haaabi haaabi komentáře u knih

Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Tak mě bohužel tředí díl nudil. Přišlo mi, že je to pořád všechno dokolečka. Předchozí díly se mi líbily hodně, ale tento mi přišel takový zbytečný.

02.08.2022 2 z 5

Princ Kaspián Princ Kaspián C. S. Lewis (p)

Lewis je prostě nejlepší :-D
"Tady máte matičko," řekl Bakchus, ponořil džbánek do studny vedle chaloupky a podal jí ho. Nebyla v něm voda, ale nejlepší víno, červené jako rybízová marmeláda, hladké jako olej, posilující jako vývar, hřejivé jako čaj, chladivé jako rosa. "Vy jste něco provedl s naší studní," prohlásila stará žena. "Tomu říkám příjemná změna." A vyskočila z postele.

25.01.2020 5 z 5

Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Nejsem cílovka, ale úplně jsem ji zhltla. Existovat tak takové místo, hned bych se tam jela jako turistka ztratit. Holly Black to prostě umí. Jen teda Omego, Omego... tolik chyb, ach jo. :-(

11.01.2020 5 z 5

Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Netradiční příběh o vzpomínkách a zapomínání ve dvou dějových liniích. Bylo zajímavé číst tento příběh z pohledu zapomnětlivé Maud a sledovat její myšlenkové pochody. Skvělá kniha.

01.01.2020 5 z 5

Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

Nooo, tak tato kniha by si i zasloužila pokračování, třeba z pohledu té poslední ženy. Atlas mraků (ačkoliv film je super) od téhož autora jsem číst nezvládla, ale toto je bomba.

02.10.2019 5 z 5

Ema a kouzelná kniha Ema a kouzelná kniha Petra Braunová

Kouzelný příběh, kouzelné ilustrace (novější vydání), kouzelný závěr. Prostě kouzelná dětská kniha, která mě i děti, z toho co jsme v poslední době četli, oslovila nejvíc.

19.09.2019 5 z 5

Medová smrt Medová smrt Hanni Münzer

Prvních 100 stran byla docela útrpná nuda, ale někdo tu psal - vytrvejte, tak jsem vytrvala a jsem ráda, že jsem to udělala. Těším se na další díl, že se dozvím více o Marlene.

31.08.2019 4 z 5

Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Poprvé po dočtení knížky jsem zažila ten pocit, že nemám chuť začínat číst další. Vlastně ani nevím co říct, autorka mě dostala jak příběhem, tak svým stylem, který mi hodně sedl. Od konce se nešlo odtrhnout, no a Beu s těmi jejími příběhy a čarodějnictvím bych chtěla mít za kamarádku.

08.07.2019 5 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Většinou se o knížkách píše, že konec překvapil. Nooo a mě překvapil začátek už po prvních větách, to jsem fakt nečekala :-D Ikdyž úplný konec byl taky překvapivý. Takže za mě - super jednohubka!

02.04.2019 5 z 5

Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Také nevím co říct, snad jen to, že to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Až si ji jednou přečtu znovu, jsem si jistá, že v ním objevím ještě víc. A budu si dávat sakravelký pozor, abych nikdy žádnému havranu nezkřivila ani peříčko. :-D

06.11.2017 5 z 5

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

První půlka - super, určitě si pořídím další díly. Druhá půlka - hmm, další díl asi oželím. Konec - další díly, teď, hned!

22.10.2017 4 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Murakami, Murakami, co to je zase za konec? :-D Já se z něco zblázním :-D Jinak vůbec netuším co se mi na knížce mohlo líbit, ale líbila se mi. Skvěle se četla a pokaždé jsem se moc těšila až otočím stránku a vyskočí na mě stříbřitý obrázek od úžasné Kat Menschik. A ocenila jsem i ladící stříbrnou všitou záložku. Jsem moc ráda, že mám překrásný Spánek ve své knihovně.

22.07.2017 5 z 5

Nápady laskavého čtenáře Nápady laskavého čtenáře Michal Viewegh

Už je to dlouho co jsem knihu četla, ale třeba takový Jára Kinderman je nezapomenutelný. Stejně tak povídka Když ti není pomoci, zkus vyběhnout do noci (Zapletala jsem jednu dobu hodně četla). Prostě moc povedené parodie, za mě jednoznačně nejlepší kniha od Viewegha :-) Musím si ji znova přečíst, opět se nasměju. :-)

30.03.2016 5 z 5

Temné vody Temné vody Katherine Arden

Katherine se s tím nepáře, napětí od první kapitoly. Těším se moc na další díl, ikdyž souhlasím s názorem zde, klidně mohla být spojená tato kniha s následující.

18.08.2023 5 z 5

Žal je to s křídly Žal je to s křídly Max Porter

To byla taková nádhera. Divné knihy mám ráda, ale tahle byla speciálně divná, nádherně divná. I přes celý ten smutek v ní jsem se při čtení tetelila blahem. Myslím, že mám nového oblíbeného autora. Velké bravo posílám i překladatelce.

23.08.2022 5 z 5

Uloupené tělo Uloupené tělo Christine Trent

Prvních 40 stran pro mě byla taková nuda, jsem Christine smazala ze seznamu mých oblíbených spisovatelů. Ale pak se to rozjelo a už je zpět v seznamu :-D Bylo to super stejně jako první díl.

28.11.2021 5 z 5

Koho krysák kousne Koho krysák kousne Lynne Jonell

Desetiletá dcera úplně nadšená. Zhltla ji a hned se ptala zda nemáme podobnou knihu.

27.10.2021

První život První život Gena Showalter

Proboha, tohle je série? Potřebuju okamžitě další díl! Gena je prostě skvělá, všechny její tři knihy, které zatím vyšly, jsem zhltla.

09.09.2021 5 z 5

Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Zatím asi nejlepší díl. Což teda nevylučuje, že mě docela naštval... :-D

30.12.2020 5 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Začátek byl super, takový nenásilně vtipný. A bohužel pak už mě to jenom nudilo. Ze stejného soudku byla skvělá kniha Kam se poděla Elisabeth. Ta mě nadchla, toto bohužel ne.

26.04.2020 2 z 5