HalleyM HalleyM komentáře u knih

Faja Faja Petra Stehlíková

Nutně potřebuji třetí díl!!
Faja, není tak dějově a zážitkově obsáhlý jako Naslouchač. Naopak v tomto díle se dostáváme do hloubky sklenářaské historie a lidí z nížin. P. Stehlíková rozjela velkou hru, ve které se skrývá mnoho potenciálu. Vytvořila neskutečně drsný, ale i přesto nádherný svět, který nás vtáhne dovnitř a jen tak vás nepustí. Doufám, že pokračování bude brzy a že to bude přinejmenším pentalogie.

08.09.2018 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

První knížka od autorky a přečteno jedním dechem za 2 dny. Velmi oddechový knížka s dějem, který se dal jednoduše předvídat, přesto se mi knih moc líbila. Sedla do mého rozpoložení, kdy jsem potřebovala vypnout, snít o krásném světě a moc u toho nepřemýšlet. Určitě si od autorky přečtu i jinou knihu.

08.06.2023 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Jen jediné slovo vystihuje celý příběh, a to je dechberoucí. Dlouho jsem otálela, nechtěla jsem jít s davem, ale podlehla jsem. Na knihu jsem čekala 3 měsíce a čekání se opravdu vyplatilo. Přečteno během pár dní se zatajeným dechem. Příběh silný, emotivní a z počátečního znechucení k Haně se postupně vyvíjelo pochopení jejího chování a vzbuzující lítost z jejího příběhu. Všem doporučuji, jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četla.

23.03.2018 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Přečteno na doporučení a musím říct, že vůbec nelituji. Obálka knihy je velmi vydařená a sama láká čtenáře k otevření a začtení.
Příběh je čtivý od začátku do konce, knihu jsem málokdy chtěla odložit a vždy jsem se těšila, až budu mít zase chvilku, abych se ponořila do vyštětřování s Miou a Holgerem. Myšlenkové pochody Mii jsou opravdu velkým zážitem a její vztah s Holgerem ještě větší. Nesourodá, avšak doplňující se dvojice mi připomíná duo od Stiega Larssona.
Za mě rozhodně doporučuji.

20.07.2019 5 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Já jsem byla nadšená. Úplně jiný žánr, než jsem zvyklá číst, ale díky tomu jsem prožila neskutečný zážitek, nad kterým ještě nějaký ten den budu muset přemýšlet. Všem vřele doporučuji, přečteno jedním dechem za 4 dny.

22.07.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kapitoly krátké, napínavé a se spádem. Přečtení jedním dechem. Koncept je stejný jako u jiných detektivek, ale to nevadí. Vraha jsem tipovala již od 3/4 knížky. Přesto všem doporučuji.

14.03.2020 5 z 5

Procitnutí slečny Primové Procitnutí slečny Primové Natalia Sanmartin Fenollera

Snové městečko, plno otázek k zamyšlení, spousta literatury.. místo, kde by chtěl každý člověk žít. Kniha se četla lehce, příběh ne nijak obsáhlý, ale věřím, že každý si v něm něco najde. Za mě super

03.07.2018 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Poutavý příběh, u kterého vám mnohokrát jezdí mráz po zádech, kdy se nestačíte ani divit, jaké poměry mohou mezi lidmi kvůli rasismu panovat.

13.04.2015 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Moc často se mi nestává, že by mi u knihy ukápla slza.. Zde ano, a ne jen jednou. Příběh skvěle napsaný, každá linie příběhu nutila čtenáře číst dál a dál..
Někteří mají názor, že je škoda, že osud Lea a Sage nebyl dokončený. Já půjdu proti proudu a řeknu, že je to jenom dobře. Není to kniha na bázi milostného příběhu, ale naopak. Poslední část, kde se rozebírá jejich morbidně sladké "miluji tě", mohla být zcela vynechána.
Po celkovém souhrnu však mohu knihu jen doporučit.

28.08.2018 5 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha, která se čte opravdu jedním dechem. Velmi poutavý příběh, který vás nutí pokračovat dál a dál.

27.01.2018 5 z 5

V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Před začátkem knihy jsem byla lehce rozpačitá z komentářů níže. Každý si v tom opravdu najde něco, co se mu líbí, nebo nelíbí.
Pro mě je to první rodinná sága. Děj utíkal, prvních 150 stran se rozhodně netáhly, část s válkou nebyla nijak zatěžující a posledních 100 stran bylo více než napínavých. Já jsem nad míru spokojená a těším se, až se začtu do dalšího dílu.

21.06.2023 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Do poslední chvíle jsem vůbec netušila, kdo bude vrahem. Výborně napsaná kniha, chytlavá, se skvělým koncem. Doporučuji.

07.03.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Příběh jako takový je velmi poutavý. Člověk si ani nedokáže představit, jaká zvěrstva se za zdmi Osvětimi odehrávala. O to dojemnější je příběh lidí, kteří to přežili a jsou ochotni, se s námi o jejich příběh podělit.
Kdybych měla hodnotit styl psaní a autorku samotnou.. Budu upřímná. Jedna velká bída. Strohost a lacinost z této knihy čouhá na každém listu.
Příběh za 5 hvězdiček, autorka pouze za 1. Průměrem dávám knize celkově 3. Bohužel...

24.10.2018 3 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Snad moje první knížka sci-fi a fantasy a musím říct, že jsem se nemohla odtrhnout od čtení. Nemohu se dočkat, až přečtu Faju, za to horší bude čekat na vydání dalších dílů, které mají vytvořit pentalogii. Všem doporučuji, kniha se čte jedním dechem a je výborně napsaná.

29.07.2018 5 z 5

To To Stephen King

Byla to moje první kniha od Kinga. Slyšela jsem o ní hodně kladných recenzí. Sama této knize nemohu téměř nic vytknout, až na roztahaný styl psaní. V půlce knihy jsem měla pocit, že jsem se skoro vůbec nic nedozvěděla a že to, co jsem zjistila jsem mohla popsat v pár větách. Zjevně se ke Kingovi už asi nevrátím.

24.11.2013 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Na to, že je to bestseller, jsem od toho očekávala mnohem více. Mnohokrát vyslovené slovo "bejby" mi už lezlo krkem. Pohádka o bohatém princovi, který všechno může, je opravdu smutné klišé. No a nakonec tok myšlenek hlavní hrdinky mi byl více než nesympatický. Z mě jedno velké zklamání.

21.09.2013 2 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Když se ohlédnu zpět za těch necelých 500 stran, musím říct, že se vlastně až tak moc nestalo. To, co je popsáno na tolika stranách, by se dalo shrnout i tak cca do poloviční knihy. Na druhou stranu musím říct, že ani jednou se to netáhlo a utíkalo to jako voda. Přečteno ani ne za 2 týdny a už se nemohu dočkat, až si dojdu do knihovny pro druhou část. Brilantně napsané.

14.10.2018 5 z 5

Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Kniha se velmi dobře četla a i děj byl zajímavý. Líbilo se mi, že je kniha napsaná z vícero postav. Čtyři hvězdičky dávám jen kvůli tomu, že se občas děj trochu vlekl, ale nic, co se by se nedalo zvládnout.

28.02.2018 4 z 5

Čtyřicet pravidel lásky Čtyřicet pravidel lásky Elif Shafak

Ke knize jsem přistupovala dost skepticky a vůbec jsem od ní nic nečekala. Opak se však stal pravdou a paralelní příběhy mě vtáhly takovým způsobem, že jsem nebyla schopná knihu odložit stranou. Přečteno jedním dechem a hloubka myšlenek mě ještě nějaký ten pátek nenechá jen tak spát. Pro mě jeden velký zážitek a všem vřele doporučuji. Jsem velice ráda, že jsem se ji rozhodla koupit, ráda bych se k ní později vrátila a přečetla znovu.

27.11.2017 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nelze nic jiného říct než skvělá a nádherná kniha. Rozhodně se k ní ještě někdy vrátím (a to se ke knihám většinou nevracím). :)

17.03.2015 5 z 5