Gurus Gurus komentáře u knih

Obránci civilizace Obránci civilizace Jan Kotouč

(SPOILER) Tohle pokračování jsem si strašně užíval tak proč né plný počet? No mělo to svoje chyby, ale i tak velmi velmi dobré. Jen, kdyby tam bylo méně opakování. Jinak doporučuji přečíst první a druhý díl pak si udělat odbočku ke Komandům Omega (1 a 2) a pak začít se třetí knížkou.
*možný spoiler*
Ke konci to byla slušná vyvražďovačka a pokud by to Hila nedala tak bych se asi hodně naštval a další díl bych nechtěl ani číst. :) Nakonec to celkem dobře dopadlo a dostalo to konec jako z pohádky.

07.11.2024 4 z 5

Expanzní sektor Expanzní sektor Jan Kotouč

Wow to bylo super a ten konec! Bomba!! :-) Poslední vesmírná bitva byla velmi povedená.
Při čtení sem ji srovnával s poslední bitvou ze série o UTSS Samalis, kde se bojuje s Korzári, ale musím říct, že ta z Expanzního sektoru byla o řád lepší. Hilla je prostě nejlepší Omega :-)

Co se mi líbilo bylo pomrknutí na GLADOS z herní série Portal, kdo ví tak ví :)

24.10.2024 5 z 5

Komanda Omega Komanda Omega Jan Kotouč

Bylo to fajn, ale nic extra. Kniha měla občas problém s tempem. Každopádně investigativní část se mi libila. Druhý díl si určitě přečtu.

15.10.2024 4 z 5

Černá luna Černá luna František Kotleta (p)

Tak tohle bylo rozhodně lepší než první díl. Takhle by to mělo být. Je tam pár slabších míst, ale konec super! Verrin rulez :-D

30.09.2024 4 z 5

Knihkupectví & kostní prach Knihkupectví & kostní prach Travis Baldree

Druhý díl alias prequel se mi líbil, ale ne víc než první. Nejvíce mi k srdci přirostla Ferna a Perkelt. Pokud bude trojka mohlo by to navazovat na konec. To by nebylo špatné.

22.09.2024 4 z 5

Stín Stín Adam Przechrzta

Výborné zakončení série. Teď ještě, aby u nás vyšla Materia Secunda, kde se opět vrací Rudnicky a Samarin. Trošku škoda, že konec byl takový useklý, klidně bych si dal ještě 200-300 stran textu :D. Tuhle sérii jsem si prostě zamiloval.
Když se človek strachuje co se stane s postavami tak je jasný, že tu knížku žere!

07.09.2024 5 z 5

Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

Jak to jen napsat, prostě to nebylo ono. Začátek a konec byl sice super, ale všechno uprostřed byla nastavovaná kaše. Prostě knížka mohla bejt tak o 150 stran kratší a nic by se nestalo. Filip je sice docela fajn a navíc můj jmenovec, ale není to Kosek.
Dávám tím pádem 3/5, ale stejně si přečtu další díl, někdy.

02.09.2024 3 z 5

Místodržící Místodržící Adam Przechrzta

Durhý díl je rozhodně lepší než první. Četlo se to samo :) Určitě se těším na Stína...to bude asi ještě něco. Líbil se mi vývoj postav a taky i to, že Rudnicki už není ten ustrašenej podcenující se človek..sice mu to bude chvilku trvat, ale nakonec se zněho stal Saškovi rovný. Jinak první polovina byla super jízda!

26.08.2024 5 z 5

Adept Adept Adam Przechrzta

Výborná první polovina, pak začala politika a začlo se to táhnout, navíc se tam dělo hodně zvratů, které ne vždy dávali smysl. Celkově za 4/5, ale pokud by tam bylo ještě víc politikaření asi by to spadlo na 3/5. Snad bude druhej díl lepší.

15.08.2024 4 z 5

Císař v exilu Císař v exilu Jan Kotouč

Lepší než první díl. Škoda, že nejsou lepší záporaci a pak to vysvětlování všeho, hlavně na začátku knihy.
Co se mi opravdu líbilo byla poslední bitva! Prostě paráda. Na konci jsem si říkál jestli nebude svatba, ale i tak milé zakončení.

09.08.2024 4 z 5

Hranice impéria Hranice impéria Jan Kotouč

Bylo to napínavé až do konce. Super úvod do centrálního imperia. Postavy nejsou ploché a mají hloubku. Ok svět je celkem černobílej, ale vlastně mi to ani nevadí. Alespoň je to méně náročné pro čtenáře. Hilla je super i Daniel a vlastně všichni ma Hermovi. Už se těším na 2. díl.
Během čtení jsem si občas říkal, ze mi to připomíná Dunu :-D jen to koření neni třeba pro cesty, ale zdaleka něco jiného.

01.08.2024 4 z 5

Ztráta spojení Ztráta spojení Martha Wells

Robokata mám prostě rád, ale tady mi mě mrzel nedostatek akce. Jinak to byla dobrá jednohubka. V USA už vyšel 7 díl tak se těším až bude přeložen.

26.07.2024 4 z 5

V jámě lvové V jámě lvové Jakub Mařík

Tak už je konec, škoda, ale byla to super jízda. Jak tu někteří píší, podle mě byl až moc velký prostor věnovaný bitvě a mě osobně to trošku unavovalo. Každopádně část o výsadku, Zaleskim a Jolly byly super. Chvilku a to kvuli té bitvě jsem si říkal to snad bude jen za 3\5, ale nakonec jsou to ty 4. Konec se mi pak velmi líbil.

19.07.2024 4 z 5

Pronásledování Pronásledování John Flanagan

I když už to není tak dobré jako jako prvních 6 dílů, pořád se to hezky čte a je příjemné se znovu vydat ma dobrodružství s Volavkami. Začátek sice drhne, ale konec to zachránil a nakonec je to za 4 hvězdy i když s odřenýma ušima. Pasáže hadek Wulfa a Ulfa mi už přišli jako ochranná písnička...vseho moc škodí

21.05.2024 4 z 5

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Druhý díl pro mě začal být více zábavný až v kapitole Temný les, a pak hlavně konec i díky konci jsem dal 4 hvězdy jinak bych asi dal 3. Není to špatné, ale Liou má problém s tempem a to už mi vadilo i u prvního dílu.

15.05.2024 4 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Přesně v co jsem doufal jsem dostal a to je dobře! Krásná mile napsaná knížka. Taková Becky Chambers, kdyby psala fantasy. Celkově se mi svět, ve kterém se příběh odehrává velmi líbil. Těším se na druhý díl.

13.03.2024 5 z 5

Střet myslí Střet myslí Martha Wells

Sice to neni nejlepší díl, ale pořád super! Tak snad se dalsi díl v ČR vyjde dřív.

29.06.2023 4 z 5

Studené světlo hvězd Studené světlo hvězd Pavel Fritz

Výborná sbírka, hodnotím s velkým odstupem od dočtení. Zapoměl jsem si to odškrtnout :D

26.04.2023 4 z 5

V mrtvé zóně V mrtvé zóně Jakub Mařík

Tohle bylo lepší než předchozí díl, méně tříštění a přeskakování mezi postavami než v minulém díle. Sice konec mě uplně neuspokojil, ale celkově za 5/5. No teď, aby co nejrychleji vyšel díl pátý.

26.04.2023 5 z 5

Žalm pro divostrojné Žalm pro divostrojné Becky Chambers (p)

Becky to zase dokázala, vytvořila zajímavý svět, ve kterém by člověk rád žil. I když občas to bylo až moc sluníčkový. Echo byla zajímavá postava stejně tak Hnízdo. Určitě si přečtu pokračování až výjde.

20.01.2023 4 z 5