Gabi13 komentáře u knih
Přečteno na jeden zátah. Velmi syrové, ale pěkné. Děkuji paní spisovatelce za osvěžení a krásnou knihu.
Mistrovské dílo. Krásně napsané o hrůzách války.
Krásné vyprávění mladého muže. Jeho pohled na život a přístup k životu byl velmi osvěžující. A ten závěr o české kotlině - ten mě rozplakal...
Jsem šťastná, že právě pan Pavel je naším prezidentem. Knihu jsem dočetla ve chvíli, kdy je již více jak rok naším prezidentem a jsem ráda, že jeho názory, postoje a rozhodnutí jsou stále stejná, nemění se dle toho jak se to hodí. Jeho vystupování je jasné, empaticke , diplomatické a reprezentující a jsem vděčná, že někdo takový je naším prezidentem.
Přečteno kvůli čtenářské výzvě a bylo to smutné čtení. Líbí se mi však nápad, příběh napsat dvěma způsoby...KDYBY se stalo tohle, nebo kdyby se nestalo toto.
Knížku jsem si přečetla díky dceři, která ji měla jako povinnou četbu a i když jsem měla povědomí o Deníku Anne Frank, i přes to mně osud a celý krátký život Anny a její rodiny dojal. Jak moc děvčátku porozumíte a pochopíte jeho myšlenkové pochody a pak jeho život stejně ukončí hrozná válka. Je to pro mě velmi těžká knížka. Dcera je stejně stará, jako Anne když zemřela.
Chjo, mám hlavu jako balón a přemýšlím.
Nejsem věřící a možná proto velmi často sáhnu po vysvětlení nebo cestě těch co víru v Boha mají a snažím se pochopit...
Předně závidím dětem, kteří jsou nebo byli studenty pana Váchy. Na takových přednáškách bych chtěla být.
A potom já stejně pořád tápu a vnímám, že mi spousta věcí není blízká a někdy i nepochopitelná. Třeba to, že novorozené dítě je třeba pokřtít, aby se zbavilo hříchu.
Skvělá čeština a skvělý popis života divadelního. Jak z prostředí herečky, tak z pozice autora hry. Velmi vtipné popisky a přirovnání. Část pana Čapka byla svižnější, ale druhá část paní Scheinpflugové byla zase detailnější a jako rodačka "Jiráskova Hronova" divadlo miluju a takto se na něho podívat bylo milým oživením.
Neuvěřitelné. Opět jsem si knížku pořídila na doporučení a hodila se mi do Čtenářské výzvy. Nevěděla jsem však jaké dobrodružství mě čeká. Takový neskutečný počin šesti mužů, že na voru se lze plavit tisíce kilometrů. Tři měsíce bez civilizace. Někdy se mi strachy třásla kolena.
To ti mě tak zahřálo u srdce. Krásné čtení. Na každou chvilku, kdy jsem mohla číst jsem se tak moc těšila. Věděla jsem, že mě čekají milé chvilky, že zahřejí, pobaví a že mé myšlenky budou pozitivně naladěné. Popis knihy si každý přečte v přebalu, ale to co ve vás kniha zanechá si musíte prožít sami. Doporučuji.
Milá, seberozvojová kniha, moc hezky napsaná. Dávám plný počet, takových čtení není nikdy dost.
Tak krásný večer jsem měla s touto knížkou. Pan Čech nikdy nezklame a tentokrát to zase byla potěcha pro všechny smysly.
Já prostě smekám. Pane Suchý, miluju vaše zamyšlení se. Líbí se mi jak si hrajete s myšlenkami a vzniká něco, co dává prostor i mým myšlenkách a i když se ne vždy s vašimi shodují ohledně Omnipotens Deus. I tak jsem si náramně početla a ráda bych četla dál...
Tak moc ráda jsem si znovu přečetla příběh, který jsem četla ve svých dvanácti letech. Tehdy jsem si říkala, jak je Jana statečná a skvělá, nyní ve svém "hodně" dospělém věku vnímám situaci v tehdejší době hodně smutně a to nejen jako matka dvou stejně starých dětí jako Jana. Jsem moc ráda, že jsem si knížku znovu přečetla.
Honza Vojtko mi v posledních dnech zkřížil cestu několikrát a tak jsem měla velkou chuť si přečíst něco od něho. Pořád hledám zda mi jako člověk sedí a zda souhlasím s jeho názory a velmi se to u mě vyvíjí a jsem ráda, že pozitivně, protože shledávám, že jsem si při čtení knihy pokyvovala hlavu a dokonce si nějaké zápisky udělala. Mám hezké manželství a myslim, že vždy je co vylepšovat a stále na vztahu pracovat, proto děkuji takovým knihám, které udržují naší pozornost, aby vztah netrpěl.
Z kraje jsem si říkala, hmmm pěkný, zajímavé příběhy žen, pak jsem pochopila, že všechny osudy žen jsou vždy nějakým způsobem propojeny a knížka pro mě začala být ještě zajímavější. Pochopila jsem, že není nutné hned odsuzovat nebo vidět příběh jen z jedné strany. Někdy to bylo velmi silné, konec velmi krásný.
Boží. Povídky, které šokují, překvapí nebo nutí k zamyšlení. Četla jsem na jarní dovolené a bylo to ono. Sedlo mi to bylo to moc fajn.
Někdy to prostě nešlo souhlasit. Někdy to bylo za hranou mého smýšlení a je to můj boj. Ale nelíbí se mi to jak pan Herman některé postoje života popisuje. Ne vždy je život bílý nebo černý. Ne vždy se lze řídit radami druhého a v tom se spolu shodneme, protože i on píše, že nikdy nevidíme do života toho druhého. Co se mu stalo, že je smutný, protivný...ale častokrát pan Herman odsuzuje a to je myslím zbytečné. Asi je to jeho názor. Hodnotím 4* protože je lidový.
Knížku jsem si půjčila od své 13leté dcery a byla mi příjemným společníkem. Jen tak se trochu zamyslet a být.
Jsem ráda za tyto fakta, méně již za to, že někdo mohl takto změnit a zničit život druhým. V každé době jsou hyeny, ale když to člověk čte bez všech příkras, prostě skutečnost, jak to bylo, je mu z toho všeho smutno. Díky za doporučení této knihy.