Fuksinka Fuksinka komentáře u knih

Tajemný Thomas Tajemný Thomas Dean Koontz

Stále mám v hlavě dokonalost prvního a druhého dílu, proto možná jsem v hodnocení Thomase trošku shovívavější. Začátek mě moc nechytnul, dala jsem si pauzu, zbytek jsem pak dočetla na jeden zátah. Koontz stále překvapuje neotřelými nápady, zajímavým mixem hororu, detektivky, thrilleru a sci-fi. Oddovy hlášky jsou stále dobré.
Nemám moc ráda natahování záhad na několik knih a nevysvětlená linka s Annamarií už začíná být poněkud otravná. Nějak se z knihy vytratilo i to kouzlo, pro které tuhle sérii miluju. Takže milý Deane, možná je čas napsat poslední díl Thomase a pak skončit, než vznikne kniha, která bude opravdu špatná.

03.01.2014 3 z 5

Relikvie Relikvie Douglas Preston

Napínavý thriller s nádechem "nadpřirozena" a vynikající atmosférou. Má vše, co má tento žánr mít a k tomu i něco navíc. Postavy? Tajemný Pendergast, ostřílený polda DAgosta, přidrzlý Smithback, sympatická Margo, debilní agent, házející všem klacky pod nohy a "politikové" v muzeu. Já se bavila a příšerky mě bylo líto.

23.12.2013 4 z 5

Kód smrti Kód smrti Lincoln Child

Já jsem se docela bavila. V knize bylo pár nelogickych kravin ale rozhodně lepší, než poslední pendergastovky, u těch jsem si říkala, že je už snad přestanu číst. Hrdina byl fajn a nebýt těch vykouzlených brýlí pro noční vidění a scénky s rypadlem, možná bych přidala hvězdu. Takhle dávám 60%.

22.12.2013 3 z 5

Prokletí legendy - Dámská hra Prokletí legendy - Dámská hra Miroslav Žamboch

Jak to asi může vypadat, když se Andrea vydává do boje za všechno a ještě to píše Žamboch? Jo přesně. Naprosto skvěle!

13.12.2013 5 z 5

Stín legendy Stín legendy Tomáš Němec

Němec napsal už skvělou Chladnou hru, tak jsem se na Stín legendy těšila a zklamaná jsem rozhodně nebyla.
Agentura je prohnilá až na kost, tým Bytewské se snaží o její záchranu. Kovář zatím pátrá na prstenci kolem Země. Výborný rozjezd a šup na další díly.
Pěkná obálka.

09.12.2013 4 z 5

Krvavé brány Krvavé brány Markus Heitz

Souhlasím s finkou, docela slibný začátek a pak už jen nuda. Snaha šokovat a zaujmout nevyšla. Všeho moc bez humoru a zajímavého stylu škodí. Z některých věcí mi bylo až trapně. Nedočetla jsem to.

09.12.2013

Podhoubí smrti Podhoubí smrti Jiří W. Procházka

Doporučuju u psaní příště místo žvýkání houbiček raději zahulit, možná by pak vznikl JFK z hippie světa a třeba by mě to i bavilo. Originalita a nové nápady jsou hezká věc, ale nebýt linky s Bytewskou a intrik agentury, stála by kniha opravdu za houby.
Ani čtvrtlibrák se sýrem to nezachrání.

07.12.2013 2 z 5

Jeruzalémský masakr motorovou pilou Jeruzalémský masakr motorovou pilou Ondřej Neff

Tenhle žánr "sám sebe" musí brát s nadsázkou. Neff se té nadsázky chytil a připojil výborný nápad se záchranou Ježíše. Vůbec mi nevadilo, že chvilkama balancuje na hraně grotesky. Začátek mě hodně bavil, buráky v kostele, James Bond, jenže pak nám začali hrdinové hláškovat lacinými vtípky ze 4. cenový a to tak, že jsem přemýšlela, jestli se z Kováře náhodou cíleně nesnaží udělat debila. Jo snaží, na misi v Jeruzalémě se to autorovi povedlo. Tahle trapně by se 2 zkušení agenti prostě oblbnout nenechali, natož když ví, že hlídají zasloužilého esesáka. Oslnění Ježíšem už na mě bylo moc a podivně vysvětlený konec mě teda fakt neuspokojil.
Zarazilo mě taky pár dost blbých chyb - Bondova latina, mrcha Nikita se najednou stává kladnou postavou atd.... Největší chybou ale bylo, že ze sympatického Kováře nejdřív udělal přisprostlého burana, pak blbečka a nakonec zmanipulovaného idiota, zamilovaného do Ježíše. Byl to ještě vůbec Kovář?
Příště by to možná chtělo přečíst si pečlivěji předchozí díly, nebo raději už JFK nepsat.

05.12.2013 1 z 5

Zatmění Zatmění Jan Hlávka

Hořící andělé sestupují ze svého trůnu pro dosud nejlepší knihu JFK a nastupuje Zatmění. Zápletka zase není až tak originální (ikdyž ďábelský plán ano), ale když 1/2 knihy skutečně vůbec nevíte o co jde, baví vás to strašně moc. JFK jsme bez jeho rozhodnosti a takhle totálně v háji ještě neviděli. Kulky lítají, slunce pálí, krev stříká, upíři i přes konzumaci kečupu jsou nakažliví a v Agentuře je někdo, komu se Kovář vůbec ale vůbec nelíbí.
Jo a dost vtipnej název ;-)

04.12.2013 5 z 5

Kalibr .45 Kalibr .45 Petr Schink

Že by to bylo úplně špatné, to nemohu říci. Ale děj byl poněkud zmatený a linka se Zoe a její dřívějším pobytem ve "westernu" poněkud zbytečná a nedotažená. Zatím nejslabší díl. Jinak samozřejmě JFK jako pistolník byl skvělý.

03.12.2013 3 z 5

Hořící andělé Hořící andělé Miroslav Žamboch

Že zatím nejlepší díl JFK napíše Žamboch sám, není překvapení. Jedovatý svět, výborné postavy, excelentni vzdušný souboj, intriky, Boorman s Růstovou a pátrání komtesy de Villefort, nemůžu ohodnotit jinak, než plným počtem.

02.12.2013 5 z 5

Se smrtí v zádech Se smrtí v zádech Miroslav Žamboch

No mě teda na rozdíl od ostatních přijde, že JFK si stále drží svou úroveň. I s blondýnou za zadkem dokáže být JFK zábavný. Druhá linie příběhu také zajímavá, uvidíme, jak to dopadne v dalším díle.

01.12.2013 4 z 5

Chladná hra Chladná hra Tomáš Němec

Obava z jiného autora byla zbytečná. Styl psaní je zachován, dobré nápady taky. Jen toho humoru tam moc není. Trestuhodná nesrovnalost s koncem minulého dílu a začátkem tohoto.

29.11.2013 4 z 5

Meč a tomahawk Meč a tomahawk Miroslav Žamboch

V podstatě skvělá detektivka s Vikingy, Indiány a cool mutanty.

28.11.2013 4 z 5

Armády nesmrtelných Armády nesmrtelných Miroslav Žamboch

Zatím nejlepší díl. Tam, kde je Kovář a Villefortová není nouze o skvělé hlášky a X-Hawk je tak skvělý záporák, že bych si ho snad vzala i domů. Spojení rabbiho Löwa a terakotové armády je tak šílené, že bych nejraději dala 5*, ale stále čekám na lepší díl a věřím, že bude.
" Kurva, rabbi, nedělejte ze mě takovou sprosťačku!"

28.11.2013 4 z 5

Není krve bez ohně Není krve bez ohně Miroslav Žamboch

Super chuťovka: Napoleon, odporný záporák a nácci v super akční knížečce. JFK s Vegou a komtesou tvoří skvělý tým a dokonce i vtipu přibylo.
Vadila mě jen ta neustálá přirovnání čehokoliv k něčemu (procházkovina?) - nebylo to vtipné a pokud šlo o to navýšit literární kvalitu, tak se nepovedlo. Odkaz na Cimrmana mě potěšil, ale proč proboha potom celý vtip autor/autoři vysvětlují??? Tím ho dokonale zabili.

26.11.2013 4 z 5

Pašerák Pašerák Miroslav Žamboch

Říkala jsem si: Nečti to, určitě tě to chytne a okamžitě sáhneš po dalších dílech. Máš doma půjčené jiné knížky a na ně nebudeš mít čas. Tak jsem se obávala správně. Výborná akční oddechovka a originálním nápadem. Očekávám, že další díly mohou být ještě lepší, proto dávám 4*.

25.11.2013 4 z 5

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Fenomenální mrazivá a napínavá duchařina. Má všechno, co u Kinga miluju. Výborně napsaný horor, skvěle vykreslené postavy, humor, trochu romantiky.... Jedna z nejlepších Kingovek a má nejoblíbenější.

18.11.2013 5 z 5

Intenzita Intenzita Dean Koontz

Nejlepší Koontzovka vůbec. Takovou bouři pocitů jsem u knížky zažila málokdy. Napětí, stres, zhnusení, strach a vše tak Intenzivní, že jsem se málem klepala...
Nelze odložit, dokud není dočtená.

18.11.2013 5 z 5

Skrýš Skrýš Dean Koontz

Výborně napsaná kniha, atmosféra strachu a napětí, tajemný vrah a kladné postavy, které si okamžitě oblíbíte, ačkoliv o nich zase tolik nevíte. Myšlenky malé holky zase zastupují tu vtipnou stránku.
Bohužel pokud byl Hatch v nemocnici trochu mě otravovalo střídání děje s Vassagem. Pokud jde o konec - nápad výborný, jen mohl být malinko dramatičtější.

Poprvé jsem Skrýš četla ve 14 a od té doby je Koontz mým oblíbeným autorem. Teď jsem ji sehnala znovu a po 16 letech podruhé přečetla. Obavy, že budu zklamaná, se ukázaly být zbytečné. Jasně nebyla jsem z ní tak šokovaná a nadšená, přece jenom jsem od té doby něco přečetla, ale stejně je to jedna z nejlepších autorových knih. Takže tu pátou hvězdu dávám z nostalgie a veřejně se přiznávám.

18.11.2013