povídky dlouho v paměti nezůstanou.
Nezajímavé, bez děje, navíc s nesympatickými postavami.
Průměrné povídky. Vymyká se snad jen závěrečná povídka od Soukupové, která je vynikající.
Autor bezesporu umí zajímavě pracovat s jazykem, musí mít velmi dobře vyvinutou představivost. Velmi svižné a nápadité čtení. Nejlepší povídky jsou Polaroid, Návrat, Luk a Společenské hry. Naopak titulní povídka se mi příliš nelíbila, stejně jako Jaro. Myslím, že autorův um se nejvíc projeví v kratších textech, které jsou skvěle vypointované.
Trochu nevyvážené. Některé povídky jsou velmi dobré, zejména Setkání, Rockstar nebo Profesor Divnoláska. Jiné, jako Poslední mohykán nebo Boj jsou až hloupé. Celkově zejména s přihlédnutím k věku autora se však jedná o nadprůměr.