harena komentáře u knih
Naprosto skvělý a dokonalý thriller. Napínavé, plné zvratů, čtivé, mrazivé až do poslední stránky, skvělý a fascinující příběh a sociopat jako kdyby vypadl z nějaké knihy o psychiatrii. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, Tess prosím piš dál!!
"Jsou lidé jako já, a pak jsou tu jiní, kteří mě považují za zlo. Ti si myslí, že jsou lidštější než já, a to jen proto, že roní slzy a já ne. Pokud nemusím"
Spisovatelka patří mezi mé oblíbené a tak její styl psaní dobře znám. Hned zpočátku je nastolena otázka, co vlastně hrozného se stalo na grilovačce u sousedů, že s tím mají všichni problém? Vražda, nevěra, neštěstí ? To se dozvíme až za hodně a hodně dlouho. Uvěřitelné příběhy obyčejných lidí, jejich problémy, neshody, traumata z dětství - to vše dovede Liana popsat dokonale a navíc s vlídností a humorem. Sice první půlka kniha byla rozvláčnější, ale příběh zajímavý, dobře se četl. Určitě si přečtu od L.M. další.
Odpočinková duchařská fantasy, která se dobře a rychle četla, plná sarkasmu, trocha erotiky, zvratů, humorných pasáží a černého humoru. Je to přesně čtení pro pobavení a na odreagování.
Právě jsem dočetla citlivý, dojemný, romantický, nepřeslazený příběh lásky a myslím, že bude patřit k těm, na který budu dlouho vzpomínat.
"Některé vztahy jsou prý divoké, jako požár - mocné strhující, velkolepé a nebezpečné, dokážou tě spálit dřív, než si vůbec uvědomíš, že hoříš. Jiné vztahy jsou jako oheň v domácím krbu - solidní, stabilní, příjemné a výživné".
Věřím, že téměř každá si v ní něco najde. Dojemná a čtivá kniha, přečteno za večer.
Napínavý, čtivý a originální psychothriller plný polopravd a lží. Manipulace díky sociálním sítím a novodobé technice. Kdyby kniha vyšla před 15 lety, byla by zařazena do sci-fi literatury. A hodně a hodně překvapivý konec. Opravdu víte, kdo je s vámi doma?
Ano, superagent nezklamal a opět bravurně osvobozuje a zachraňuje. Odpočinkové čtení, které mi na chalupě a po sekání trávy prostě sedlo. Příběh má spád, dobře se čte a protože v sérii je 14 dílů, tak když budu mít chuť, vím, kam sáhnout.
Je pravda, že mě z počátku zaskočilo tolik jmen, především čínských, ale pak už vám to nevadí. Je to moc pěkný román z období roku 1840 a jak se blížíte ke konci, je to dobrodružnější, napínavější a ke konci si říkáte "Jak dál?" "Jak to bylo dál?"
James Clavel prostě umí psát, jeho knihy doporučuji, jsou nezapomenutelné.
Paní Klevisové se podařilo napsat velice milé, vlídné , něžné a některé i dojemné povídky. Moc příjemné čtení na sychravý listopadový den. Zkusím i některé její detektivky. Doporučuji, knížka potěší a po duši pohladí.
Občas si ráda přečtu romány pro ženy, je to příjemná relaxace, ale tady je to asi pro hodně mladší ročníky. Nezlomná Bella pomáhá ve Francii raněným, jezdí se sanitkou, setkává se se svojí starou láskou, ale odjíždí se svým raněným manželem domů, kde se o něho stará i v období španělské chřipky. Obálka knihy úplně odrazuje od čtení, jak tady i ostatní píší, vůbec se nehodí k příběhu, pan Bursák knížku určitě nečetl.
Má vše, co čtení určené pro ženy má mít. Lásku, žárlivost, přátelství, nejistotu, romantiku, ale je to pro mě už moc červené. I když v těchto vedrech se snad už nic jiného číst nedá.
Vynikající kniha, nejdřív jsem si ji půjčila v knihovně, ale už jsem ji koupila a to 2x, ještě jako dárek pro bratra. Je tam fotoatlas, popis hub, s jakými si je můžeme splést a pak i výborné recepty!!! Vydat takovouto knihu je opravdu skvělý nápad !!! Veliká spokojenost.
Velmi silné, temné, flustrující a depresivní čtení. Radka Denemarková má obrovskou slovní zásobu a skvělé vyjadřovací schopnosti. Ovšem je mi z příběhu tak těžko, že podruhé už bych to číst nechtěla.
"Jenže Birgit o děti strach neměla. Vždycky se bála jen o sebe. A na týrání se podílela. Lekala se svých možných činů, sama sebe. Své zrůdnosti se bojí, vyhýbá se situacím,v nichž by nemusela obstát, v nichž by samu sebe zradila."
"Když budeš pořád tolik pracovat, tak brzy umřeš.
Když budu pořád tolik pracovat, tak brzy umřu.
Vyčerpaně dosedla na flekatou pohovku a okusovala trhavě nehet na prsteníčku. Sesouvala se pomalu podél pohovky na parkety, na pichlavý koberec z drobků. Ztuhla. Zkroutila se a trhla sebou do strany.
Někdo s ní bolestivě smýkal.
Paci, paci, pacičky,
táta koupil španělské botičky
a maminka metličku
na plačtivou holčičku."
Stejně jako předešlé tři díly se panu Cameronovi podařilo napsat citlivý, vtipný, dojemný, napínavý, milý, zábavný příběh, který se jistě bude líbit i nepejskařům..Děkuji mu za krásné pohlazení na duši.
Krásná a ještě jednou krásná!!! Přidávám se k velké chvále knížky. Půjčila jsem ji z knihovny, abych se rozhodla, jestli ji mám koupit a ano a kupuji ji hned dvakrát. Pro rodinu dcery i syna. Dala jsem ji přečíst manželovi a na dotaz, jak se mu líbí, odpověděl jenom: Moc, kup ji !!!! Krásný příběh, nádherné ilustrace!! Pavle Čechu, opravdu jste skvělý.
Výborné čtení pro pobavení, to pan Šíp opravdu umí. Moc se mi líbil Dopis Williamu Shakespearovi, O majitelích řidičáků, Smím prosit atd. Knížku doplňují pěkné ilustrace Jiřího Slívy a několik málo písňových textů. Po děsivém hororu Vězněná, který jsem včera dočetla, je to ta pravá knížka ke čtení. Ještě lepší by bylo audio, kde by to četl přímo pan Šíp.
Divnej pán bloumá po jevišti
Promluvit ale nemá s kým
Sbor démonů mu v hlavě piští
Sám sobě klade otázky
Proč pohlazení dlaní hebkou
Nepoznal, a tak naříká
Naříká dál nad prázdnou lebkou
Lebkou komika Yoricka
Bezvadná knížka, kterou je dobré mít doma v knihovně a v případě splínu, smutku nebo špatné nálady, si ji znovu přečíst. Pan Fousek je šťastný člověk, protože má dar potěšit, pobavit, rozesmát i ostatní.
Motto:
Úsměv je lék
Co léčí trable žal a beznaděj
Z úsměvu vrásky nevaděj
Tak se pojďte smát
Úsměv nás konejší
Když starostí je habaděj
S úsměvem život není zlej
Tak se pojďte smát....
Ve své poslední knize ze série "Pilíře země" Follet popisuje roky občanských nepokojů a náboženských bojů od roku 1558 do roku 1620 , které se odehrávaly převážně v Anglii, Skotsku, Francii. Hodně jsem se těšila na další pokračování, ale jsem také lehce zklamaná. Pravda je, že se dozvíme spoustu historických faktů, ale některé události byly popisovány hodně, hodně zdlouhavě. Je mi líto, ale zatím nejslabší díl série, Follet umí psát mnohem lépe.
Thriller z lékařského prostředí je zajímavý, napínavý a člověk si říká, že podobné věci se dějí i v normálním našem životě. Je téměř zločinem, když firma na výrobu léků a Institut pro výzkum rakoviny jsou pod kontolou jedné společnosti a když vysocí úředníci obou společností jsou členy Národního institutu a přidělují si granty sami sobě. Největší moc mají samozřejmě peníze. Kniha je čtivá od začátku až do poslední stránky a i konec mě potěšil. Dobré čtení na dva večery.
Jedna z knížek, které se nečtou pro příběh, ale pro náladu, atmosféru a pocity. A anotace je naprosto zavádějící. Kniha je o cestě, o myšlenkách, důležitá jsou slova.
"Venku skučí vítr, burácí a netrpělivě čeká, až zase vylezou ven, aby si měl s čím hrát, sníh ho jako hračka už omrzel a tady jinak není nic než hory, trvá tisíc let, než se pohnou, sem tam možná nějaká liška a krkavec, ale zvířata větru nedovolí, aby s nimi zacházel tak zle, jako s člověkem..."
"Andrea si ho přečte, uvažuje chlapec, ale co pak? Vydají se jeho slova do té sloty a vrátí se i s ní? Nebude pak za ni zákonitě odpovědný? Možná by pak musel sám něco obětovat, aby jí pomohl? Co je to odpovědnost? Pomáhat ostatním tolik, že si tím člověk zničí vlastní život?
Slova můžou být náboje ale i záchranné jednotky."
Naprosto skvěle o knize napsali čtenáři pode mnou, líp to popsat neumím. Hned si musím objednat třetí díl.
Koupila jsem si nové vydání knížky Chlapec a hvězdy, tentokrát je bez Ladových obrázků, vlastně je zcela bez obrázků, ale má překrásnou ilustraci na vazbě od Pavla Sukdoláka. A i bez obrázků se to dětem líbí, naše pětiletá Evelínka chtěla překvapivě stále dokola číst Chlapec a hvězdy a Vánoční koledu. Když pak už šla spát, ještě jsem si v tichu a trošku s dojetím, užívala.
"Když sníh a náhlé ticho vánic
kraj celý ochromí
jdu sněhem - a nemyslím na nic -
silnicí pod stromy.
Chodívám do vsi od kostela,
ale i ves už oněměla.
A pěkně bylo mi."
Děkuji moc za tak krásné verše.