hajrys hajrys komentáře u knih

Romeo & Julie 2300 Romeo & Julie 2300 Vladimír Páral

Sci-fi jako částečná realita. Asi tak bych to nazvala. Sice se děj odehrává v pro nás už ne tak vzdálené budoucnosti, ale téma je věčné ... Kniha se mi špatně hodnotí. Ne že by se nedala číst, ale děj mi přišel trochu uměle natahovaný.
Prostě jak píše Verkavcelka "Klidné, zajímavé čtení, žádný velký trhák."

11.09.2019 3 z 5

Hlava světa Hlava světa Rebecca Gablé

Krásný historický román. Téma málo známých dějin počátku křesťanství. Víra, léčitelství, láska, přátelství i zrada. To vše v něm najdete. Těším se na druhý díl.

28.08.2019 5 z 5

Krvavá cesta Krvavá cesta Moira Young

Řekla bych, že neurazí ani nenadchne. Jednoduchý příběh, který se ale dobře čte. Nebylo, co jiného číst. Nejsem cílová skupina, přesto uznávám, že volný čas vyplnila skvěle.

09.08.2019 3 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Z komentářů jsem věděla, do čeho jdu. Přesto mě kniha překvapila. Netušila jsem, že duo Kepler je schopno napsat takovou knihu. Velice zajímavé téma a prostředí. Přečteno jedním dechem.

05.08.2019 5 z 5

Dobrá matka Dobrá matka Sinéad Moriarty

Tak toto byla emocionální smšť. Vlastně nevím, co bych napsala. V některých pasážích mi nestačily kapesníky a slzy máčely stránky. A přesto všechno jsem nemohla knihu zavřít. Tolik lásky, ať již rodičovské, sourozenecké nebo jenom kamarádské. A tolik smutku, statečnosti a odvahy. Ani nechci domyslet, jak bych se zachovala já. Hluboký obdiv všem, co si tím museli projít a procházejí. A ještě větší pokora před zdravotnickým personálem. To musí být andělé ...

25.07.2019 5 z 5

Leon Leon Roman Bureš

Mám ráda antické období. Odvaha, krutost, hrdinské činy i láska. Tato kniha má všechno. Příběh je opravdu mimořádně čtivý, nejsou v něm hluchá místa a podává Spartakovo povstání i z jiného úhlu pohledu. Za mě plný počet hvězd.

22.07.2019 5 z 5

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Posloucháno jako ekniha v rámci čtenářské knížky. Takto dobré, čtení bych asi nedala :-(

11.07.2019 2 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Neobyčejná kniha o obyčejných lidech. Obyčejný příběh rodiny, jakých se mohly stát stovky a přesto je to neobyčejné čtení. Děkuji paní Monštajnová.

02.07.2019 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Jsem z ní trochu zmatená. Po pravdě nevím, zda se mi víc líbila nebo ne. Začátek a konec byl nádherný, ale některé dějové linky mi moc neseděly. Ztrácela jsem se v postavách. Možná jsem si vybrala jen slabší kus :-) Přesto dávám 4* za autorův styl vyprávěníˇ. Šanci mu ještě rozhodně dám.

26.06.2019 4 z 5

Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Co k tomu napsat. Byla jsem velmi malá, sama si události nemohu pamatovat. Znám je jenom z vyprávění mých blízkých a i z toho mi běhal mráz po zádech. Když jsem seděla s dcerou na videoprojekci ve Veletržním paláci uprostřed záběrů a z prostoru se ozývalo autentické vysílání z rozhlasu, bylo mi ještě hůř. Ona nevěřícně kroutila hlavou a měla snad tisíce otázek. Obdivuji lidi jako byl František Kriegl za jejich obrovskou osobní statečnost. Neuhnuli ze svých morálních zásad ani tváří v tvář smrti. Plně souhlasím s komentářem od laepus níže. A vůbec mi nevadí, že je to román. Více takových knih!

18.06.2019 5 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Nečetla jsem jako knihu od začátku do konce. Když jsem měla náladu, přečetla jsem pár stránek. Donutila mě zamyslet se. A tak to asi má být.

04.06.2019 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Mám z knihy rozporuplné pocity. Četla jsem ji dlouho a těžce. Bohužel. Příběh není tak zajímavý a nemá takový spád jako V lese visí anděl. Zato postavy jsou skvělé. Jsem zvědavá na další osudy Holgera a Mii. Jde to s nimi pořádně z kopce :-)

04.06.2019 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Nikdy jsem moc nečetla detektivky, ale té severské krimi začínám přicházet na chuť. Skvělá kniha, udržuje v napětí až do konce a konec jsem opravdu nečekala. Jediné v čem se trošku ztrácím, jsou ta jména :-)

17.05.2019 5 z 5

Z lásky k Praze Z lásky k Praze Gene Deitch

Krásná kniha psaná více méně nezávislým pohledem člověka, který zde sice žil, ale nebyl na minulém režimu závislý. Komentář knihovniceVS knihu naprosto vystihuje. Psát cokoli jiného nemá smysl.

29.04.2019 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Skvělá oddechovka. Sarkastický styl deníku jediné normální Marie je super. U první knihy jsem se smála téměř celou dobu nahlas, u druhé tomu tak nebylo. To však vůbec nevadí, protože i tady je dost vtipných situací, které zpříjemní den.

23.04.2019 4 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Super čtení. Geniální pachatel a úplně normální policisté. Střídání deníku a současnosti udržuje čtenáře v napětí. Těžko se mi kniha odkládala. Místy trochu brutálnější popisy, ale to k thrilleru patří. Těším se na další pokračování.

23.04.2019 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Jako audiokniha z roku 1978. Děkuji paní Čočkové, protože tak nádherná kniha s tak procítěným přednesem, to je prostě úžasné. Jsem opravdu plná dojmů a velmi těžko se mi k tomu něco píše. Již jsme to asi někde psala. Povinná četba je většinou opravdu výběr z toho nejkrásnějšího, co bylo kdy napsáno. Jenom je obrovská škoda, že k tomu, aby to člověk pochopil, nestačí sedět ve školní lavici ....

12.04.2019 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

S každou další knihou jsou mi příběhy detektiva Linny bližší a bližší. Doufám, že duo Kepler píše rychle :-)
Jinak souhlasím s Irikou, Jurek je tady opravdu tak trochu Terminátor, ale strhujícímu příběhu to vůbec nevadilo.

08.04.2019 5 z 5

Divoký kluk Divoký kluk Paolo Cognetti

Paolo Cognetti umí psát srdcem a mně se jeho knihy moc líbí. Kniha se ani nedá popsat, musí se přečíst. Je to jako bystě tam byli vy sami. Divokost a krása hor a lidí, kteří zde žijí. A velkou poklonu překladu a doslovu. Bez něj by totiž kniha nebyla ono.

03.04.2019 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Četla jsem již na střední jako povinnou četbu a jsem moc ráda, že jsem se k ní díky Čtenářské výzvě znovu vrátila. Přece jenom jsem za hlubokého socialismu nemohla ocenit skvělý Čapkův smysl pro humor.

25.03.2019 5 z 5