GaleW GaleW komentáře u knih

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Asi budu opakovat některé komentáře níže, tohle se Nesbovi úplně nepovedlo, ale zase až tak úplně strašné to tedy taky nebylo. Pro sebe vidím velké plus v tom, že si chci co nejdříve přečíst Shakespearův originál, na to mě Nesbo naladil

15.08.2018 3 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Líbila, ne že ne, ale prostě nemůžu dát stejný počet hvězdiček jako u autorčiny další knížky Hana. Hana byl uragán, tohle je takový lehký jarní vánek. Ale co mají obě knihy společné je čtivost, knihu přelousknete, ani nevíte jak.

24.06.2018 4 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Velmi povedený díl, co napsat, velmi mě mrzí, že už dál nic nebude, na druhou stranu se velké finále povedlo dokonale. Po dočtení jsem změnila pohled na některé postavy, některých úmrtí asi nikdy nepřestanu litovat, ale důležité zůstává, že J.K.Rowlingová opravdu změnila svět dětské literatury (nejen dětské) a za to jí náleží obrovský dík!

21.10.2017 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Právě dočteno a na tomto dílu mě opravdu baví turnaj tří kouzelnických škol a s tím i spojené nové postavy, naši hrdinové dospívají, mají už jiné starosti a celkově se to hodně posunulo. Návrat lorda Voldemorta tomu dodal to potřebné napětí, tajemno.... Četlo se mi to dobře, vlastně až moc dobře, rozhodně zasloužený plný počet!

08.07.2017 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Zatím z celé série podle mě nejlepší, krásně se četlo, velmi poutavé a dokonale promyšlené až do konce

05.06.2017 5 z 5

Melouch Melouch Michal Viewegh

Jediné štěstí bylo, že to bylo krátké.....

18.11.2024 1 z 5

Instinkt Instinkt Tess Gerritsen

Za mě celkem povedená detektivka, samozřejmě je jich spousta lepších, ale téma i zápletka jsou zajímavé, hlavní vyšetřovatelka Jane je sympatická, její maminka pro mě tedy už méně... ale další díl ze série už asi číst nebudu.

22.10.2024 4 z 5

Pan Kdybych hledá kamaráda Pan Kdybych hledá kamaráda Pavel Šrut

Knížku jsem přečetla jen díky čtenářské výzvě, ale svým způsobem jsem za to ráda. Nejvíce mě pobavila ta jména, to nemělo chybu.

31.07.2024 4 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

I když knížku beru jako oddychovku, i tak byl ten příběh na mě moc málo uvěřitelný. Ale četlo se to dobře, pokud se naskytne příležitost, pustím se ráda i do pokračování.

28.06.2024 3 z 5

Prevítovi Prevítovi Roald Dahl

Velmi obdivuji každého, kdo dokáže napsat knížku, která rozesměje děti, je to podle mě velké umění. A pan Dahl tohle umí. S dětmi jsem od něj četla téměř vše a téměř vše nás bavilo. Ale prevítovi, zvláště pak první půlka, to je jízda, klobouk dolů, pane spisovateli.

24.06.2024 5 z 5

Americký klub českých dam Americký klub českých dam Hana Parkánová-Whitton

Hezké počteníčko pro všechny milovníky nejen české historie. Postava pana Náprstka pro mě byla nová, i když jistě sehrál důležitou úlohu v českých dějinách. Mám ráda knížky, které mě něčemu přiučí.

04.06.2024 4 z 5

Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Mé druhé setkání s touto spisovatelkou (ano, první bylo Než jsem tě poznala), její knížky se mi čtou celkem lehce, ústřední téma zajímavé, různorodé hlavní hrdinky a všude kolem toho dobrodružná plavba na válečné lodi. Jako oddychovku doporučuji přečíst.

03.01.2024 4 z 5

Poník k zulíbání Poník k zulíbání Julia Boehme

Hezký příběh s předvídatelným koncem, doporučuji malým slečnám, zvláště pak těm, které zbožňují koně.

11.09.2023 4 z 5

Šťastný hrošík Šťastný hrošík Amelia Cobb

Příběhy o Emě v kouzelné zoo jsou moc hezky napsané. A hrošík Jindra byl tak nakažlivě veselý a šťastný, že se příběh zařadil mezi ty nejhezčí z celé série.

05.09.2023 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Nemůžu jinak než plný počet hvězdiček, i kdyby tam nebyl nikdo jiný než Benji, tak stejně bude hvězdiček 5. Sice, jak tu již párkrát zaznělo se autor dost opakuje v některých výrazech, ale tomuhle autorovi to asi všichni rádi odpouštíme. Kdo četl první 2 díly, musí zjistit, jak to s tímhle zasněženým hokejovým městem dopadlo. Myslím, že se závěr triologie povedl a snad nejsem sama, komu je líto, že už nic dalšího nebude.....

25.07.2023 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Má teprve druhá knížka od populární autorky, první byla chata ve Švýcarsku, tohle bylo tedy rozhodně o třídu lepší, ale je to pořád slaďárna jak hrom. Ale protože také ráda peču a do Paříže bych se jednou chtěla podívat, dávám hvězdičky 4.

10.10.2022 4 z 5

Kočár do neznáma Kočár do neznáma Hana Marie Körnerová (p)

Jako asi všechny knížky této autorky se to četlo samo, příběh hezky plyne, ale oproti Heřmánkovému údolí pro mě nebylo tak poutavé. Ale i tak stojí za přečtení a v budoucnu sáhnu i po dalších dílech ze série.

23.08.2022 4 z 5

Kdo hledá, najde Kdo hledá, najde Lucie Sunková

Krásná knížka, příběh jsem při cestách předčítala celé rodině a všechny zaujal a nemohli se dočkat, jak to bude dál. Náhodou jsme tuhle knížečku objevily s dcerami v knihovně a za nás super úlovek.

25.04.2022 5 z 5

Příšerné zlobilky Příšerné zlobilky Martina Drijverová

Druhý díl stejně jako první se u nás těšil veliké oblibě. Zapůjčeno z knihovny, ale už nyní objednáno, abychom měli v naší knihovničce.

19.04.2022 5 z 5

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy Astrid Lindgren

Prostě Pipi, u nás doma hvězda!

15.03.2022 5 z 5