GeorgieAnne komentáře u knih
Miluju fantasy a to české především!
Antická mytologie, labyrint, Mínotaur, polobohové, to a ještě víc na vás čeká v této úžasné fantasy jízdě!
Líbilo se mi, že kniha má jen velice lehkou romantickou linku, která příběhu dodává potřebný šmrnc a jinak vše ostatní utáhne hlavní hrdinka, akce a zajímavý příběh.
Měla jsem přečteno za chvíli, naprosto jsem si to užila, Arisbé jako hlavní hrdinka skvělá a klidně bych si dokázala představit další knihu o této hrdince.
Těším se na další knihy od autorky protože tohle bylo boží!
Hodnotím 4,5* a naprosto doporučuji! :-)
Oddechová romantická jednohubka, která je jako dělaná na zimní večery.
Knížka navíc neoplývá mnoha stranami takže ji budete mít přečtenou opravdu za chvíli.
Není úplně moc co dodat, jedná se o typickou romanťárnu odehrávající se v Římě, která je vhodná i pro mladší čtenáře, řekněme tak kolem 15 let.
Za mě 3,5* takže dobrý průměr, bavila jsem se a rozhodně si přečtu i další díly z této série :-)
Tak já nevím co si o knize myslet... Doufala jsem, že to bude menší kříženec Illuminae a Nyxie ale bohužel...
Začátkem jsem se hodně prokousávala a nakonec jsem přeskakovala kapitoly a skočila až na konec. Hodně se v knize popisují vesmírné lodě, jak fungují apod., děj se strašně vleče a já se absolutně nemohla začíst.
Anotace zněla dobře ale bohužel ji příběh nenaplnil...
Hodnotím 1* za snahu a doufám, že si kniha najde své čtenáře.
Kniha, která má velmi vysoká hodnocení, velká spousta lidí na ni nedá dopustit... a já upřímně nechápu proč :-/
Hlavní hrdinka Jude mi zpočátku byla sympatická, lidská dívka, která se svými dvěma sestrami žije ve světě víl a chce se stát jednou z nich...
Ještě bych pochopila tu nenávist vůči jejímu otčímovi jelikož jim zabil rodiče, pochopila bych kdyby se mu prostě jednoho dne chtěla pomstít ale nepochopím tu náhlou změnu povahy hlavní hrdinky... Její chování po této proměně mi absolutně nesedělo, nedokázala jsem najít důvod této změny a tím chováním se mi Jude spíš zhnusila než abych si ji ještě víc oblíbila.
Krutý princ Cardan je podlý, krutý možná trošku ale to bych zkousla...
Autorka píše poutavě, svět mi dokázala dobře přiblížit takže jsem se v něm jednoduše orientovala a dokonce mi ani nedělal problém se zorientovat v postavách.
I když má autorka zajímavý a rychle čtivý typ psaní tak mám z knížky rozporuplné pocity.
Hodnotím slabšími 3* a budu doufat, že druhý díl bude lepší než tento.
Zajímavé sci-fi, které má dost akce a ještě víc vtipných momentů, narážek a dialogů.
Hlavní hrdinka je sympatická, drzá a poté, co jí do hlavy dají Kityho tak není nouze o vtipné dialogy mezi ní a tímto čipem.
Místy mi děj přišel pomalejší oproti tomu kolik akčních pasáží se v knize nachází a jak již někdo psal tak i mě chybí detailnější popis Zakázaného města, nějak jsem se v něm nedokázala zorientovat.
Nečetlo se to špatně, konec je otevřenější než bych u stand-alonu očekávala ale třeba se někdy dočkáme pokračování... No co, dívka přece může snít :D
Zatím hodnotím 3,5*, tedy jako lepší průměr.
Úžasné české fantasy inspirované slovanskou mytologií!
Kateřina Šardická pro mě byla zprvu velkou neznámou a až loni/letos jsem objevila její druhou knihu, tedy Noci běsů a jsem naprosto nadšená!
Příběh Astrid, Dorky a Toma se četl rychle a já jej hltala jedním dechem.
Za mě není moc co dodat, 4,5*, naprosto doporučuji a pokud si chcete přečíst skvělé české fantasy tak nemůžete šlápnout vedle! :-)
Autorovu prvotinu Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové jsem si naprosto oblíbila a čtení mi nečinilo takový problém jako u této knihy. Historické knihy odehrávající se na lodi/moři mi k srdci nikdy nepřirostly a tak jsem s Ďáblem delší dobu zápasila, postupně jsem se ale propracovávala dál a nakonec jsem ráda, že jsem ji přečetla. Při čtení jsem byla skeptická, úplně mě kniha nenadchla ale čím víc jsem četla a čím víc jsem se dostávala ke konci, tím víc jsem si ji oblíbila.
Sedm smrtí E. H. je nesporně lepší, čtivější a zajímavější dílo, které jsem četla již několikrát a zatím zůstává autorovým nejlepším ale Ďábel je jen kousek za ním. Nebýt autorova talentu vše dokonale propracovat do nejmenšího detailu, držet se tajemna až do konce, kde se teprve odhalí Ďáblova identita tak bych z knihy neměla tak dobré pocity.
Ďábel a temné vody rozhodně stojí za přečtení, za mě tedy 4* a doporučuji :-)
Ač miluju thrillery a detektivky tak tady končím u nedočteno, kniha mě bohužel vůbec nedokázala vtáhnout do děje a já se při čtení spíše nudila. Možná v budoucnu se k této knížce vrátím nebo spíše k jiné knize od této spisovatelky ale pro mě zatím nic moc :-/
Hodně jsem se na DNA těšila, už jen tím hodnocením mě zaujala ale momentálně mi nesedla, tak možná příště.
Hodnotit zatím nebudu jelikož jsem knihu nedočetla a tak jí nechci nakládat.
Alžběta Bílková prostě umí psát a umí vás vtáhnout do děje!
Další skvělá kniha od této autorky, kterou jsem si naprosto užila a kterou s klidným srdcem můžu doporučit!
Z kouře a kamene se mi možná líbilo malinko víc ale i Kosti Mraza mají hodně co nabídnout a to v prvé řadě dvě skvěle propracované hlavní postavy, Sivu a Beleka/Bogobora. Jejich vztah se opravdu vyvíjel celou knihu a já jsem nakonec skoro až naštvaná jak to dopadlo! To se prostě nedělá postavám, které si zamilujete již od začátku! :-D
Slovanská mytologie v české fantasy byl dobrý nápad a já jsem ráda, že jsem se k tomuto počinu nakonec dostala!
Právoplatných 4,5* a naprosto doporučuji! :-)
(SPOILER) Já a historické romány spolu nejdeme moc dobře dohromady proto mi čtení této knihy trvalo delší dobu. Ne, že by Kočovná nevěstka nebyla dobrá ale tím, že historie mi moc nesedí tak jsem si čtení musela dávkovat.
Marie je kupeckou dcerou, kterou potkává velice těžký osud a na základě intrik jejího budoucího chotě je odsouzena a vyhnána z jejího rodného města Kostnice. Jelikož je zmrskána, byla sexuálně zneužita tak není v absolutně dobrém stavu a omdlívá. Takto ji nalézá kočovná nevěstka Hiltrud, která se rozhodně zuboženou dívku zachránit a tak ji vezme s sebou a stará se o ni.
Z Marie se tedy stává kočovná nevěstka a její plán na pomstu ji neopouští až do konce.
Hodně mě překvapilo, že se Michel vrátil a jsem ráda, že se nakonec stal Mariiným ženichem.
Na konci je Marie všeho zproštěna, je jí odebrán statut kočovné nevěstky, magistr a jeho přisluhovači jsou odsouzeni a umírají, Hiltrud se nakonec opět shledá se svým Thomasem a vše končí dobře, což mě velice potěšílo.
Nádherný příběh, který je vážný a tak se mi četl těžce, na druhou stranu jsem pořád musela číst dál abych zjistila jak to dopadne.
Hodnotím tedy 4,5* a naprosto doporučuji! :-)
(SPOILER) Možné SPOILERY!
Krásné české fantasy, které by klidně mohlo být zahraniční a to i obálkou.
Námět velice zajímavý, hodně mě zajímalo jak si s tím autorka poradí a musím říct, že se jí to povedlo.
Začátek za mě zdlouhavý, hodně věcí nebylo vysvětlených takže jsem se v tom lehce plácala ale brzy děj nabral spád a já se vezla až do konce.
Raven je zajímavá slečna, která má (podle mě) skvělého tátu, kamarády a nakonec i skvělého přítele. Neberte mi to ale Chriss se mi prostě líbil! :-) I když její kamarádi taky nebyli špatní. Autorka si s postavami a vztahy mezi nimi opravdu vyhrála takže z toho jsem byla nadšená, bohužel kvůli utahanému začátku (cca prvních 100 stran) své hodnocení snižuji ale už se těším na druhý díl, který doufám bude stejně dobrý ne-li lepší než tento :-)
Za mě (zatím) 3,5* a tento český počin mohu jen doporučit :-)
Netřeba slov, čekala jsem a doufala, že se to od druhého dílu zlepší ale nestalo se... Jedním slovem katastrofa, ještě horší než druhý díl a to mi přišlo, že to už nejde...
Další díly ze série už pravděpodobně nepřečtu a ač mě to mrzí tak musím hodnotit pouze 1*.
Prosím vás, vysvětlete mi, co tohle sakra bylo?! Přečtení téhle knížky teda hodně bolelo a řekla bych, že se to neubírá úplně dobrým směrem.
Mare je tady (jak už zmínila Dakarianna) šíleně otravná - pořád samé já, já, já... Na facku ta holka!
Měla jsem při čtení pocit jako kdyby autorka vzala postavy z prvního dílu a mezi prvním a druhým dílem jim dávala elektrošoky protože jejich chování a uvažování, které se rapidně změnilo, absolutně nechápu. Tolik pitomých dialogů, tolik protiřečení si v každé druhé větě, to prostě nejsou postavy z Rudé královny...
Podobný problém jsem měla i u Diabolika, kdy první díl mě naprosto nadchnul a ten druhý to tak nějak lehce pokazil, Křišťálový meč je na tom u mě teda podstatně hůř.
Šla jsem do toho s velkým očekáváním, které se prostě nenaplnilo. Takže zatlačím slzu a z 4,5*, které jsem dala Rudé královně klesneme na (s odřenýma ušima) 2,5* a budu doufat, že další díly budou lepší.
(SPOILER) První díl Třpytný dvůr se mi zamlouval trochu více, jelikož jsme se seznamovali s prostředím, postavami a se samotným Třpytným dvorem.
V tomto dílu máme většinou děj popsaný již v prvním díle, na který se díváme z pohledu Miry, které autorka připravila velmi dobrodružný příběh.
Líbil se mi její přerod do lady Aviel ale nejvíce si mě získala její spolupráce a kočkování s Grantem, který ji nakonec požádal o ruku, i když svým vlastním způsobem.
Kamarádský, skoro až sesterský vztah mezi Mirou, Adelaide a Tamsin byl jako obvykle skvělý, jedna pro druhou by udělala cokoliv a jsem ráda, že se autorka touto cestou vydala.
První díl nastavil laťku velmi vysoko a druhý díl se jí zatím drží zuby nehty, uvidíme jaký bude díl další.
Hodnotím 4*, které si za mě kniha zaslouží a doporučuji :-)
Knížka slibuje "epickou" lásku, tu jsem bohužel nedostala, na druhou stranu se jedná o zajímavý a krásný příběh Šeherezády a Chálida, ve kterém na čtenáře čeká jedno překvapení za druhým.
Jelikož jsem původní pohádku Tisíc a jednu noc nečetla, tak úplně nemůžu srovnávat zda se Pomsta & rozbřesk příběhu drží.
Od knihy jsem čekala víc, ale i když jsem to "víc" nedostala tak jsem spokojená. Za mě zasloužených 3,5*.
Zajímavé fantasy s trochu netradiční hrdinkou, což příběhu velmi pomohlo.
Jelena se stává ochutnávačkou a tak začíná její "přežívání" v Ixii, při kterém může přijít o život.
Obě postavy jsem si oblíbila, jak Jelenu tak Valeka, jejich postavy byly velmi dobře popsány a tak nešlo s Jelenou nesoucítit.
Jsem zvědavá jak příběh bude pokračovat protože zde autorka rozjela úžasnou jízdu a už se nemůžu dočkat dalších dílů.
Kniha je velmi dobře napsána, autorčin styl mi vyloženě sedl takže jsem se vezla od začátku až do konce.
Naprosto doporučuji a za mě to je jasných 4,5* :-)
(SPOILER) Musím souhlasit s mnohými, že je knížka opravdu dobrá a hodně čtivá.
Bohužel i já musím zmínit fakt, že by klidně snesla o pár stránek méně, proto na hodnocení ubírám 1*.
Hlavní hrdinka Sal je členkou ženského fotbalového týmu, který dostane nového trenéra a není jím nikdo jiný než Salin "miláček" Reiner Kulti. Z prvu se chová jako naprostý kretén (chápejte tak půlku knihy) ale samozřejmě si city najdou svoji cestičku skrz jeho kamenné srdce a do Sal se zamiluje, no a ona do něj samozřejmě.
Jedná se o slow-burn romantiku, takže pokud čekáte, že se dají dohromady někdy v půlce knížky tak si můžete nechat leda tak zdát. Sal a Kulti utvoří pár až v závěrečné části knihy a já se nakonec zbytečně strachovala protože do té doby je stále o čem číst, děj se stále posouvá kupředu a nenechá vás vydechnout.
I když fotbalové prostředí moc nemusím a to ženské nevyhledávám už vůbec tak se mi kniha četla velice příjemně a rychle a vlastně vůbec nevadilo, že o fotbale nevím skoro nic.
Konec, ve kterém je uvedeno, že se Reiner a Sal vzali a že Kulti po několika letech končí kariéru aby se věnovala rodinnému životu se mi líbil a musím říct, že to dodalo tu pomyslnou třešničku na dort.
Hodnotím tedy 4* a doporučuji :-)
(SPOILER) Nutně bych potřebovala aby Alžběta napsala "další" díl a vytvořila se tak série Morigan, protože tohle bylo opravdu super!
Hodnocení:
Většinou jsem k českým fantasy knihám skeptická ale zde není důvod, za mě je tohle fantasy, které se (alespoň pro mě) dá srovnávat se zahraničními tituly a které si mohou přečíst jak děti, mládež nebo dospělí.
Morigan: Fantasy svět, ve kterém lidé naprosto normálně, tedy běžným způsobem, používají moderní technologie. Zpočátku jsem se bála, zda moderní technologie a fantasy svět jdou dohromady ale nakonec jsem se obávala zbytečně, zapadlo to do sebe velice dobře.
Carys: Sympatická hlavní hrdinka, kterou jsem si poměrně rychle oblíbila a která mi svým chováním občas připomínala samu sebe... Tedy až na to, že já nejsem (a nebudu) vládkyně, takže žádná koruna pro mě :-( :D
Rychle a stručně: 4,5*, naprosto doporučuji a prosím autorku aby vznikl návazný díl! Opravdu prosím na kolenou, a když nebude zbytí tak i ten střevíček zavážu! :D
(SPOILER) Gemina se odehrává na Skokové stanici Heimdall, ve které jsou hlavními postavami Hanna - dcera velitele stanice a Nik - člen Domu nožů. A ač se na první pohled může zdát, že tito dva k sobě nepatří, tak opak je pravdou.
Hanna má přítele Jacksona, který je tajným agentem BeiTechu, který si říká Rapír a kvůli němu a Frobisherové se na skokovou stanici dostane "likvidační" tým, který má rozkazy na zabití veškeré posádky na palubě a hlavně utajení jejich velké chyby na Kerenze. Aby toho nebylo málo tak naše dvojice bude bojovat o přežití i členů posádky Hypatie.
Opět se nám vrátí Kady a Ezra z prvního dílu takže já jsem nadšená!
První díl Illuminae jsem hodnotila pouze 4*, tento díl musím hodnotit již 5* protože si to naprosto zaslouží! :-)
Závěrečný díl naprosto boží trilogie, kterou si v budoucnu 100% přečtu znovu!
Emmett a další členové týmu Genesis se spojují s lidmi Imago proti Babylonu v konečném souboji, ve kterém může přežít jen někdo z nich.
Další intriky Babylonu, další tajemství, další boj o život a další skvělá jízda, která stojí za to!
Třetí díl a zároveň ten závěrečný je božím zakončením celé série! Není moc co dodat, jedná se o parádní sérii, která má v mé knihovně čestné místo!
Za mě zasloužených 5* a doporučuji všem nadšencům do sci-fi! :-)