hajrys hajrys komentáře u knih

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Miluji Backmana, všechny jeho knihy, jeho humor i hloubku myšlenek. Ale tahle mi prostě nesedi. Asi to bude ťím, že nejsem muž a mám dceru :-)

13.01.2023 3 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Kraťoučká novela s hlubokou myšlenkou. Stejný i trochu jiný Backman.

13.01.2023 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Super zakončení série. Předchozí díly jsem četla již před nějakou dobou, tak mi chvilku trvalo se zorientovat. Ale pak nastala skvělá jízda, která končila ž nad ránem :-)

12.01.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Velmi jsem se těšila na další díl série, ale už toho Jurka bylo dost. Je to stále ten stejný čtivý a napínavý Kepler a naprosto souhlasí s komentářem zuzule787. Dokonale vystiženo.

Město v oblacích Město v oblacích Anthony Doerr

Miluji Doerra. Zdánlivě nesourodé příběhy se postupem času spojují a proplétají až dospějí do nádherného finále.

Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Krásná to žena a krásná to kniha. Nekonvenční, skromná a velmi lidská v povolání, kde se taková osobnost neočekává. Mile a nenásilně proplétá svoje osobní vzpomínky s liturgickými texty. Určitě si ji zajdu do kostela sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí poslechnout osobně.

Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Dostala jsem jako dárek, sama bych po ní asi nesáhla. Nakonec jsem se dobře pobavila, někdy bych asi udělala totéž, jen sebrat odvahu ...

11.01.2023 4 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Přečteno jedním dechem. Opět nezklamal. Od spousty vtipných postřehů ze života až po hluboké zamyšlení.

10.01.2023 5 z 5

Červené sárí Červené sárí Javier Moro

Ke knize jsem se dostala náhodou. Netušila jsem o čem je a zcela mě pohltila. Trochu známá, trochu neznámá historie rodiny Gándhí.

15.08.2022 5 z 5

Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Zajímavá kniha. Ne se vším souhlasím, ale své jsem si tam rozhodně našla.

09.08.2022 4 z 5

Černý mustang Černý mustang Karl May

Uff, zalovila jsem hluboko v rodinné bibliotéce, v dobách, kdy knihy stály 20 Kčs a knihovna nebyla mezi dětmi sprosté slovo. Jak ráda jsem se vrátila mezi mé bratry. Po nekonečných prériích se můj duch už dlouho netoulá, ale na chvíli se tam vrátil rád.

PS: Něco z těch dob mi přece jen zůstalo. Jen místo baterky pod peřinou mám teď čelovku ;-)
Howgh!

03.06.2022 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Je neuvěřitelné, že se autorce podařilo udržet laťku stále tak vysoko. Příběhy jednotlivých postav se postupně rozplétají, dějiny jsou temnější a temnější. Smutné, ale krásné čtení. Těším se na třetí díl.

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Perfektně vykreslené prostředí chudého kraje. Prostředí, kde se více než jinde mísí tři národnosti, kde život visel na vlásku a kde si lidé mohli být jistí jenom chudobou.

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Tolik jsem se těšila. Po prvních dvou dílech přečtených jedním dechem, přišlo velké zklamání.

31.05.2022 3 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Já ho prostě miluji. Začítám se již po několikáté a stále budu. Tohle je kniha, ke které se vrátím 1000x a stále se usmívám. Mimochodem, fejeton o balícím papíru u nás již zdomácněl :-)

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Z počátku mi běhal mráz po zádech. Listopad jsem zažila a toto bylo jako vrácení se v čase. Už jenom ta představa co by bylo, kdyby ...
Jenomže přes všechny ty osudy postav se mrazení vytratilo a zbyla jenom šeď. Bohužel ...

31.05.2022 3 z 5

Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Výborná kniha, výborný obsah, Výborná Lucie ...

30.05.2022 5 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Opět skvělá volba. Baví mě celé to vyšetřování a odhalování pravdy. A souhlasím naprosto se vším, co napsal čef :-) Není k tomu co dodat.

01.06.2020 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

První díl série Naturalista. Máme tu dva "podivné" jedince. Na jedné straně vraždící maniak a na druhé geniální profesor bioinformatiky. Oběma chybí emoce. Kdo z nich je chytřejší a vyhraje? Podaří se profesoru Crayovi vraha dopadnout? Kniha má rychlý spád, především díky krátkým kapitolám a ději psanému v první osobě. Myšlenkové pochody profesora Thea Craye jsou opravdu zajímavé. V dnešní době umělé inteligence i uvěřitelné. Trochu podivné jsou ovšem reakce policie. Rozuzlení trochu rychlé, přesto se těším na další díl.

19.05.2020 5 z 5

Nikdy nevystoupat na vrchol Nikdy nevystoupat na vrchol Paolo Cognetti

Tentokrát to nebylo docela ono. V podstatě jen autorovy myšlenky a citace z knihy Sněžný levhart. I když ta krása Cognettiho jazyka je tam stále. Pochvala pro překladatele.

04.05.2020 4 z 5